نوشته شده توسط : lavender

برای سرخ کردن مواد غذایی، هیچ وقت از روغن مایع استفاده نکنید ، زیرا سریعاً اکسیده شده و تولید مواد سرطان زا می کنند. برای سرخ کردن از روغن مخصوص سرخ کردنی و در صورت نداشتن، از روغن جامد استفاده کنید.مارک خاصی را توصیه نمی کنم فقط باید این نکات را دقت کنید.تاریخ مصرف روغن و اینکه ذکر شده باشد روغن مخصوص سرخ کردنی و درجه چربی ترانس آن کمتر از 10 باشد .

 شما هم بهتر از من می‌دانید که استفاده از روغن‌های غیر سرخ‌کردنی برای سرخ کردن زیان‌آور است؛ اما تا کنون به چرایی آن فکر کرده‌اید؟

 روغن‌هایی که برای مقاصدی غیر از سرخ‌کردنی تهیه شده‌اند در صورتی‌که در پروسه سرخ کردن مواد غذایی قرار بگیرند، به راحتی اکسیده شده و مواد سرطان‌زایی را ایجاد می‌کنند.

 هنگامی که روغن به نقطه دود برسد ترکیباتش دچار تغییر می‌شود. اگر دقت کرده باشید، هنگام استفاده از بعضی روغن‌ها برای سرخ کردن، متوجه کف‌هایی روی آن می‌شوید، این کف‌ها نشان می‌دهد که روغنی که مصرف می‌کنید حاوی آکرولئین است؛ آکرئولین یک ماده خطرناک و سرطان‌زاست. اگر به سلامت خانواده اهمیت می‌دهید بهتر است دور این روغن‌ها خط بکشید!

 اما سرطان‌زا بودن این روغن‌ها تنها محدود به مصارف خوراکی آن نیست. روغن‌های غیر سرخ کردنی نقطه دود (دمایی که روغن شروع به دود کردن می‌کند) پایینی دارند و در اثر حرارت زیاد به سرعت دود می‌کنند. تنفس این دود باعث می‌شود که مواد سرطان‌زا از طریق ریه و مجرای تنفسی وارد بدن شما بشوند.

  

علاوه بر این بیشتر روغن‌های مخصوص سرخ‌کردنی که در بازار موجود هستند، به صورت فاقد کلسترول عرضه می‌شوند. در ترکیب بیشتر روغن‌های سرخ کردنی به جای کلسترول از اسیدهای چرب ضروری بدن استفاده شده است.

  همچنین بد نیست بدانید که اگر از روغن‌های غیر سرخ‌کردنی برای سرخ‌کردن مواد غذایی استفاده کند، طعم، رنگ و بوی غذا به شکل ناخوشایندی تغییر می‌کند. بوی غذاهای سرخ‌شده‌ای که با روغن معمولی سرخ شده‌اند، شبیه بوی غذاهایی است که چند بار داغ شده‌اند.

 بد نیست بدانید که اگر برای سرخ کردن سبزیجات از روغن‌های معمولی استفاده کنید، رنگ و زیبایی سبزیجات از بین می‌رود.

 

 بررسی انواع روغن ها برای سرخ کردن غذا

روغن کنجد، ملکه روغن هاست؟

 

در برخی تبلیغات عنوان می شود که روغن کنجد برای سرخ کردن مناسب بوده و کمتر از دیگر روغن ها جذب ماده غذایی می شود و به دلیل غنی بودن از ریزمغذی ها به آن لقب ملکه روغن ها داده اند، اما باید بدانید جذب روغن به نوع سرخ کردن بستگی دارد  و اگر بافت ماده غذایی خشک و روغن به میزان مجاز گرم شده باشد جذب روغن به حداقل می رسد و گرچه ممکن است این روغن چند درصد کمتر از دیگر روغن ها جذب ماده غذایی شود، اما نقطه دود پایینی داشته و برای سرخ کردن مناسب نیست.

 روغن کنجد منبع غنی ویتامین E بوده و کسانی که چربی و فشارخون بالا دارند، می توانند آن را در برنامه غذایی شان بگنجانند.

 این روغن ضداضطراب و نشاط آور بوده و خصوصیات تغذیه ای مغزهای آجیلی را داشته و یک قاشق مرباخوری آن یبوست و خشکی مزاج را برطرف می کند. دارای دو نوع بودار و بی بو بوده که بودار آن برای سالاد و بی بویش برای پلو و خورش مناسب است.

 

روغن ذرت هم خوب است، اما…

 برخی منابع، روغن ذرت را به عنوان ماده کاهش دهنده کلسترول معرفی کرده اند، اما نکته جالب آن که این روغن به دلیل میزان بالای امگا ۶ نسبت به امگا ۳، هر دو جزء بد و خوب کلسترول را کم می کند! روغن خوب روغنی است که امگا ۳ بالا و امگا ۶ پایین تری داشته باشد.

 این روغن بوی ملایمی دارد و برای درمان اگزما و بیماری های پوستی مفید است. روغن زیتون بودار مغذی تر است

 

 آیا ارزش تغذیه ای روغن زیتون بی بو با بودار آن برابر است؟ این که می گویند روغن زیتون از بروز سرطان جلوگیری می کند، صحت دارد ؟

 روغن زیتون انواع مختلف فوق بکر (ممتاز)، بکر، بکرمعمولی و تصفیه شده (بی بو) دارد. روغن ممتاز و بکر هر دو حاوی خواص و مواد مغذی میوه زیتون است، اما روغن بکر معمولی که در ایران معروف به روغن بو دار است به دلیل آن که تصفیه نشده است در مقایسه با روغن بی بو مزیت بیشتری دارد. لازم است بدانید وقتی کیفیت روغن بکر پایین بیاید، آن را تصفیه و بی بو می کنند. روغنی هم که بوگیری می شود مواد مغذی آن تحت فرآیندهای حرارتی و شیمیایی خنثی شده و به میزان زیادی از ویتامین های A و E آن کاسته می شود. به گفته متخصصان علوم غذایی، روغن زیتون بهترین روغن است، اما یک نقص دارد. امگا ۹ آن خیلی بالا، امگا ۶ آن پایین، اما امگا ۳ ندارد و بین سه اسید چرب این روغن توازن برقرار نیست و باید در کنار آن از غذاهای دریایی غنی از امگا ۳ استفاده کرد.

 این روغن برای معده عملکرد محافظتی داشته و این ارگان را از زخم و التهاب مصون می دارد.

 از تشکیل سنگ های صفراوی پیشگیری کرده و میزان آنتی اکسیدان و اسید چرب مفیدش بیشتر از روغن ذرت است، اما با روغن هسته انگور برابری می کند و به دلیل مقدار بالای ویتامین E از بروز بیماری های قلبی ـ عروقی، دیابت و برخی سرطان ها جلوگیری می کند و برای سرخ کردن ماده غذایی کاربردی ندارد.

 روغن آفتابگردان، امگا ۶ بالایی دارد

 اکنون بسیاری خانواده ها به دلیل قیمت مناسب و هضم سبک از روغن مایع آفتابگردان برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده می کنند. این روغن همانند تمام روغن های گیاهی بدون کلسترول بوده و سرشار از ریزمغذی هاست. البته میزان امگا ۶ این روغن که کلسترول خوب را هم کاهش می دهد در مقایسه با امگا ۳ کمی بالاتر است. اما همین عامل موجب مقاومت آن به حرارت شده و نقطه دود بالاتری دارد؛ ولی به توصیه کارشناسان علوم غذایی این روغن هم برای سرخ کردن مناسب نیست.

 خوب است بدانید نقطه دود یک روغن، درجه حرارتی است که روغن شروع به تجزیه شدن کرده و دود آشکاری از آن بلند شده و سمی و غیرقابل مصرف می شود. پس از آنچه گفته شد، نتیجه می گیریم که روغن سرخ کردنی به علت نقطه ذوب و دود بالا قادر به تحمل حرارت بیشتر است.

منبع: دلگرم

 


:: بازدید از این مطلب : 607
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 31 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lavender

پلی پروپیلن (PP) یک ماده شیمیایی در نوع ترموپلاست است که از پلیمریزاسیون پروپیلن به وجود می آید و همچنین قابل بازیافت می باشد. این ماده برای اولین بار در اوایل دهه 1950 در مقایس آزمایشگاهی تولید شده و در اواخر این دهه به تولید تجاری رسید. در ضمن Poly Propylene در صنعت ساخت انواع پلاستیک، تزئینات داخلی، جعبه باطری، خودروسازی، ساخت پانل درب ها و ... کاربرد دارد.

 

پلی پروپیلن چیست و چه کاربردی دارد؟

 از نظر ساختار شیمیایی، پلی پروپیلن یک پلیمر وینیلی است و به پلی اتیلن شباهت دارد اما تفاوت آن با پلی اتیلن در این است که به طور یک در میان، بر روی اتم کربن زنجیر اصلی آن یک گروه متیل وجود دارد. در این مطلب قصد داریم تا شما را با انواع، خواص، تولید، کاربرد و خرید پلی پروپیلن آشنا می کنیم.

پلی پروپیلن چیست؟

به نقل از وبسایت ایران کایسا :

مواد پلاستیک PP یکی از انواع پلاستیک است که در انواع ساده و الیافدار موجود است و  مصارف بسیار زیادی در جهان دارد و گاها این پلیمر را؛ همه منظوره می نامند. فرمول شیمیایی این پلیمر –CH2-CH(CH3)n- می باشد و یکی از اساسی ترین پلیمر های جهان است. پلی پروپیلن r40، c30s، r60 و z30s یک ترموپلاست است که از پلیمریزاسیون پروپیلن در دما و فشار نسبتا ملایم و در حضور کاتالیست زیگلر – ناتا تشکیل می شود. وجود کاتالیست ها در این پلیمر باعث بالا رفتن درصد تبلور این ماده می شود. 

فرمول مولکولی: (C3H6)n

چگالی: 0.855 g/cm3 amorphous ، 0.946 g/cm3 crystalline

دمای ذوب: ۱۳۰–۱۷۱ °C (266–340 °F)

انواع پلی پروپیلن (Poly Propylene)

به طور کلی هوموپلیمر و کوپلیمر دو دسته از پلی پروپیلن است که وجود دارند و هر کدام دارای تعدادی زیر مجموعه هستند. در ادامه به معرفی بیشتر آن پرداخته ایم.

 

هوموپلیمر پلی پروپیلن

این نوع از پرکاربردترین و گسترده ترین نوع پلیمر است که شامل مونومر پروپیلن به صورت جامد نیمه متبلور می باشد. این نوع در صنایع بسته بندی، پزشکی، نساجی، صنایع خودروسازی، الکترونیکی و لوله کاربرد دارد.این نوع حاوی مونوپروپیلن (Monopropylene) و به شکل جامد نیمه کریستالی است.

 

کاربردهای اصلی آن عبارت اند از:

تولید تسمه پلاستیکی pp 

محصولات مراقبت های بهداشتی

لوله ها

خودروها

قطعات الکتریکی مانند سیم برق

 

کوپلیمر پلی پروپیلن

این نوع با پلیمرازیسیون پروپیلن و اتان به وجود می آید و به سه دسته تقسیم می شود:

 

کوپلیمر تصادفی (Random Copolymer):

میزان اتیلن 5 تا 15 درصد در آن بیشتر است. واحدهای کومونومر براساس الگوی مشخص قرار دارد. این الگوی مشخص موجب سفت شدن ترموپلاستیک و کاهش میزان شکنندگی آن به نسبت کوپلیمر نامتناوب می شود. این پلیمر در صنایعی که به استحکام بالا نیازمند است، استفاده می شود.این نوع کوپلیمرها از پلیمریزاسیون اتن و پروپن تولید می شوند که 6 واحد اتن دارند.آن ها منعطف و از نظر نوری شفاف هستند و برای محصولاتی که نیاز به ظاهری زیبا و عالی دارند به کار می روند.

