نوشته شده توسط : lavender

فلافل، یک غذای خوشمزه و پرطرفدار جنوبی که شنیدن نامش ما را به یاد طعم تند و لذت بخشی می اندازد که هر کدام آن را به شکلی تجربه کرده ایم. غذایی پرخاصیت، ارزان و سریع که ریشه در کشورهای عربی دارد و در هر منطقه، همراه با طعم دهنده های مختلف سرو میشود. تجربه ی خوردن فلافل در رستوران های خیابانی حال و هوای دیگری دارد اما از آنجا که همیشه ترجیح بر غذاهای خانگی است پس بهتر است این غذای محبوب را هم به شکل سالم در منزل تهیه و میل کنید.

برای این منظور حتما نیاز به یک دستور تهیه حرفه ای برای تهیه فلافل خانگی همراه با نکاتی که بین سرآشپزها به فوت کوزه گری معروف است، خواهید داشت پس لازم است با این بخش از آشپزخانه نمناک همراه شوید. طرز تهیه فلافل خانگی بسیار ساده و همچنین سریع می باشد که با کمک ی دستور تهیه خوب می توانید آن را تهیه کنید و لذت ببرید.

فلافل از جمله غذاهای خوشمزه و لذیذ است که علاوه بر کودکان و نوجوانان در بین بزرگسالان هم طرفدارن ویژه ای دارد و از نخود که یکی از مقوی ترین حبوبات است تشکیل می شود.

فلافل با اینکه مانند سمبوسه و سوسیس بندری جزو فست فود ها محسوب می شود اما بسیار ارزان و سریع آماده می شود و با یاد گرفتن طرز تهیه فلافل آن را در قالب ساندویچ همراه با سس خردل می توانید میل کنید و نهایت لذت را از این ساندویچ خوشمزه ببرید.


مواد لازم فلافل

 اندازه مقیاس

نخود (خیس شده) 1 کیلو
جعفری 100 گرم
پیاز 1 عدد
سیر 1 بوته
فلفل سیاه و سفید 2/3 قاشق چایخوری
نمک به مقدار متوسط -
زیره

گشنیز

زردچوبه

به مقدار لازم -
سس انبه به مقدار دلخواه 
روغن ترجیحا کنجد مقدار کافی


طرز تهیه فلافل


مرحله اول :یک روز قبل از سرخ کردن فلافل ها

اولین قدم در دستور فلافل این است که نخود ها را از 24 ساعت قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.

مرحله دوم :

نخود هایی که از قبل خیسانده اید را به همراه جعفری خرد شده ، پیاز پوست گرفته و ریز شده همچنین سیر پوست گرفته و تمیز را داخل چرخ گوشت یا خرد کن بریزید و با یکدیگر میکس کنید.

مرحله سوم :

پس از میکس کردن نخود ها نمک ، فلفل و ادویه های لازم برای تهیه فلافل را به مواد اضافه کنید و با کمک قاشق مخصوص یا قالب هایی که در بازار هم موجود هستند فلافل ها را قالب بزنید.

 

مرحله چهارم :

اگر داخل خمیر آب افتاد میتوانید با اضافه کردن کمی آرد نخودچی آب آن را جمع کنید و سعی کنید فلافل ها را به صورت گنبدی قالب بزنید و داخل روغن داغ شده بریزید تا هر دو طرف آن سرخ شود.

وقتی که خمیر خودش را داخل روغن گرفت به سمت بالا ی روغن می آید که آن موقع می توانید فلافل ها را پشت و رو کنید.

چگونه فلافل بپزیم

توجه داشته باشید تا بر اثر حرارت بالای گاز روغن نسوزد. بهتر است برای سرخ کردن فلافل ها از ظرف کوچکتر و گودتر استفاده کنید تا روغن زیادی مصرف نشود.

مرحله پایانی

پس از سرخ کردن فلافل ها آن ها را روی دستمال بگذارید تا روغن اضافه فلافل ها گرفته شود.

فلافل های آماده را داخل در کنار خیارشور گوجه فرنگی ، کاهوی خرد شده و انواع ترشی می توانید مصرف کنید و به همراه سس انبه که بسیار لذیذ می باشد.