 

کوپلیمر بلوکی (Block Copolymer):

این کوپلیمرها مولکول های اتن بزرگ تر و مونومرهایی با ساختاری منظم دارند؛

این الگوی منظم ترموپلاستیک را سخت تر و شکننده تر از کوپلیمر تصادفی می کند.

از کوپلیمر بلوکی در مواردی که به استحکام بالا نیاز است، مانند مصارف صنعتی، استفاده می شود.

 

کوپلیمر ضربه ای (Impact Copolymer):

این نوع پلی پروپیلن 65-45 درصد اتیلن دارد ودر قطعاتی که به مقاومت ضربه ای نیاز دارند، مانند بسته بندی ها، لوازم خانگی و در بخش های مختلف خودرو و وسایل الکتریکی کاربرد دارد.

 

پلی پروپیلن منبسط شده (Expanded Polypropylene)

 این نوع از پلی پروپیلن ها دارای ویژگی های زیر هستند:

چگالی بسیار کم

استحکام بالا

مقاوم در برابر ضربه

عایق حرارتی

پلی پروپیلن منبسط شده در موارد زیادی کاربرد دارد؛

اعم از خودرو، محصولات ساختمانی تا کالاهای مصرفی و موارد دیگر.

پلی پروپیلن چه کاربردی دارد

 

تولید پلی پروپیلن (PP)

برررسی ها تا سال 1395 نشان می دهد، از مقدار 7/4 میلیون تن پلی الفین ها تولید شده در ایران، 4/23 درصد آن را پلی پروپیلن تشکیل می دهد. از تولیدکنندگان پلی پروپیلن در ایران می توان به مناطق ماهشهر و عسلویه اشاره کرد. به طور کلی پلی پروپیلن در 6 دسته زیر تولید می شود که هر کدام کاربرد مشخص به خود را دارند. در جدول زیر بیشتر در مورد آن توضیح داده ایم.

 

خواص پلی پروپیلن چیست؟

همواره دانستن رفتار یک ترموپلاستیک موجب انتخاب دقیق تر آن می شود. از نظر چگالی یکی از سبک ترین پلیمرهای دنیاست. در ضمن به شدن آتش گیر است. Poly Propylene خواص مکانیکی و الکتریکی خود را در دمای بالا، محیط مرطوب و زمانی که در آب قرار دارد، حفظ می نماید. در برابر ایجاد تنش و ترک و آب مقاوم است. درزمان حملات میکروبی مانند باکتری و قارچ حساس بوده و در برابر پاک کنندگی با بخار آب دارای مقاومت است. از نظر مقاومت شیمیایی شرایط زیر را دارد:

 

مقاومت عالی در برابر الکل و باز و در برابر اسیدهای رقیق و غلیظ

مقاومت محدود در برابر آروماتیک ها، هیدروکربن های هالوژنی و اکسیدکننده ها

مقاومت در برابر استرها، هیدروکربن های آلیفاتیک، کتون و آلدهیدها

به نقل از ویکی پدیا:

پلی‌پروپیلن دارای سه پیکربندی فضایی مختلف می‌باشد که عبارتند از ایزوتاکتیک (iPP)، سیندیوتاکتیک (sPP) و اتاکتیک (aPP). در نوع ایزوتاکتیک گروه‌های متیلی در یک طرف صفحه عبوری از زنجیر اصلی می‌باشند. در نوع سیندیوتاکتیک گروه‌های متیل به صورت یک در میان در دو طرف صفحه عبوری از زنجیر قرار می‌گیرند. در نوع اتاکتیک هم هیچ نوع نظم خاصی وجود ندارد.

 

کاربرد پلی پروپیلن Poly Propylene

پلی پروپیلن یا همان PP به دلیل داشتن ویژگی های چون مقاومت و استحکام خوب و همچنین قابل بازیافت بودن در صنایع گوناگون قابل استفاده هستند. در ادامه تعدادی از کاربردهای آن را گفته ایم.

 

صنایع نساجی

الیاف پلی پروپیلن در صنعت نساجی، تولید فرش و موکت و انواع طناب کاربرد دارد. نوع هموپلیمر آن برای این هدف استفاده می شود که شرکت های رجال، مارون و پلی نار عرضه کننده گرید این نوع است. در حال حاضر استفاده از منسوجات نبافته در تولید بعضی از کاربردهای بهداشتی، رشد زیادی دارد و بازار جدیدی از پلی پروپیلن را دارد.

تولید و ساخت ظروف

از روش قالب گیری دمشی در تولید ظروف پلی پروپیلن استفاده می کنند. این کاربرد نیاز به خط جوش مناسب و پایداری حرارتی بالا دارد. گریدهای هموپلیمر و کوپلیمر تصادفی نیز برای کاربرد مصرف شده و به وسیله پتروشیمی های جم، رجال، نوید زر و شازند تولید می شود.

 

کاربرد پلی پروپیلن در پزشکی

 

به طور کلی برای ساخت تجهیزات آزمایشگاهی و پزشکی از PP استفاده می شود.  از این ماده به عنوان مواد اولیه در تولید تجهیزات پزشکی و محصولات یک بار مصرف پزشکی استفاده می کنند که نوع اختصصای پلی پروپیلن پزشکی برای این هدف در نظر گرفته است. در صورتی که از Poly Propylene غیرپزشکی برای تولید محصولات پزشکی استفاده شود، سرطان زا، حساسیت زا، ناسازگار با بدن و تب زا می باشد.

منبع: ايلنا

 

 


:: بازدید از این مطلب : 546
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 30 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lavender

روغن‌های مفید برای قلب مانند روغن گیاهان و روغن سبوس برنج عالی هستند زیرا می‌توانند دمای سرخ کردن تقریباً 500 درجه فارنهایت را تحمل کنند. همچنین اگر در دمای 450 درجه فارنهایت سرخ می‌کنید، می‌توانید به روغن بادام‌زمینی و روغن آفتابگردان یا روغن کانولا و سبزیجات هم فکر کنید.

 

کدام روغن برای سرخ کردن بهتر است؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیکال نیوز تودی اینکه چقدر روغن برای پخت و پز سالم است، بیشتر به واکنش آن هنگام گرم شدن بستگی دارد. به طور کلی، روغن زیتون، روغن آووکادو و روغن کانولا برای پخت و پز مفید هستند.

 

روغن زمانی که شروع به دود شدن می کند و تجزیه می شود به نقطه دود می رسد. پس از عبور از نقطه دود، رادیکال های آزاد ، آزاد می کند که می تواند به سلول های بدن آسیب برساند.

روغن‌هایی که نقطه دود بالایی دارند ممکن است پایدارتر و سالم‌تر از روغن‌هایی که نقطه دود پایین‌تری دارند پخت و پز شوند. پایداری یک روغن به بسته بندی اسیدهای چرب موجود در آن بستگی دارد. هر چه بسته‌بندی سالم تر باشد بهتر است.

چربی های اشباع شده و تک غیراشباع پایدارترین روغن هایی هستند که می توان با آن ها پخت و پز کرد. سطوح بالاتر اشباع در روغن به این معنی است که در برابر اکسیداسیون، فرآیندی که در آن اسیدها از هم جدا می شوند، مقاوم تر است.

روغن های چند غیر اشباع حاوی اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه هستند و با گرم شدن راحت تر از هم جدا می شوند و رادیکال های آزاد بیشتری آزاد می کنند. روغن های چند غیر اشباع بهتر است به صورت گرم نشده استفاده شوند، مانند ریختن آنها روی غذا یا استفاده از آنها در پانسمان.

 

مردم باید از سرخ کردن مواد غذایی در روغن‌هایی با دمای 190.5 درجه سانتی‌گراد یا بالاتر خودداری کنند، زیرا این امر می‌تواند احتمال تشکیل ترکیب سمی به نام HNE را افزایش دهد. HNE  خطر ابتلا به بیماری هایی مانند بیماری کبد، بیماری پارکینسون و سکته را افزایش می دهد.

 

در این مقاله، ما به سالم ترین روغن ها برای سرخ کردن عمیق، سرخ کردن کم عمق و برشته کردن، همراه با سایر مواردی که باید هنگام انتخاب روغن پخت و پز در نظر بگیرید، نگاهی می اندازیم.

 

یک مطالعه نشان داد که روغن زیتون و روغن نارگیل دو تا از پایدارترین روغن ها هستند. محققان 3 لیتر روغن را در سرخ کن در دمای 356 درجه فارنهایت (180 درجه سانتیگراد) به مدت 6 ساعت گرم کردند. نتایج نشان داد که آنها  مناسب ترین روغن ها برای سرخ کردن هستند.

 

روغن زیتون دارای خواص ضد التهابی است و سرشار از آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب است. 

 

روغن نارگیل دارای 92 درصد چربی اشباع شده منبع مورد اعتماد دیگری است و مقاومت آن در برابر اکسیداسیون آن را به یک روغن پخت و پز پایدار تبدیل می کند. یک مطالعه نشان داد که روغن نارگیل پس از 8 ساعت سرخ کردن عمیق همچنان پایدار است.

بهتر است از روغن نارگیل در حد اعتدال استفاده شود. منبع معتبر تحقیقاتی پیشنهاد کرده است که روغن نارگیل هم سطح لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) یا "خوب" و هم لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) یا "بد" را بیشتر از روغن‌های غیراشباع، اما کمتر از کره، افزایش می‌دهد.

همان بررسی نشان داد که روغن نارگیل ممکن است برای سرخ کردن عمیق مناسب نباشد، اما به دلیل نقطه دود پایین آن. در نتیجه ممکن است برای سرخ کردن کم عمق بهتر باشد.

همچنین مطالعاتی وجود دارد که نشان می دهد نقطه دود ممکن است مهم ترین عامل در ایمنی روغن ها در هنگام گرم شدن نباشد.

نویسندگان یک مطالعه در سال 2018 نشان می‌دهند که هنگام بررسی سلامت روغن‌های پخت و پز، پایداری اکسیداتیو مهم‌تر از نقطه دود است. در این مطالعه روغن نارگیل پس از حرارت دادن پایداری بالایی داشت.

 

روغن ها و چربی هایی که باید از خوردن آنها اجتناب کنید

چربی های ترانس LDL یا کلسترول «بد» را در بدن افزایش می دهند و التهاب را افزایش می دهند. این می تواند خطر بیماری قلبی، دیابت و سکته را افزایش دهد.

 

چربی های ترانس در غذاهای فرآوری شده مانند برخی از کیک ها، دونات ها، کلوچه ها و فست فودها وجود دارند. غذاهای سرخ شده تجاری هم اگر تولیدکنندگان آنها را در روغن های نیمه هیدروژنه پخته باشند. ممکن است حاوی چربی ترانس باشند.

 

چربی های ترانس نیز به طور طبیعی به مقدار کم در چربی های حیوانی مانند شیر و گوشت وجود دارد.

 

مردم همچنین باید ازسرخ کردن مواد غذایی در روغن‌های حرارتی در دمای 375 درجه فارنهایت (190.5 درجه سانتی‌گراد) یا بالاتر خودداری کنند، زیرا این امر می‌تواند احتمال تشکیل ترکیب سمی به نام 4-هیدروکسی-2-ترانس-نوننال (HNE) را افزایش دهد. HNE می تواند خطر ابتلا به بیماری هایی مانند بیماری کبد، بیماری پارکینسون و سکته را افزایش دهد.

 

HNE می تواند تنها پس از یک بار استفاده شروع به تجمع کند و گرم کردن مجدد همان روغن تا دمای بالا می تواند باعث تجمع بیشتر HNE شود.

 

با توجه به وجود انواع و اقسام روغن های گیاهی و حیوانی، همیشه این سوال پیش می آید که بالاخره کدام روغن مناسب سرخ کردن است. این موضوع وقتی پیچیده تر می شود که هر روز یکی از کارشناسان و متخصصان درباره مزایا و یا معایب روغن های گیاهی یا حیوانی سخن می گویند و توصیه هایی می کنند. به دلیل اهمیت این موضوع که ارتباط مستقیمی با سلامت افراد دارد، با یکی از متخصصان علم تغذیه به گفت وگو نشستیم تا در انتخاب بهترین روغن برای آشپزی به شما کمک کنیم. ادامه مطلب را بخوانید.

 

دکتر احمدرضا درستی، متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به این که روغن ها را به دو گروه حیوانی و گیاهی تقسیم بندی می کنند، افزود: روغن های حیوانی با دو ویژگی  مشخص می شود؛ اول این که اسیدهای چرب اشباع شده دارد و دوم این که حاوی مقداری کلسترول است. این روغن ها وقتی وارد بدن می شود، دو مشکل عمده ایجاد می کند؛ از یک طرف چون این روغن ها جامد است، در بدن نیز رسوب می کند از طرف دیگر میزان کلسترول را افزایش می دهد و با این که این روغن ها برای سرخ کردن دوام بیشتری دارد توصیه ما این است که کمتر مصرف شود.اما روغن های گیاهی که در حرارت معمولی مایع است دو ویژگی ممتاز را داراست، اول این که در بدن رسوب نمی کند و دوم این که کلسترول ندارد. بنابراین روغن های گیاهی از جمله زیتون، ذرت، کنجد، کانولا و... بدون کلسترول است و وقتی وارد بدن می شود، حتی میزان کلسترول را کاهش می دهد.

 

به دلیل مزیت روغن های گیاهی توصیه کارشناسان این است که به طور کلی روغن کمتری مصرف شود و در مرحله بعد ترجیحا از روغن های گیاهی استفاده شود. روغن های حیوانی با این که خوش عطر و خوش بوست، برای سلامت خطرناک است و باید کمتر مصرف شود.

 

به دلیل مزیت روغن های گیاهی توصیه کارشناسان این است که به طور کلی روغن کمتری مصرف شود و در مرحله بعد ترجیحا از روغن های گیاهی استفاده شود.دکتر درستی با اشاره به این که مصرف روغن های حیوانی با این که خوش عطر و خوش بوست، برای سلامت خطرناک است و باید کمتر مصرف شود، افزود:باتوجه به دلایل یاد شده متخصصان روغن های مایع گیاهی را هیدروژنه کرده اند تا برای سرخ کردن مناسب باشد و دیرتر خراب شود، اما طی این روند اسیدهای چرب جدیدی به نام اسیدهای ترانس تشکیل می شود که این روغن را حتی خطرناک تر از روغن های حیوانی می کند زیرا این اسیدها نه تنها باعث بیماری های قلب و عروق می شود بلکه سرطان، بیماری های بدخیم و... را به دنبال دارد.بنابراین توصیه می شود به هیچ عنوان از روغن های جامد گیاهی و حیوانی استفاده نشود و در صورت نیاز به میزان کم استفاده شود.این متخصص تغذیه در ادامه صحبت های خود افزود: بنابراین روغن های گیاهی مایع مناسب تر است.

 

 

 ولی موضوعی که برای سرخ کردن موادغذایی با این روغن ها باید به آن توجه شود، درجه دود روغن است. درجه دود روغن؛ دمایی است که روغن شروع به دود کردن می کند و این به معنای آن است که روغن از بین می رود و ترکیبات خطرناکی تولید می کند.در مقاله های مختلف درجه دود روغن ها متفاوت ذکر شده است. اما در بیشتر کتاب های مرجع آمده است که بالاترین و کم خطرترین درجه دود مربوط به روغن زیتون و بعد از آن به ترتیب کانولا، کنجد و... است. وی افزود: با وجود اختلاف نظر درباره درجه دود کانولا و کنجد، تمام متخصصان اتفاق نظر دارند که بالاترین درجه دود متعلق به روغن زیتون است.بنابراین برای تفت دادن موادغذایی، پخت تخم مرغ و کباب گوشتی استفاده از روغن زیتون مشکلی ایجاد نمی کند اما برای سرخ کردن موادغذایی مانند سیب زمینی، کتلت و... که به دمای بالا نیاز دارد و پخت آن طولانی مدت است باید به این نکته توجه کرد که آیا روغن زیتون مناسب است یا خیر.

 

از آن جا که روغن زیتون روغن ضدسرطانی است، وقتی درجه حرارت زیاد ببیند مواد مفید و مغذی آن از بین می رود. در واقع روغن زیتون کیفیت بالایی دارد و دمای بالا را برای مدت طولانی  تحمل می کند اما این شرایط باعث از بین رفتن مواد مغذی آن می شود.امروزه با روش های جدید روغن گیاهان مختلف را با هم ترکیب و روغنی تهیه کرده اند که درجه دود آن از درجه دود هر یک از گیاهان به تنهایی بالاتر است و حتی از درجه دود روغن زیتون نیز بیشتر است. وی افزود: به این روغن مخصوص سرخ کردنی ویتامین و آنتی اکسیدان اضافه شده است تا مقاومت روغن افزایش یابد و به این ترتیب این روغن دمای بالا و مدت زمان ۲ تا ۴ ساعت سرخ کردن را تحمل می کند.

 

دکتر درستی اضافه کرد: توصیه ما خرید روغن مایع سرخ کردنی است هرچند بهتر است این روغن هم در دمای قابل کنترل در سرخ کن های برقی استفاده شود و به حفظ سلامت روغن بیشتر توجه شود.وی با اشاره به این که در پخت غذا با روغن های سرخ کردنی باید دما قابل کنترل باشد، افزود: نباید نگران چسبندگی این روغن ها بود زیرا عسل نیز ماده چسبنده است اما برای سلامت ضروری است و از آن استفاده می کنیم و هیچ کس نمی گوید که عسل به دلیل چسبندگی در بدن نیز چسبنده است.به طور کلی توصیه می شود؛ کمتر از غذاهای سرخ شده استفاده شود و اگر نیاز به سرخ کردن موادغذایی بود از روغن سرخ کردنی استفاده شود. برای نگهداری این روغن که یک بار استفاده شده است بهتر است آن را صاف کنیم و در ظرف کدر نگه داریم.همچنین به این نکته توجه داشته باشیم چه برای یک بار استفاده و یا استفاده چندباره از روغن نباید بیشتر از ۲تا۴ ساعت از روغن سرخ کردنی استفاده کرد و برای مصرف روغن یک بار استفاده شده در نوبت بعدی زمان را طوری در نظر بگیریم که در نهایت کمتر از ۴ ساعت از روغن استفاده شود.وی تاکید کرد: روغن سرخ کردنی که ۴ ساعت مداوم و یا کمتر از ۴ ساعت به تناوب از آن استفاده شده است، دیگر قابلیت مصرف ندارد و باید دور ریخته شود.

منبع:سلامت نیوز

 


:: بازدید از این مطلب : 448
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 30 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lavender

اهمیت استفاده از دستگاه تسمه کش در بسته بندی انواع صنایع

امروزه صنایع مختلف به بسته‌بندی کالاهای خود اهمیت زیادی می‌دهند و از راه‌حل‌های گوناگونی برای این‌کار استفاده می‌کنند. یکی از راه‌کارهایی که برای استحکام بیشتر بسته‌بندی‌ها، پالت‌ها و کنار هم نگه‌داشتن کالاها به‌کار می‌رود، تسمه‌کشی است.

 

این عملیات به‌وسیله دستگاه تسمه کش انجام می‌شود. انواع مختلفی از دستگاه‌های تسمه کش در بازار موجود است که صنایع با توجه به شرایط و نیاز خود، گزینه مناسب را انتخاب و از آن استفاده می‌کنند. اما برای این‌که اهمیت به‌کارگیری دستگاه‌های تسمه کش و استفاده از قطعات تسمه کش اصل را درک کنید، با ما در ادامه همراه باشید.

 

دستگاه تسمه کش چیست؟

تسمه‌کش‌ها، دستگاه‌هایی هستند که از تسمه پلاستیکی یا فلزی برای بستن بسته‌ها، پالت‌ها و کنار هم نگه‌داشتن کالاها استفاده می‌کنند، تا موجب افزایش استحکام و پایداری آن‌ها شوند. به‌این‌ترتیب، حمل‌ونقل و جابه‌جایی بسته‌ها و کالاها با بالاترین ایمنی انجام می‌شود و احتمال آسیب‌دیدگی آن‌ها تا حد زیادی کاهش می‌یابد. دستگاه‌های تسمه کش به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شوند که عبارتند از:

 تسمه کش دستی

تسمه کش پرتابل

تسمه کش نیمه‌اتوماتیک

تسمه کش اتوماتیک

تسمه کش فول‌اتوماتیک

همچنین دستگاه تسمه کش پرتابل، خود شامل سه دسته شارژی، برقی و پنوماتیک است.

 هریک از این تسمه‌کش‌ها، دارای یکسری ویژگی‌ها و قابلیت‌هایی هستند و کاربردهای متفاوتی دارند.

 

 کاربرد دستگاه تسمه کش در صنایع مختلف

تسمه‌کشی به یکی از متداول‌ترین راه‌کارهای یکپارچه‌سازی و بسته‌بندی در صنایع مختلف تبدیل شده است. دستگاه‌های تسمه کش به کاربران کمک می‌کنند تا به‌راحتی محصولات را در کنار یکدیگر نگه دارند، بسته‌ها را تقویت کنند و کالاها را در پالت‌ها برای حمل‌ونقل محکم کنند. آن‌ها برای صنایع، این امکان را فراهم می‌کنند تا کارایی‌شان را بهبود بخشند و در عین‌حال هزینه‌های نیروی کار خود را کاهش دهند. از مهم‌ترین صنایعی که از دستگاه‌های تسمه کش استفاده می‌کنند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

مصالح ساختمانی

ورق و کارتن سازی ها

لوازم خانگی

حمل‌ونقل و لجستیک

صنایع فلزی

غذا و نوشیدنی

نساجی

خودرو و قطعه سازی

یکی از صنایعی که در آن از دستگاه‌های تسمه کش، استفاده زیادی می‌شود، صنعت مصالح ساختمانی است. در بسیاری از موارد برای این‌که این مصالح را در کنار یکدیگر و روی پالت، محکم نگه دارند، آن‌ها را تسمه‌کشی می‌کنند. دستگاه‌های تسمه کش در کارخانه‌های کاشی ، سرامیک و بلوک های ساختمانی کاربرد فراوانی دارد و موجب استحکام بسته‌بندی این محصولات و راحتی حمل‌ونقل آن‌ها می‌شوند.

 

همچنین یکی دیگر از صنایعی که از دستگاه‌های تسمه‌کشی بهره می‌برد، صنایع سلولزی است. بر اساس نوع تولیدات می توان این صنعت را به سه دسته صنایع مادر، صنایع تبدیلی و صنایع محصول نهایی تقسیم کرد که در هر سه حالت راهکارهای تسمه کشی مناسب جهت بسته بندی انواع اشکال ورق و کارتن ارائه می شود. تسمه کشی در این صنعت از راهکارهای پر استفاده و ایمن برای محافظت تولیدات در حمل و نقل و انبارش است.

 

به‌دلیل افزایش و بهبود عملیات بسته‌بندی صنعت رو به رشد مواد غذایی و آشامیدنی، دستگاه‌های تسمه کش در این صنعت، کاربرد زیادی دارند. افزایش تقاضا برای مواد غذایی بسته‌بندی‌شده باکیفیت، سبب شده است که این صنعت از تسمه‌کش‌ها برای بالا بردن استحکام بسته‌ها جهت حمل‌ونقل استفاده کند.

 

همچنین استفاده صنعت حمل‌ونقل و لجستیک از دستگاه‌های تسمه کش، به‌دلیل نفوذ اینترنت، دستگاه‌های هوشمند و رشد کانال‌های خرده‌فروشی آنلاین رشد چشمگیری داشته است. زیرا بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند، کالاهای مورد نیاز خود را به‌صورت اینترنتی خریداری کنند. از این رو صنعت لجستیک و حمل‌ونقل، برای افزایش ایمنی کالاها، از دستگاه تسمه کش استفاده می‌کند تا به کالاها آسیبی وارد نشود و صحیح و سالم به مقصد برسند.