 

دستور تهیه سس انبه هم به این شکل است که به ازای هر 1 قاشق پودر انبه باید 6 برابر آب جوشیده و یک ته استکان سرکه سفید باهم مخلوط کنید و روی فلافل ها بریزید.

طرز تهیه فلافل در فر


فلافل طرز تهیه راحتی دارد به خصوص با فر برای تهیه فلافل خانگی با فر، ابتدا فر را با حرارت حدود 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم شود. سپس تمام مواد ذکر شده را داخل یک دستگاه مخلوط کن بریزید و خوب هم بزنید به طوری که مواد کاملا با هم مخلوط شوند.

اما نه در اندازه ای که مواد پوره ای مانند شوند (یعنی نخود نه باید خیلی له شود و نه زیر دندان بیاید). برای اینکه مخلوط کردن مواد بهتر انجام شود لازم است آنها را با کمی روغن زیتون مرطوب کنید تا بهم بچسبند.

همزدن را تا زمانی که مخلوط یکدست شده و به شکل توپ داخل غذاساز درآید ادامه دهید.

اگر بخواهید مواد چسبنده تر شوند آنها را چند ساعت در یخچال قرار دهید تا کم چسبنده تر شوند.

سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و بعد از اینکه مواد را چشیدید و طعم و مزه آن را بالانس کردید آنها را با قاشق های مخصوص قالب زنی فلافل و یا در کف دست به صورت توپ های گردو کوچکی فرم دهید و با فاصله در سینی فر بچینید.

با پشت قاشق کمی فلافل ها را تخت کنید تا راحت تر پخته شوند.

پس از چیدن فلافل ها، سینی را در فر قرار دهید و اجازه دهید تا یک طرف فلافل ها به مدت 10 دقیقه بپزند.

پس از گذشت 10 دقیقه با کمک یک کفگیر فلزی نازک و پهن برگردانید و 15 دقیقه دیگر بپزید تا برشته شوند.

میزان پخت فلافل ها در رنگ آنها تاثیر گذار است پس اگر بخواهید فلافل ها تیره‌تر شوند زمان بیشتری آنها را درون فر نگه دارید. فقط دقت کنید که فلافل ها خشک نشوند و داخل آنها ترد و نرم باشند.

فلافل را می توانید در نان پیتا یا هر نان ساندویچ دیگری که دوست دارید در کنار ماست، انواع سس های ، پیاز و جعفری خرد شده ، ترشی کلم قرمز و غیره سرو کنید.

مقدار نخود ، پیاز و مواد دیگر کاملا به تمایل خودتان بر می گردد که چقدر بخواهید درست کنید.

همچنین میزان فلفل هم بستگی به ذائقه خودتان دارد.

 

نکات درست کردن فلافل خانگی به سبک ساندویچی ها


1 - پس از خوردن فلافل صرف نوشیدنی گرم مانند چای نعناع می تواند طعم چشیده شدی شما را بسیار دلچسب تر کند.

2 - اگر دوست دارید فلافل ترد تری داشته باشید پیشنهاد می شود که به آن یک قاشق چایخوری بکینگ پودر اضافه کنید.

3 - هنگامی که میخواهید فلافل را سرخ کنید ، اطمینان داشته باشید که روغن سرخ کردنی آن داغ شده باشد.

4 - چاشنی مناسب برای فلافل می تواند ترشی لیته و سس انبه یا همان خردل باشد.

منع:نمناک



:: بازدید از این مطلب : 243
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 26 آبان 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lavender

یکی از غذاهای مهم برای نذری در ماه های محرم و صفر عدس پلو است اما نکات خاصی وجود دارد که دانستن و رعایت آنها فرمول خوشمزگی عدس پلوهای نذری است.


عدس پلو نذری هیئتی برای ١٠٠ نفر
از غذاهای مخصوص نذری که در ماه های محرم و صفر و همینطور ماه رمضان طبخ می شود می توان به عدس پلو اشاره کرد که برای خوشمزه تر شدن دارای ترفند خاصی می باشد.