 

دیگر صنایعی که از آن‌ها نام بردیم نیز از دستگاه‌های تسمه‌کشی برای بالابردن ایمنی محصولات خود به‌منظور جلوگیری از آسیب و از بین‌رفتن آن‌ها در حین حمل‌ونقل استفاده می‌کنند.

 

اهمیت استفاده از قطعات تسمه کش اصلی

استفاده گسترده از دستگاه‌های تسمه کش در صنایع مختلف، سبب می‌شود که تامین قطعات یدکی آن‌ها نیز اهمیت پیدا کند. برخی از قطعات این دستگاه‌ها به‌دلیل استفاده مداوم یا در اثر عوامل دیگر، ممکن است مستهلک شوند یا آسیب ببینند. از این‌رو در دسترس‌بودن قطعات تسمه کش اصلی بسیار مهم است.

 

قطعات اصلی دستگاه‌های تسمه کش، از کیفیت بالاتری نسبت به قطعات تقلبی برخوردار هستند و طول عمر بیشتری دارند. همچنین استفاده از قطعات اورجینال موجب می‌شود که دستگاه تسمه کش شما، کارایی قبلی خود را به‌دست آورد و با حداکثر توان، عملیات تسمه‌زنی را انجام دهند.

 

استفاده از قطعات تسمه کش غیراصل و تقلبی می‌تواند باعث آسیب به دیگر اجزای دستگاه شود و هزینه سنگینی را به شما تحمیل کند. درست است که قیمت قطعات اصل معمولا گران‌تر از قطعات غیراصل است، اما مزایای آن موجب می‌شود که هیچ‌گونه نگرانی بابت کیفیت، طول عمر و کارایی آن نداشته‌باشید.

 

خدمات و تعمیر دستگاه‌های تسمه کش

دستگاه‌های تسمه کش، پیچیدگی‌های خاص خود را دارند و اگر خراب شوند، به‌جز یک تعمیرکار ماهر و باتجربه، فرد دیگری نمی‌تواند، ایراد آن‌ها را برطرف کند. ایجی پک با علم به این موضوع و برای این‌که مشتریان هیچ‌گونه نگرانی برای تعمیر دستگاه‌های تسمه کش خود نداشته‌باشند، خدمات تعمیر این دستگاه‌ها را به‌صورت تخصصی و با بهره‌مندی از تعمیرکاران حرفه‌ای و باتجربه خود انجام می‌دهد. برای دریافت این خدمات با ما تماس بگیرید.

 

سخن پایانی

 دستگاه‌های تسمه کش به‌طور گسترده در صنایع مختلف مانند صنعت مصالح ساختمانی، ورق و کارتن سازی ها، لوازم خانگی، حمل‌ونقل و لجستیک، صنایع فلزی، غذا و نوشیدنی، نساجی، خودرو و قطعه سازی و… مورد استفاده قرار می‌گیرند. این دستگاه‌ها با استفاده از تسمه‌های فلزی و پلاستیکی موجب می‌شوند که ایمنی بسته‌ها برای جابه‌جایی تا حد زیاد افزایش پیدا کند و آسیبی به محصولات داخل آن‌ها وارد نشود.

منبع:ایمنا

 


:: بازدید از این مطلب : 547
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lavender

روغن سرخ‌ کردنی چیست؟

به آن دسته از روغن‌ها و چربی‌هایی گفته می‌شود که به منظور عمل‌آوری محصولات غذایی که به حرارت و دمای بالا نیاز دارند همانند: کباب، چیپس، همبرگر و مرغ بریان مورد استفاده قرار می‌گیرند. کاربرد اصلی این روغن‌ها جهت انتقال حرارت به ماده غذایی و ایجاد تنوع و بافتی مناسب در آن است.

اصولاً از آن دسته روغن‌های گیاهی برای تهیه روغن‌های سرخ‌کردنی استفاده می‌شود که دارای نقطه دود بالا و مقاومت زیادی نسبت به حرارت بالا است. روغن‌های گیاهی‌پایه شامل: آفتابگردان، سویا، کانولا، ذرت و تخم پنبه است.

برخی از این روغن‌ها مثل روغن‌های آفتابگردان و گلرنگ نقطه دود بالایی دارند ولی از اسیدهای چرب غیر‌اشباع غنی هستند، لذا به تنهایی نمی‌توان آن‌ها را به عنوان روغن سرخ‌کردنی به کار برد، بنابراین با روغن‌های تخم پنبه، ذرت یا پالم که دارای اسید لینولنیک کمتری هستند ترکیب شده و مقدار مجازی از آنتی‌اکسیدان به آن‌ها اضافه می‌شود.

آنتی‌اکسیدان چیست؟

به موادی گفته می‌شود که یا به صورت طبیعی در روغن‌های خوراکی وجود دارد یا به صورت سنتزی (مصنوعی) تحلیل و سپس به روغن اضافه می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌ها موجب افزایش پایداری روغن‌ها در برابر عوامل اکسیداسیون‌زا می‌شود.

از انواع آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی موجود در روغن‌ها می‌توان از آلفا توکروفرل، اسید اسکوربیک، فیتوسترول‌ها و توکوترینول‌ها نام برد و از انواع سنتزی آن می‌توان به BHA و BHT اشاره نمود.

نقطه دود روغن چیست؟

نقطه دود یک روغن دمایی است که در آن روغن تجزیه شده و در نتیجه دود قابل رویتی ایجاد می‌شود.

نقاط دود روغن‌های مختلف

روغن گلرنگ ۲۶۵ درجه سیلسیوس

روغن‌های آفتابگردان ۲۶۴ درجه سیلسیوس

روغن سویا ۲۴۱ درجه سیلسیوس

روغن کانولا ۲۳۸ درجه سیلسیوس

روغن ذرت ۲۳۶ درجه سیلسیوس

روغن بادام زمینی ۲۳۱ درجه سیلسیوس

روغن کنجد ۲۱۵ درجه سیلسیوس

روغن زیتون ۱۹۰ درجه سیلسیوس

شماری از فاکتورهایی که نقطه دود هر نوع روغن یا چربی را کاهش می‌دهد شامل موارد زیر است:

۱. ترکیب روغن‌های گیاهی مناسب
۲. دمایی که در آن روغن حرارت داده می‌شود
۳. وجود نمک
۴. تعداد دفعاتی که روغن مورد مصرف قرار می‌گیرد
۵. مدت زمانی که روغن حرارت داده می‌شود
۶. انبارداری روغن (مجاورت روغن با اکسیژن، نور و گرما)
۷. عدم شناخت کافی نسبت به نقطه دود روغن مصرفی که هشداری است به منظور نزدیک‌شدن به نقطه اشتعال و آتش آن.

ویژگی‌های اصلی یک روغن سرخ‌کردنی

- روغن سرخ‌کردنی باید طی سرخ‌کردن در ماکسیمم دمای ۱۸۰ درجه سیلسیوس پایدار بوده و تغییر نکند.

- قابلیت ماندگاری آن بالا باشد

- اسیدهای چرب اشباع آن کم باشد

-دارای حداقل اسیدهای چرب ترانس باشد

- طعم آن طی سرخ‌کردن تغییر نکند

- منجر به ایجاد طعم نامطلوب در ماده غذایی نشده و کیفیت آن را تنزل ندهد

 

عوامل موثر در سرعت فرایند سرخ‌کردن

۱. دمای روغن که معمولاً بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ درجه سیلسیوس است.

۲. کیفیت روغن

۳. زمان سرخ‌کردن

۴. ترکیب شیمیایی روغن سرخ‌کردنی

۵. مواد افزودنی

۶. آلاینده‌ها (خورده تکه‌های مواد غذایی)

انواع سرخ‌کردن

به طور کلی ۲ نوع سرخ‌کردن در دنیا رایج است:

الف) PAN-FRYING یا سرخ کردن در ماهیتابه: به روشی گفته می‌شود که در آن ماده غذایی را در حجم کوچکی از روغن داغ طبخ می‌کنند.

ب) DEEP-FRYING یا سرخ‌کردن در روغن داغ به روش غوطه‌ورسازی: به روش اطلاق می‌شود که در آن ماده غذایی در درون روغنی که دمای بالایی دارد غوطه‌ور شده به طوری که سطح ماده غذایی از روغن پوشانده می‌شود. دمای روغن در این روش حدود ۱۸۰ درجه سیلسیوس است.

چه نوع روغنی را می‌توان برای سرخ‌کردن مواد غذایی استفاده کرد؟

ترجیحا از روغن‌هایی استفاده کنید که بر روی برچسب ظروف آن‌ها عبارت برای سرخ‌کردن مناسب است، قید شده باشد.

از روغن‌های جامد که حاوی اسیدهای چرب ترانس پایین باشند، می‌توان برای سرخ‌کردن استفاده کرد.

علائم فساد روغن‌های سرخ‌کردنی

ترکیب شیمیایی روغن‌های سرخ‌کردنی در اثر استفاده مکرر تغییر نموده و به سوی فساد پیش می‌رود. هر تغییر فیزیکی یا شیمیایی که در روغن‌های سرخ‌کردنی رخ دهد، منجر به فساد روغن می‌شود که به دلیل اکسیداسیون حاصل از واکنش بین آب، روغن، هوا و ماده غذایی است. آب موجود در ماده غذایی در هنگام سرخ‌کردن وارد روغن شده و موجب تجزیه و تخریب اسیدهای چرب روغن می‌شود، لذا کیفیت و نقطه دود آن را کاهش می‌دهد در این حالت روغن سریعاً به وسیله ماده غذایی جذب شده و در نهایت محصول چرب و لزج تولید می‌شود.

بنابراین از علائم مشهود فساد روغن، تغییر رنگ، افزایش غلظت (ویسکوزی‌شدن)، ایجاد کف و دود و بوی نامطبوع است. استفاده از این روغن موجب کاهش کیفیت ماده غذایی شده و ارزش تغذیه‌ای آن تنزل می‌یابد و به دلیل ایجاد عوامل نامساعدی مثل آکریلامیدها بر روی سلامت انسان نیز تاثیر زیان‌آوری دارند.

نکات لازم در هنگام استفاده از روغن‌ سرخ‌ کردنی

- حتی‌الامکان از روغن‌های مخصوص سرخ‌کردنی استفاده کنید.

- در صورت تغییر رنگ و غلظت روغن‌های سرخ‌کردنی از استفاده مجدد آن اجتناب کنید.

- دمای روغن‌های سرخ‌کردنی باید در حدود ۱۶۰ الی ۱۸۰ درجه سیلسیوس (۳۲۰ الی ۳۶۰ درجه فارنهایت) حفظ شود. زیرا مواد غذایی در دماهای پایین‌تر از ۱۵۰ درجه سیلسیوس روغن بیشتری جذب کرده و در دماهای بالاتر از ۱۸۰ درجه سیلسیوس کیفیت روغن از بین می‌رود.

توجه: دمای روغن نباید به ۳۰۰ درجه سیلسیوس برسد زیرا روغن کاملا می‌سوزد.

- از افزودن نمک و ادویه بر روی ماده غذایی که در درون سرخ‌کن یا تابه قرار داده شده بپرهیزید.

- به منظور سرخ‌کردن انواع مواد غذایی بهتر است از ظروف (تابه) مجزا استفاده شود به طور مثال از تابه‌ای که برای سرخ‌کردن سیب‌زمینی استفاده شده نباید برای سرخ‌کردن گوشت استفاده کرد.

- مواد جامد (ذرات مواد غذایی) چسبیده به کف تابه یا سرخ‌کن را به دقت تمیز کنید زیرا حضور این مواد منجر به تسریع فساد روغن می‌شود.

- قطعات مواد غذایی باید به اندازه یکسان باشند تا از پخت کامل آن‌ها اطمینان حاصل شود بنابراین بهتر است که ماده غذایی حتی‌الامکان کوچک باشد.

- حتی‌الامکان ماده غذایی که می‌خواهید سرخ کنید خشک نمایید به همین دلیل توصیه می‌شود که خلال سیب‌زمینی و یا دیگر مواد غذایی را بین دو کاغذ جاذب، حوله و یا پارچه تمیز قرار داده تا رطوبت آن‌ها خارج شود.

- بهترین روش به منظور کنترل دمای مطلوب روغن در هنگام سرخ‌کردن ماده غذایی آن است که یک تکه نان را داخل روغن قرار داده و صبر کنید تا تکه نان قهوه‌ای شود (یک دقیقه). در این هنگام روغن به دمای ۱۸۰ درجه سیلسیوس رسیده است.

در صورت بروز علامت دود بر روی روغن اجاق را خاموش کرده و بگذارید تا روغن خشک شود.

- هرگز از آب برای فرونشاندن روغنی که مشتعل شده است استفاده نکنید زیرا آب، روغن سوخته را به اطراف پراکنده می‌سازد. به جای آب می‌توان ار شعله خفه‌کن‌های دارای سرپوش مناسب و یا ورقه آلومینیوم استفاده کرد.

چگونه می‌توان طول عمر روغن‌های سرخ کردنی را افزایش داد؟

۱. اگر روغن به مدت طولانی حرارت داده شود سریعا تجزیه می‌شود لذا از حرارت دادن طولانی روغن پرهیز کنید.

۲. اگر می‌خواهید که یک ماده غذایی را به دفعات سرخ کنید سعی کنید که قبل از اضافه‌کردن یا ریختن مواد غذایی در هر نوبت دمای روغن به حد قابل قبولی برسد و بعد ماده غذایی را به درون تابه یا سرخ‌کن بریزید.

۳. ذرات ماده غذایی سرخ‌شده قبلی را که در سرخ‌کن یا تابه صورت معلق یا ته‌نشین وجود دارد، به سرعت خارج سازید.

۴. روغن را در ظروف دربسته، جای خنک، مکانی تاریک و یا در یخچال نگهداری کنید. اگر روغن خارج شده از یخچال کدر بوده، بگذارید تا در دمای محیط شفاف شود.

در هنگام خرید روغن سرخ کردنی به موارد زیر توجه کنید:

۱. نام و و نشانی کارخانه تولید‌کننده

۲. درج عبارت روغن گیاهی خوراکی سرخ‌ کردنی جهت مصرف در صنایع غذایی

۳. تاریخ تولید و پایان مصرف

۴. ذکر شرایط نگهداری

۵. شماره پروانه ساخت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

۶. داشتن علامت استاندارد

۷. روغن‌های گیاهی روغن‌ سرخ‌ کردنی باید در ظروف مقاوم و غیرقابل نفوذ بسته‌بندی شده باشند.

استاندارد ملی روغن‌های سرخ‌کردنی

روغن‌ سرخ‌ کردنی  مشمول استاندارد اجباری هستند و ویژگی‌های این روغن‌ها بایستی مطابق با استانداردهای ملی شماره ۴۱۵۲ باشد.

منبع:فارس نیوز



:: بازدید از این مطلب : 493
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lavender


انواع تسمه بسته بندی در بازار

تسمه های بسته بندی در بازار به انواع مختلف تقسیم می شوند و در مدل ها و جنس های متفاوت توسط شرکت ها و برند های متفاوت تولید می شود و به بازار و مشتریان عرضه می شود .

تسمه های بسته بندی در نوع های :

تسمه بسته بندی پلاستیکی یا ( تسمه بسته بندی PP )
تسمه بسته بندی فلزی
تسمه بسته بندی pet
هر کدام از این تسمه ها کاربرد های متفاوتی دارند و در بسته بندی های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند .

تسمه بسته بندی pp :

یکی از پر کاربرد ترین تسمه های بسته بندی می باشد که اکثرا از جنس پلاستیک و یا پلی پروپیلن می باشد و کاربرد های زیادی در زمینه بسته بندی دارد ، تسمه های پلاستیکی بیشتر برای کالا و محصولات سبک و نیمه سنگین استفادده می شوند و کاربرد دارند و برای بسته بندی با تسمه پلاستیکی بیشتر از تسمه کش های دستی استفاده می شود .

تسمه بسته بندی فلزی :

تسمه کش های فلزی بیشتر در دستگاه های تسمه کش برقی و رومیزی و اتوماتیک استفاده می شوند .

تسمه های فلزی بیشتر برای بسته بندی محصولات لوازم خانگی ، نساجی ، غذایی و... مورد استفاده قرار می گیرند

و اکثرا برای بسته بندی محصولات سنگین به کار می روند .

تسمه بسته بندی pet :

امروزه تسمه بسته بندی پت از تسمه های پلاستیکی و فلزی نیز بهتر هستند و کاربرد های بسیار زیادی دارد و بسیار محکم می باشد ، قابلیت انعطاف پذیزی و کششی بالایی دارد و البته وزن بسیار پایینی نسبت به تسمه های مشابه دارد . در کل به این نتیجه می رسیم که تسمه های بسته بندی پت حتی بهتر از تسمه های فلزی و پلاستیکی هستند و مقاومت و دوام بالایی دارند.

 

برخی از ویژگی های تسمه های بسته بندی

باید به برخی از ویژگی های تسمه های بسته بندی دقت کرد و با مقایسه ان ها خرید دقیق و مناسب تری داشته باشد برای مثال می توان به چندین مورد اشاره کرد :

استحکام و مقاومت بالایی داشته باشد
هزینه بر نباشد ( هزینه های کم در بر داشته باشد )
قابل پیاده سازی راحت و اسان باشد
قابل بازیافت باشد
مقاومت کشش بالا
مقاوم در برابر اشعه ایکس و ماوراء بنفش
سایز و اندازه انواع تسمه بسته بندی

تسمه های بسته بندی در سایز ها و اندازه های متفاوت توسط برند های مختلف تولید می شود و در کیفیت های متفاوت موجود هستند برای مثال :

تسمه های بسته بندی در سایز های استاندارد 8 ، 10 ، 12 ، 14 ، 16 ، 19 میلی متر تولید می شوند .

و حتی برخی از شرکت ها امکان چاپ طرح و نام در خواستی بر روی تسمه را نیز دارند ، یعنی می توانید سفارش دهید تا بر روی تسمه های بسته بندی شما نام و یا لوگو شرکت چاپ شود .

خرید تسمه بسته بندی

به هنگام خرید تسمه بسته بندیباید دقت کنید تا محصولی مرغوب خریداری کنی و همیشه سعی کنید تسمه بسته بندی را از فروشندگان و نمایندگی هایی خریداری کنید که محصولات خود را به صورت مستقیم عرضه می کنند و هیچ عمل واسطه گری انجام نمی دهند .تسمه های بسته بندی را با کیفیت بالا عرضه کرده و با مواد اولیه مرغوب محصول تولید کند .

منبع :تسنیم

 



:: بازدید از این مطلب : 557
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lavender

بیماری‌های قلبی در جهان بسیار شایع هستند و کلسترول بالا ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهد. راه‌های مختلفی برای کاهش کلسترول بد یا کلسترول LDL وجود دارد. برای مثال، مصرف برخی از غذاها می‌تواند به کاهش کلسترول بد کمک کند و با قرار دادن آن‌ها در رژیم غذایی، می‌توان به سلامت قلب کمک کرد.

 در ادامه تعدادی از غذاهایی را که به کاهش کلسترول کمک می‌کنند، معرفی می‌کنیم.

 گردو

گردو می‌تواند کلسترول را کاهش دهد. انواع مغز گردو درجه یک به‌صورت خشک یا تازه موجود هستند و ارزش غذایی بالایی دارند. برای خرید گردو می‌توانید بر اساس مصرف خود، گردوی ایرانی و خارجی را به‌صورت فله یا بسته بندی تهیه کنید. علاوه بر این، گردوهای بدون پوست و با پوست هم در دسترس هستند و با توجه به کیفیت و حجم، قیمت متفاوتی دارند.

 

تحقیقات جدید نشان می‌دهند مصرف روزانه گردو می‌تواند کلسترول را کاهش دهد. این مغز سرشار از چربی‌های سالم و مواد مغذی بسیار مفید است. علاوه بر گردو بعضی از آجیل‌های دیگر هم می‌توانند به کاهش کلسترول کمک کنند.

 

آووکادو

آووکادو سرشار از مواد مغذی مانند فیبر است. تحقیقات نشان داده‌اند که فیبر آووکادو می‌تواند سطح کلسترول بد را کاهش دهد. علاوه بر این، آووکادو چربی سالم دارد. فواید این میوه به کاهش کلسترول محدود نیست و آووکادو فواید بیشتری دارد.

 

برای نمونه، یک تحقیق نشان داد که مصرف آووکادو در وعده ناهار می‌تواند به افزایش احساس سیری و کنترل اشتها کمک کند. همچنین، ترکیبات این میوه می‌توانند به ترمیم بافت‌ها، تقویت سیستم ایمنی و موارد دیگری کمک کنند.

 

بادام

بادام حاوی فیبر و مواد مغذی دیگری است و بر اساس شواهد مختلف، این آجیل می‌تواند برای کاهش کلسترول بسیار مفید باشد. مطالعات مختلف نشان می‌دهند مصرف بادام می‌تواند کلسترول خوب را افزایش دهد و کلسترول بد را کاهش دهد. البته به‌صورت کلی درباره ارتباط بین بادام و کاهش کلسترول به مطالعات و بررسی بیشتری نیاز است.

 

روغن زیتون فرابکر

روغن زیتون فرابکر یکی از اجزای اصلی و مهم در رژیم غذایی مدیترانه‌ای است و می‌تواند به سلامت قلب کمک کند. این روغن با توجه به ترکیباتی که دارد می‌تواند به افزایش کلسترول خوب کمک کند. از این گذشته، روغن زیتون فرابکر می‌تواند به کاهش کلسترول بد هم کمک کند.

 

ماهی چرب

ماهی چرب سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است و از این طریق می‌تواند تری‌گلیسرید را کاهش دهد. علاوه بر این، مصرف ماهی چرب می‌تواند به کاهش فشارخون کمک کند. ماهی سالمون، ماهی قزل‌آلا و چند ماهی دیگر منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. برای تجربه تاثیرات مثبت این ماهی روی سلامتی نحوه پختن آن هم اهمیت دارد.

 

جو دوسر

بلغور جو دو سر منبع خوبی از فیبر و سایر مواد مغذی است و ترکیبات این ماده غذایی ممکن است به کاهش کلسترول کمک کنند. گفته می‌شود مصرف روزانه بلغور جو دوسر پخته می‌تواند تا حدودی کلسترول را پایین بیاورد. از این گذشته، مواد غذایی حاوی فیبر بالا مانند جو دوسر می‌توانند برای مدت بیشتری افراد را سیر نگه‌دارند و از این رو به کاهش وزن هم کمک کنند.

 

پسته

مصرف پسته می‌تواند کلسترول را کاهش دهد. انواع پسته مانند پسته شور و خام هم به‌صورت کیلویی و  بسته‌بندی عرضه می‌شوند. فیبر و چربی‌های غیراشباع موجود در این مغز می‌توانند به کاهش کلسترول کمک کنند.

 

میوه‌ها

میوه‌ها به دلایل متعدد یک مکمل فوق‌العاده در رژیم غذایی سالم برای قلب هستند. بسیاری از انواع میوه‌ها سرشار از فیبر هستند و به همین دلیل، می‌توانند به کاهش سطح کلسترول کمک کنند. فیبر این کار را با تشویق بدن به حذف کلسترول و منع کبد از تولید این ترکیب انجام می‌دهد. یکی از انواع فیبر محلول که پکتین نام دارد می‌تواند کلسترول را تا 10 درصد کاهش دهد. این فیبر در میوه‌هایی مانند سیب، انگور، مرکبات و توت‌فرنگی یافت می‌شود.

 

مرغ

یک بررسی نشان داده است که مصرف مرغ و ماهی در کنار یکدیگر می‌توانند به کاهش کلسترول خون کمک کنند. به‌ صورت کلی مرغ نسبت به گوشت گاو و گوسفند چربی اشباع کمتری دارد. البته لازم است بدانید همه قسمت‌های مرغ کلسترول یکسانی ندارند و سینه مرغ، کلسترول کم و جگر مرغ، کلسترول بالایی دارد.

 

در پایان، کلسترول بالا می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهد. روش‌های گوناگونی وجود دارند تا با استفاده از آن‌ها می‌توان کلسترول خون را کاهش داد. برای مثال، مصرف برخی از مواد غذایی مانند گردو، پسته، بادام، مرغ، ماهی، روغن زیتون فرابکر و موارد دیگر می‌توانند به کاهش کلسترول بد کمک کنند. بنابراین، این موارد را حتما در رژیم غذایی خود بگنجانید تا بتوانید از سلامت خود بیشتر مراقبت کنید.

 

منبع : ایسنا



:: بازدید از این مطلب : 474
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lavender

تمام اطلاعاتی که برای انتخاب روغن سرخ کردنی سالم نیاز دارید را در ادامه ببینید.

 روغن سرخ کردنی و روغن های پخت و پز با توجه به پروسه ی متفاوت در تولید مورد استفاده های متفاوتی نیز قرار می گیرند که در این بخش نگاهی داریم به ریز نکاتی که هر مصرف کننده باید از یک روغن سرخ کردنی سالم بداند.

 

بهترین روغن سرخ کردنی

برای کاهش خطرات بیماریهای قلب و عروقی از روغن های مناسب و توصیه شده استفاده کنید. مصرف روغن زیتون و مغزها به دلیل کنترل انرژی دریافتی باید متعادل باشد و از روغن های مایع معمولی (غیر سرخ کردنی) و روغن زیتون در سرخ کردن غذاها (به دلیل حساسیت این روغن ها به حرارت بالا) استفاده نشود.

 

از مصرف غذاهای سرخ کرده پرهیز کرده و در صورت لزوم، از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده شود زیرا روغن جامد هیدروژنه حاوی اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب ترانس است که خطر ابتلا به امراض قلبی و عروقی را افزایش می دهد.

 

 

تفاوت روغن سرخ کردنی و معمولی

نقطه دود روغن سرخ کردنی از روغن های معمولی بالاتر است و بنابراین نسبت به حرارت مقاوم است. روغن های معمولی که مخصوص سرخ کردن نباشند اگر حرارت زیاد ببینند، سرطان زا می شوند. او با بیان اینکه تفاوت میان دو روغن معمولی و سرخ کردنی تفاوتی واقعی است و تنها محدود به اسم گذاری نمی شود، گفت:ترکیب روغن ها با همدیگر متفاوت است. امروزه ما توصیه می کنیم که 30 درصد از کالری روزانه مورد نیاز بدن از چربی ها تأمین شود.

 

این 30 درصد را نیز به سه قسمت 10درصدی تقسیم کرده ایم؛ 10درصد از چربی های اشباع که ماست و پنیر و آبگوشتی که ما می خوریم ازجمله این چربی ها محسوب می شوند. توصیه می کنیم که افراد همچنین از چربی های غیراشباع دارای یک باند مضاعف استفاده کنند؛ روغن زیتون مهم ترین نوع این چربی هاست. برای 10درصد باقیمانده هم مصرف روغن های گیاهی معمولی مانند روغن آفتابگردان و روغن ذرت توصیه می شود. اگر مصرف روزانه روغن افراد غیراز این 30 درصد باشد، امکان دارد برای سلامت فرد در درازمدت مشکل ایجاد شود.

 

  ترکیبات موجود در روغن سرخ کردنی

 روغن سرخ کردنی و ترکیبات آن

اگرچه روغن های متفاوتی در دسترس می باشند،ولی تمامی آنها مناسب سرخ کردن نیستند. بهترین روغن های مناسب فرایند سرخ کردن آنهایی هستند که نقطه دود و نقطه اشتعال بالاتری دارند. نقطه دود درجه حرارتی است که درآن روغن شروع به شکستن کرده و آغاز به دود کردن می نماید. نقطه اشتعال هم درجه حرارتی است که درآن روغن شعله ورمی شود.دراکثرروغن ها نقطه اشتعال بسیارنزدیک به نقطه دود می باشد.

 

دراثرحرارت و شکسته شدن ساختمان روغن ترکیبی به نام اکرولئین تولید می شود که سمی بوده و دود آن باعث سوزش چشم می شود. بعدازهرباراستفاده ازروغن،نقطه دود آن پایین می آید، به همین دلیل روغنی برای چند بار سرخ کردن مناسب است که نقطه دود بالایی داشته باشد.

 

 انواع روغن سرخ کردنی

روغن ها معمولا دو دسته می باشند؛ روغن های تصفیه شده و روغن های تصفیه نشده. روغن های تصفیه شده معمولا با استفاده ازحرارت استخراج می شوند و دربرابر حرارت های بالا مقاوم می باشند و نقطه دود بالاتری دارند.روغن های تصفیه نشده به صورت سرد استخراج می شوند و نقطه دود پایین تری دارند.

 

محبوب ترین روغن های تصفیه نشده،روغن زیتون و آواکادو می باشند. این روغن ها به دلیل پایین بودن نقطه دودشان بران سرخ کردن مناسب نمی باشند و درلیست روغن های مخصوص سالاد قرار می گیرند.

منبع:نمناک

 


:: بازدید از این مطلب : 563
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 26 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lavender

 

امروزه بسیاری از افراد از مضرات روغن جامد مطلع هستند و نسل روغن های پرطرفدار جامد در حال انقراض است و مردم بیشتر به مصرف روغن های مایع گیاهی اروی آورده اند اما هنوز هم کسانی هستند که روغن نباتی مزه غذا را بهتر می کند.

 

استفاده از هر روغن مایعی نیز برای سرخ کردن مواد غذایی مناسب نیست زیرا روغن های مایع معمولی هم برای سرخ کردن و حرارت بالا تولید نشده اند و باید برای سرخ کردن از روغن های مخصوص سرخ کردن استفاده کنید. در این بخش به مقایسه روغن جامد و مایع پرداخته ایم و اینکه کدامیک از روغن ها برای سرخ کردن مناسب تر است.

 

بد اقبالی روغن سرخ کردنی در دنیا

در فرهنگ غذایی کشورهای دیگر نیازی به استفاده از روغن سرخ کردنی نیست زیرا موادغذایی را فقط کمی تفت می دهند البته در این کشورها روغن سرخ کردنی وجود دارد اما مردم ترجیح می دهند از روغن های خالص مثل روغن کنجد، زیتون، سویا و. . . استفاده کنند. در کشورهای خارجی برای سرخ کردن موادغذایی از روغن سرخ کردنی استفاده نمی کنند زیرا این مواد را با سرخ کردن های طولانی مدت مصرف نمی کنندوفقط در برخی رستوران ها روغن سرخ کردنی که پایه آن پالم و مشتقات پالم است را مصرف می کنند.

 

در مصرف روغن مایع اعتدال را رعایت کنید!

چربی های ترانس، سبب بالا رفتن میزان کلسترول بد خون و کاهش کلسترول خوب خون می شود و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقیرا افزایش می دهد. در غذاهای سرخ شده، ساندویچ ها و روغن نباتی چربی های ترانس وجود دارد. برای هر ایرانی ، سرانه مصرف روغن جامد حدود 14 کیلوگرم و روغن مایع حدود 40 گرم است . برای کاهش اسیدهای چرب اشباع شده و ایزومر ترانس صنایع کشور باید استراتژی خود را ، به صورتی تنظیم کنند که مصارف خوراکی مناسب تر و از خطرات کمی برخوردار باشند.

 

مضرات روغن مایع سرخ کردنی

هیچ وقت از روغن مایع برای سرخ کردن مواد غذایی، استفاده نکنید به این علت که سریعا اکسیده شده و مواد سرطان زا تولید می کند. ما خرید روغن مایع سرخ کردنی یا روغن جامد را برای سرخ کردن مواد غذایی پیشنهاد می کنیم. درجه چربی ترانس روغن سرخ کردنی باید کمتر از 10 باشد.

 

چربی های غیر اشباع بهترین گزینه است

در روغن زیتون گردو، آجیل، غذاهای دریایی و تخم مرغ چربی غیر اشباع وجود دارد که برعکس چربی اشباع، سبب کاهش تری گلیسیرید ها (اسید هایچرب) و افزایش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد می شود و به این شیوه کلسترول وارد کبد می گردد.

 

چربی های اشباع در دمای معمولی جامد هستند اما چربی غیر اشباع در دمای معمولی مایع و برای ساخت سلول های مغز، سلامت قلب و اعصاب چشم مفید می باشند.

 

مقایسه روغن جامد و مایع

روغن های جامد از چربی های گیاهی و غیراشباع تولید می شوند و در ابتدای تولید به صورت مایع هستند و طی فرآیندی برای بالا بردن مقاومت آن ها و جلوگیری از فساد زود هنگام، به صورت جامد از طریق هیدروژنه کردن در می آیند. اسیدهای چرب روغن در فرآیند هیدروژنه شدن، اشباع می شوند و به همین علت این نوع روغن ها، به عنوان روغن های اشباع شده شناخته می شوند. در بخش سلامت می خوانید که بر اثر فرآیند هیدروژنه، ترکیبات غیرعادی دیگری به نام اسیدهای چرب ترانس در روغن ایجاد می شود که سبب افزایش کلسترول بد خون می شوند. این روغن ها تحمل دمایی بالاتری نسبت به روغن های مایع دارند و به علت اسیدهای چرب اشباع شده سبب بروز بیماری هایی از جمله بیماری های قلبی و عروقی، چربی خون و فشار خون می شوند. برای بدن و دستگاه گوارش هضم این نوع روغن ها مشکل تر است . استفاده از این روغن ها احتمال سکته و سرطان را بالا می برد. این روغن ها به علت تحمل دمایی برای تهیه غذاهای سرخ کردنی بهتر است.

 

روغن های مایع مانند روغن آفتابگردان، سویا، ذرت و زیتون اسیدهای ترانس ندارند و حاوی اسیدهای چرب اشباع کمتری هستند و استفاده از این روغن ها نسبت به استفاده از روغن های جامد سبب کاهش کلسترول خوب و افزایش کلسترول بد خون نمی شود .روغن هایی که چربی های اشباع کمتری دارند در کل سالم تراند و استفاده از آنها در رژیم غذایی بهتر است. اما استفاده بیش از اندازه روغن، چه جامد و چه مایع باعث بروز چاقی و بیماری های حاصل از چاقی می شود.

 

بهترین روغن مایع و جامد امگا 3 ،بی نظیر ترین روغن دنیا

امگا 3 یکی از انواع چربی های غیر اشباع و ضروری برای بدن است که در بدن ساخته نمی شود. این چربی سبب کاهش چربی و فشار خون می شود و جلوی ضربان نامنظم قلب را می گیرد.

 

روغن آفتابگردان صنعتی و روغن های حاوی اسید آراشیدونیک مثل روغن جوانه ذرت، التهاب ایجاد می کند و درد و رنج افراد مبتلا به التهاب مفاصل را افزایش می دهد و رادیکال های آزادی را که برای بدن مضر است ، تولید می کند.

 

روغن های مایع آفتابگردان به علت مایع بودن بیش از حد استفاده می شوند عوارض آن ها برخی مواقع نسبت به روغن های جامد بیشتر است پس باید روغن دیگری را جایگزین آنها نمود و یا مصرف ان ها را به حداقل رساند.

 

بهترین روغن های مایع و جامد خوراکی سرخ کردنی:

 روغن زیتون

 روغن کنجد

 روغن محلی (روغن زرد)

 روغن دنبه گوسفند

روغن مایع و روغن جامد

 

خداحافظ کلسترول

روغن کنجد در برابر حرارت مقاومت بالایی دارد پس برای سرخ کردن مناسب است زیرا دود نمی کند، کف نمیکند، تغییر رنگ نمیدهد و بوی نامطبوع تولیدنمیکند. به همین دلیل جهت سرخ کردن بسیار مناسب است. از روغن کنجد برای خوش طعم شدن مواد غذایی و برای تهیه و مصرف سالاد استفاده می شود.

 

روغن کنجد یکبار مصرف نیست و چندین بار از آن می توان برای سرخ کردن استفاده کرد و می توان بدون نگرانی از سرطان و یا بیماری دیگری از طعم خوش آن لذت برد.

 

نکته هایی برای استفاده از انواع روغن های مایع:

روغن های مایع را در دمای 20 درجه نگهداری کنید.

 به تاریخ مصرف روغن های مایع توجه کنید زیرا مصرف روغن های مایع تاریخ مصرف گذشته برای سلامتی مضر است.

 روغن های مایع باید در ظرف های شفاف و به دور از تابش نور مستقیم خورشید نگهداری شوند.

 نوع روغن مصرفی خود را در طول بازه های زمانی تغییر دهند.

 هرگز و تحت هیچ شرایطی از روغنی که یک بار استفاده شده، مجددا استفاده نکنید زیرا سبب ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

 از روغن سالاد و پخت وپز برای سرخ کردن استفاده نکنید.

 هر روغن تحمل دمایی متفاوتی دارد پس هرگز روغن ها را بیش از حد گرم نکنید.

منبع:نمناک



:: بازدید از این مطلب : 496
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lavender

 

با وجود آنکه هنوز هم خيلي‌ها اعتقاد دارند روغن نباتي مزه غذا را بهتر مي‌کند، اما ديگر کمتر کسي است که براي سرخ کردن از روغن‌هاي معمولي استفاده کند   .

معمولاً نسل جوان امروز را نسل روغن نباتي خطاب مي‌کنند. اين درست است؛ چون دوران کودکي‌مان با خورش‌هاي جاافتاده و برنج‌هاي پرروغن مادر که با روغن‌هاي جامد طبخ مي‌شدند، گذشته است. يادم مي‌آيد در کابينت زير گاز آشپزخانه مادربزرگ، هميشه چند پيت حلبي روغن‌هاي جامد 5 کيلويي بود و وقتي مهمان مي‌آمد، روغن غذا را 2 برابر مي‌کرد. آن روزها کسي از مضرات روغن جامد مطلع نبود، اما نسل روغن‌هاي پرطرفدار جامد در حال انقراض است و بخش اعظم روغن‌هاي مصرفي، روغن مايع گياهي است.

 

در اين بين روغن‌هاي مخصوص سرخ کردن نيز با ورودشان به بازار صنايع غذايي، به ما يادآوري کردند که روغن‌هاي مايع معمولي هم براي سرخ کردن و حرارت بالا توليد نشده‌اند. با وجود آنکه هنوز هم خيلي‌ها اعتقاد دارند روغن نباتي مزه غذا را بهتر مي‌کند، اما ديگر کمتر کسي است که براي سرخ کردن از روغن‌هاي معمولي استفاده کند. مدت زمان زيادي از توليد روغن‌هاي مخصوص سرخ کردن نمي‌گذرد و هنوز ابهام‌هاي زيادي در مورد نحوه مصرف، مواد تشکيل‌دهنده و کيفيت آن‌ها وجود دارد. دکتر محمدحسين عزيزي، متخصص صنايع غذايي و عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس دراين‌باره توضيح داده‌اند.

 

 

1.چگونه روغن‌هاي سرخ کردني در صنايع غذايي متولد شدند؟ 

 

فرمول روغن‌ها در اثر حرارت و در مجاورت اکسيژن هوا، تغيير مي‌کند و در آن‌ها تغييرات شيميايي و ترکيب‌هاي آکرولئين توليد مي‌شود. اين ترکيب‌ها در درازمدت براي سلامت انسان ضرر دارند و مي‌توانند سرطان‌زا باشند. به همين دليل، روغن‌هايي براي سرخ کردن تهيه شد که مقاومتشان نسبت به حرارت بالا باشد و ديرتر يا کمتر تجزيه شوند.

 

2.روش توليد روغن‌هاي سرخ کردني چگونه است؟ 

 

برخي از روغن‌ها به دليل اسيدهاي چربي که دارند، در برابر حرارت مقاومت بيشتري دارند. «پالم» يکي از دانه‌هاي روغني است که تعداد کربن‌هايش (ذخيره اسيد چرب) بالاست و به همين دليل در ساخت روغن‌هاي سرخ کردني از آن استفاده مي‌شود.

 

اگر روغن سرخ‌کردني هنگام استفاده ديرتر به نقطه دود رسيد، کيفيت بهتري دارد و در صورتي که پس از استفاده رنگ و ظاهرش کمتر تغيير کرد، نشانه مرغوبيتش است 

 

2 . روش براي توليد روغن‌هاي سرخ کردني وجود دارد؛ اولين روش هيدروژنه کردن است که در آن اسيدهاي چرب اشباع‌نشده را اشباع مي‌کنند. زنجيره اسيد چرب ممکن است داراي پيوند دوگانه باشد که در اين صورت مستعد فاسد شدن مي‌شود، بنابراين براي اينکه مقاومت حرارتي بالا رود، بايد پيوندهاي دوگانه به پيوندهاي يگانه تبديل شوند. روش ديگر تهيه روغن‌هاي مخصوص سرخ کردني، زياد کردن زنجيره اسيد چرب يا همان کربن‌هاست که به اين روش «استري کردن» مي‌گويند.

 

3.چه تفاوتي بين روغن‌هاي سرخ کردني و روغن‌هاي مايع معمولي وجود دارد؟ 

 روغن‌هاي سرخ کردني زنجيره اسيد چرب بلندتر و مقاومت بيشتر در برابر حرارت دارند اما مقاومت روغن‌هاي مايع معمولي به حرارت، کمتر است و اسيدهاي چرب آن پيوندهاي دوگانه دارند.

 

4.  روغن‌هاي سرخ کردني از چه دانه‌هاي روغني‌اي تهيه مي‌شوند؟ آيا اين روغن‌ها را نيز مي‌توان از دانه آفتابگردان توليد کرد؟

70 درصد روغن‌هاي مخصوص سرخ کردني را دانه روغن پالم تشکيل مي‌دهند و فقط 10 تا 20 درصد آن‌ها حاوي دانه‌هاي روغني مانند آفتابگردان و سويا هستند. 90 درصد روغن‌هاي مصرفي در کشور وارداتي است و کمتر از 10 درصد آن داخل کشور توليد مي‌شود. توليدکننده اصلي دانه روغني پالم هم کشور مالزي است. در حقيقت هم دانه‌هاي روغن و هم روغن اصلي از ساير کشورها وارد ايران و در اينجا تصفيه و وارد بازار مي‌شود.

 

5.در بسياري از روغن‌هاي مخصوص سرخ کردني، تکه‌هاي جامد روغن ديده مي‌شود، آيا اين‌ها تکه‌هاي روغن جامد هستند که با روغن سرخ کردني مخلوط شده‌اند؟ 

 

نه،‌ هرگز در روغن مخصوص سرخ کردني، روغن جامد مخلوط نمي‌شود. اسيدهاي چربي که در روغن مخصوص سرخ کردني وجود دارند، نقطه ذوب متفاوت دارند و در دماي اتاق ممکن است برخي از آن‌ها نسبت به بقيه نقطه ذوب پايين‌تري داشته باشند و به صورت جامد دربيايند، بنابراين بهتر است قبل از مصرف، بطري روغن را تکان دهيد تا اين تکه‌هاي جامد از بين بروند.

 

 

6. هنگام خريد روغن‌هاي سرخ‌کردني به چه نکته‌هايي بايد توجه شود؟ آيا مي‌توان نوع سالم را از ناسالم تشخيص داد؟ 

 

هنگام خريد روغن سرخ‌کردني مانند ساير محصولات غذايي بايد به تاريخ توليد، انقضا و شرايط نگهداري آن توجه شود. انتخاب برند معتبر و شناخته‌شده بسيار اهميت دارد. مردم نمي‌توانند از ترکيب‌هاي روغن‌ها سر دربياورند و کيفيتشان را بسنجند بنابراين تنها راه، خريد روغن‌هايي است که در کارخانه‌هاي معتبر و شناخته‌شده توليد مي‌شوند. علاوه بر اين، اگر روغن سرخ‌کردني هنگام استفاده ديرتر به نقطه دود رسيد، کيفيت بهتري دارد و در صورتي که پس از استفاده رنگ و ظاهرش کمتر تغيير کرد، نشانه مرغوبيتش است. کيفيت روغن‌هايي که نقطه دود پايين‌تري دارند و پس از سرخ کردن رنگ و ظاهرشان تغيير چنداني نمي‌کند، بهتر است. نبايد فراموش کرد که رنگ روغن نشان‌دهنده سالم يا ناسالم بودن آن نيست و نمي‌توان آن را شاخصي براي کيفيت روغن دانست. روغن‌ها در کارخانه به رنگ سفيد هستند و مقداري بتاکاروتن به آن‌ها اضافه مي‌شود تا رنگشان زرد شود.

 

منبع: تبيان

 



:: بازدید از این مطلب : 708
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lavender

روغن زیتون فرابکر خالص ترین و پرخاصیت ترین نوع روغن زیتون می باشد که دارای مواد مغذی فراوان و فواید متعدد می باشد؛ در این مطلب تصمیم داریم با برخی خواص آن آشنا شویم.

به گزارش گروه فضای مجازی ، وقتی از روغن زیتون صحبت می کنیم منظور روغنی است که از میوه درخت زیتون به دست می آید به نظر ساده و سر راست می آید اما انواع متعددی از روغن زیتون وجود دارد و تفاوت به خاطر زیتونی که از آن روغن می گیرند، نیست. بلکه روش استخراج روغن، نوع مواد افزودنی و سطح اولئیک اسید آزاد در این روغن ها اهمیت دارد.

 

روغن زیتون بر اساس اسیدیته و اولئیک اسید آزاد درجه بندی می شود. بر این اساس چند نوع روغن زیتون وجود دارد: روغن زیتون فرابکر، روغن زیتون بکر، روغن زیتون تصفیه شده، روغن زیتون تصفیه نشده، روغن زیتون معمولی.

از میان تمام انواع روغن های زیتون، روغن زیتون فرابکر دارای بیشترین خواص برای سلامتی می باشد.

 

معرفی سه نوع روغن زیتون

 

1.روغن زیتون فرا بکر:

روغن زیتون فرابکر یا فوق بکر، روغن زیتونی تصفیه نشده است و با کیفیت ترین نوع روغن زیتون می باشد. روش استخراج روغن زیتون فرا بکر به گونه ای است که طعم واقعی زیتون احساس می شود، و ویتامین ها و مواد معدنی موجود در زیتون در این روغن به فراوانی موجود است. روغن زیتون فرابکر از سایر انواع روغن های زیتون، اولئیک اسید کمتری دارد (اولئیک اسید آن بیشتر از 1 درصد نیست) این روغن با مواد شیمیایی و فرآیندهای حرارتی تغییر نیافته است. رنگ آن سبز طلایی است و عطر و طعم متفاوتی دارد. پایان طعم آن به تندی ملایمی ختم می شود. این نوع روغن برای تهیه سس ها و غذاهای سرد پیشنهاد خوبی است.

2. روغن زیتون بکر:

فرآیند تولید این نوع روغن نیز مانند روغن زیتون فوق بکر به گونه ای است که از مواد شیمیایی و گرما برای استخراج روغن از میوه زیتون استفاده نمی شود. این روغن نیز تصفیه نشده است. روغن زیتون بکر هم خلوص و طعم واقعی زیتون را دارا می باشد. تفاوت روغن زیتون بکر و روغن زیتون فرا بکر در میزان اولئیک اسید است. به گونه ای که روغن زیتون بکر میزان اولئیک اسید بیشتری دارد. از نظر طعم نیز روغن زیتون بکر طعم ملایم تری از روغن زیتون فرابکر دارد. لازم به ذکر است که روغن زیتون بکر به سختی یافت می شود.

 

3. روغن زیتون خالص یا روغن زیتون معمولی:

برای تهیه این روغن از مواد شیمیایی و فرآیندهای حرارتی استفاده شده است. کیفیت آن از روغن زیتون فوق بکر کمتر است. رنگ روشن تر و اولئیک اسید بیشتری (3-4 درصد) دارد و برای اهداف پخت و پز مناسب می باشد.

چگونه روغن زیتون فرابکر را تشخیص دهیم؟

بر روی برچسب روغن زیتون به دقت توجه نمایید. روغن زیتون فرابکر از نوع روغن‌های تصفیه نشده می باشد. روغن ها به دو گروه تصفیه شده و تصفیه نشده تقسیم می شوند. روغن زیتون تصفیه نشده خالص است ولی زیاد دلچسب نیست. اما بعد از تصفیه شدن دلپذیرتر می شود و عیوب آن برطرف می گردد، درنتیجه بیشتر به فروش می رسد. روغن زیتون تصفیه شده، طعم و بوی زیتون را ندارد یا طعم و بوی بسیار کمی دارد. اما روغن زیتون تصفیه نشده طعم و بویی قوی دارد. همچنین روغن زیتون تصفیه شده تلخ نیست اما روغن زیتون تصفیه نشده کمی طعم تلخی دارد. شما می توانید از روی ظاهر هم روغن زیتون فرابکر را تشخیص دهید. روغن زیتون فرا بکر رنگ تیره تری دارد. در حالی که روغن زیتون معمولی درخشان تر و روشن تر است.

با وجود اینکه از نظر ظاهری و روان بودن ممکن است روغن زیتون تصفیه شده برای برخی افراد دلچسب تر باشد اما لازم به ذکر است که روغن زیتون تصفیه نشده و فوق بکر آنتی‌اکسیدان‌های بیشتر و عوامل ضدالتهابی قوی تری دارد و به همین علت یک ماده غذایی خاص و بی نظیر محسوب می شود و برای اهداف درمانی و سلامتی بخش مؤثرتر می باشد.

 

حقایق تغذیه ای روغن زیتون فرابکر

میزان ویتامین های محلول در چربی در روغن زیتون فرابکر از سایر روغن‌های زیتون بیشتر است. این روغن همچنین دارای اسیدهای چرب ضروری می باشد. محتوای مواد مغذی موجود در 100 گرم روغن زیتون فرابکر در زیر آمده است:

 

1. 8.13 درصد چربی اشباع

 2. 73 درصد چربی تک اشباع نشده (که عمدتاً اولئیک اسید است.)

 3. امگا 6: 7.9 درصد

 4. امگا 3: 76.0 درصد

 5. ویتامین ای: 72 درصد نیاز روزانه

 6.ویتامین کا: 75 درصد نیاز روزانه

 

پیشگیری از بیماری های مزمن با روغن زیتون فرابکر

باور متخصصان بر این است که التهاب های مزمن علت اصلی بسیاری از بیماری ها مانند سرطان، سندرم متابولیک، دیابت، آلزایمر و آرتریت هستند. روغن زیتون ضدالتهاب است. زیرا شواهد متعددی وجود دارد که نشان می دهد اولئیک اسید که عمدتاً در روغن زیتون یافت می شود باعث کاهش نشانگرهای التهابی چون پروتئین واکنشگر C می شود. به همین علت با مصرف مداوم روغن زیتون می توان از پیشرفت التهاب و مزمن شدن آن پیشگیری نمود و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش داد.

کاهش بیماری های قلبی عروقی

روغن زیتون فرابکر به دلیل دارا بودن مقادیر فراوانی از اسیدهای چرب تک اشباع نشده، امگا 3، ویتامین K و ویتامین E باعث کاهش بیماری های قلبی عروقی می شود. این مواد مغذی به وسیله کاهش التهاب، کم کردن LDL کلسترول، پایین آوردن فشار خون، کاهش لخته های خونی و نیز بهبود عملکرد آندوتلیال؛ احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهند.

منبع:خبرگزاری میزان



:: بازدید از این مطلب : 483
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 22 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lavender

ما ایرانی‌ها مانند مردمان دیگر کشورهای دنیا به غذاهای سرخ شده، علاقه زیادی داریم. به دلیل همین علاقه زیاد، میزان مصرف روغن های سرخ کردنی در سراسر دنیا افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است.از سویی دیگر، مصرف بیش از حد یک ماده غذایی مصنوعی بروز برخی از بیماری‌ها را در نیز پی دارد. روغن سرخ کردنی هم از این قاعده مستثنی نیست.

در ادامه، با ویژگی‌های دسته‌بندی کیفی روغن‌های سرخ کردنی، انواع روغن‌های سرخ کردنی موجود، روغن آفتابگردان، روغن سرخ کردنی بدون پالم و ویژگی‌های آن،  روغن سرخ کردنی زیروترانس و ویژگی‌های آن، روغن نیمه جامد آشنا می‌شویم.

روغن سرخ کردنی و فاکتورهای مفید بودن آن

کارشناسان تغذیه برای روغن‌های سرخ کردنی ویژگی‌هایی را بیان کردند تا از این طریق بتوانیم سالم ترین روغن سرخ کردنی را شناسایی کنیم. بیایید با هم این ویژگی‌ها را مرور کنیم.

میزان اسیدهای چرب ضروری موجود در روغن
میزان چربی‌های غیر اشباع نسبت به چربی‌های اشباع در روغن
میزان تاثیر روغن بر کاهش یا افزایش کلسترون خون
طعم و عطر روغن
وجود بقایای آفت‌کش ها در روغن در طی تولید آن
میزان نقطه دود در روغن های سرخ کردنی
میزان تاثیر روش‌های تولید بر میزان ارزش های تغذیه‌ای موجود در روغن

در بین فاکتورهای بالا، میزان نقطه دود برای بررسی سالم بودن روغن‌های سرخ کردنی بسیار مهم و ضروری است. نقطه دود روغن یعنی دمایی که روغن شروع به دود کردن می‌کند. روغن‌های سرخ کردنی، واسطه سرخ کردن غذاها هستند و روغن با نقطه دود پایین، در اثر حرارت دیدن ترکیبات سرطان‌زایی را ایجاد می‌کند.

انواع روغن سرخ کردنی

برای سرخ کردن غذاهای خود نیاز به روغن سرخ کردنی با نقطه دود بالا دارید تا غذای خوش طعمی را در کنار خانواده خود میل کنید.

 روغن‌های تصفیه شده نقطه دود بالاتری دارند و برای مصارف سرخ کردنی مناسبترند. این روغن‌ها شامل گونه‌های ذیل هستند:

روغن بادام زمینی
روغن سویا
روغن گلرنگ
روغن کلزا
روغن ذرت
روغن پنبه دانه
روغن آفتابگردان


در بین روغن‌های سرخ کردنی بالا، روغن آفتابگردان در بین خانوارهای ایرانی محبوب‌تر است. با هم ویژگی‌های این روغن سرخ کردنی محبوب را بررسی می‌کنیم.

روغن آفتابگردان

روغن آفتابگردان حاوی مقادیر زیادی اسید لینولئیک است.

نوع صنعتی روغن آفتابگردان به دو شکل موجود است:

روغن آفتابگردان با اسید اولئیک بالا که با نقطه دود ۲۲۷ درجه سانتی‌گراد برای سرخ کردن مناسب است.
روغن آفتابگردان با اسید اولئیک پایین که فقط برای پخت و پز مناسب است.
این روغن مقادیر بالایی اسید چرب غیراشباع دارد. به همین دلیل یکی از سالم‌ترین روغن‌ها برای سرخ کردن و پخت و پز است.

منظور از روغن سرخ کردنی بدون پالم چیست؟

در روغن های سرخ کردنی باید درصدی از روغن پالم وجود داشته باشد. وجود روغن پالم سبب می‌شود تا روغن سرخ کردنی در برابر دمای بالا در هنگام سرخ کردن مقاومت داشته باشد. اگر روغن پالم در روغنی وجود نداشته باشد، با عمل هیدروژنه کردن روغن پالم را به روغن سرخ کردنی می‌افزایند. این روش افزودن روغن پالم مضرات زیادی دارد. به همین دلیل کارشناسان غذایی استفاده از روغن سرخ کردنی بدون پالم را به مردم توصیه می‌کنند.

روغن سرخ کردنی بدون پالم چه ویژگی هایی دارد؟

روغن سرخ کردنی بدون پالم چه اثراتی بر سلامت بدن ما دارد. در ادامه، با خواص و ویژگی‌های این روغن آشنا می‌شویم.

شفاف و زلال است و برخلاف روغن های سرخ کردنی معمولی، در فصول سرد کدر نمی‌شود.
دارای مقاومت بالا در برابر اکسایش است.
حاوی اسیدهای چرب ضروری بدن یعنی امگا ۶ و امگا ۹ می‌باشد.
احتمال گرفتگی و بسته شدن رگ‌ها و عروق را کاهش می‌دهد.
احتمال بروز سکته قلبی را کاهش می‌دهد.   
فاقد اسید چرب ترانس است.
حاوی آنتی اکسیدان های طبیعی می‌باشد.
روغن سرخ کردنی کم جذب زیروترانس

روغن سرخ کردنی کم جذب زیروترانس به دلیل دارا بودن زنجیره‌های اسید چرب بلندتر، از مقاومت بیشتری در برابر حرارت برخوردار است و در مجاورت اکسیژن تغییر ماهیت نمی‌دهد. به همین دلیل توصیه می‌شود برای سرخ کردنی‌های طولانی مدت از این روغن استفاده کنید.

این روغن‌ها از کمترین میزان ترانس برخوردار هستند. به همین سبب با مصرف این روغن‌ها ممکن است گرفتار اثرات نامطلوب مصرف اسیدهای چرب اشباع و ایزومرهای ترانس مانند کـاهش کلـسترول خوب خون (HDL) و افزایش کلسترول بد خون (LDL) و از همه مهم‌تر بروز بیماری‌هـای قلبـی عروقـی و وقـوع سـکته‌هـای زودرس شوید.

ویژگی‌های روغن سرخ کردنی کم جذب زیروترانس

در تهیه آن مخلوطی از روغن‌های گیاهی مقاوم به حرارت استفاده شده است.
اسیدهای چرب ضروری بدن را دارد.
مقاوم در برابر حرارت‌های بالاست.
حداقل دود، کف و پاشش را در هنگام پخت دارد.
در حین سرخ کردن، به میزان کمی جذب موادغذایی می‌شود.
تا چندین بار پیاپی، می‌توان با آن موادغذایی را سرخ کرد.
کلسترول ندارد.
ترانس ندارد.


خواص روغن سرخ کردنی کم جذب زیروترانس

خطر بروز بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد.
تردی و طعم غذا را بهبود می‌دهد.
در حین پخت در حرارت‌های بالا، مواد سمی و سرطان زا تولید نمی‌کند.
رنگ و ماهیت روغن طی سرخ کردن، تغییر نمی‌کند.
ویژگی‌های روغن سرخ کردنی که کمترین خطر را برای بدن افراد دارد

روغن نیمه‌ جامد چیست؟

برخی از مردم هنوز دوست دارند غذای خود را با روغن جامد طبخ کنند، اما روغن جامد برای سلامت بدن ما مضر است. طعم غذا با روغن مایع هم به مذاق آنها خوش نمی‌آید. به همین سبب روغن نیمه جامد به بازار عرضه شده است.

اسیدهای چرب ترانس روغن های جامد حداکثر باید ۱۰ درصد باشد. اسیدهای چرب ترانس روغن های نیمه جامد زیر ۲ درصد است. به همین سبب روغن نیمه جامد نسبت به روغن جامد انتخاب بهتری برای سلامتی ماست.

امیدواریم این مقاله بتواند آگاهی‌های شما را نسبت به روغن سرخ کردنی، انواع و ویژگی‌های آن بالا ببرد. در ضمن پس از مطالعه آن، توانسته باشیم شما را در خرید روغن خوراکی و انتخاب آن کمک کرده باشیم.

منبع: خبر آنلاین

 


:: بازدید از این مطلب : 518
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 21 مرداد 1402 | نظرات ()