اگر چه شاید برخی از افراد فکر کنند که عدس پلو با برنج آبکش شده و عدس که به صورت لای به لای قرار میگیرد تمام می شود اما این فکر کاملا اشتباه است بلکه برای پخت این غذای خوشمزه و لذیذ به نکات ریزی باید توجه کنیم تا هر چه بیشتر غذایمان لذیذ تر شود.

همه چیز درباره شیوه پخت عدس پلو نذری
با توجه به مناطق مختلف کشورمان، عدس پلو دارای دستورهای پخت متفاوتی می باشد اما در کل دو نوع پخت برای آن وجود دارد.

عده ای به عدس پلو کشمش و گوشت اضافه می کنند و عده ای هم خرما و کشمش و یا گوشت و رب می زنند البته عده ای هم هستند که هیچکدام را استفاده نمی کنند و فقط به عدس و برنج بسنده می کنند.

در بعضی از دستور پخت های عدس پلو برای خوش طعم شدن غذا از چرخ کرده یا گوشت مرغ استفاده می کنند. البته افزدون مواد به عدس پلو بسته به سلیقه و ذائقه ی افراد دارد.

 

طرز تهیه عدس پلو مجلسی برای مهمانی ها

 

مقدار برنج برای عدس پلو نذری به تعداد ١٠٠ نفر
هر کیلو برنج برای ٧ یا ٨ نفر کفایت می کند، بنابرای برای ١٠٠ نفر می توان گفت ١5 کیلو برنج لازم است. البته نوع برنج و مرغوبیت و خارجی و ایرانی بودن آن نیز تا دو کیلو می تواند اختلاف جزئی به وجود دارد.

با ما همراه باشید تا با مراحل پخت عدس پلو نذری برای ١٠٠ نفر آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه عدس پلو نذری برای 100 نفر

برنج 15 تا 16 کیلوگرم

عدس 5 تا 6 کیلوگرم
پیاز 5 کیلوگرم
گوشت چرخ کرده 4 تا 5 کیلوگرم
رب گوجه فرنگی(دلخواه) 1 تا 1/5 کیلوگرم
زرشک برای تزئین به مقدار لازم
روغن 2 کیلوگرم
زعفران آب کرده به مقدار لازم
کشمش پلویی(دلخواه) 3 تا 4 کیلوگرم
ادویه مخصوص عدس پلو به میزان لازم
کره(دلخواه) 1 تا 2 کیلوگرم
طرز تهیه عدس پلو نذری


برای پخت عدس پلو نذری به تعداد بالا، مراحل زیر را دنبال کنید:

 

راز خوشمزه شدن عدس پلوهای نذری


مرحله اول
ابتدا اقدام به پاک کردن برنج کرده و سپس یک شب قبل از پخت آن را در آب کافی با مقدار مناسبی نمک بخیسانید.

و بعد عدس ها را نیز کاملا پاک کرده و خوب بشویید می توانید قبل از پخت به مدت دو ساعت در آب خیس کنید یا با کمی نمک در قابلمه ریخته و اجازه دهید عدس ها بپزند.

مرحله دوم
توصیه می شود درب قابلمه را نگذارید تا پوست عدس ها هنگام پخت جدا نشوند. دقت کنید که از عدس های نوع زودپز نخرید چراکه با پخته شدن، زود پوستشان جدا می شود.

در ضمن عدس ها را به طور کامل نپزید و قبل از پخت کامل، از روی حرارت بردارید.

مرحله سوم
در این مرحله آب جوش را برای برنج آماده کنید. در فاصله به جوش آمدن آب، برای برنج باید مواد زیر را تهیه و آماده کنید

در این بخش دو روش پیش روی تان است:

ابتدا نصف پیاز ها را به شکل خلالی خرد کرده و تفت دهید و برای تزئین نگه دارید و نصف دیگر پیاز ها را به شکل نگینی خرد کرده و باز تفت دهید.
سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز تفت داده شده بیافزایید و باز تفت دهید و در نهایت نمک و ادویه مخصوص پلویی را نیز اضافه کنید البته برای خوش رنگ شدن می توانید از زعفران دم کرده نیز استفاده کنید.
یا اینکه اگر برای تزئین پیاز نمی خواهید همه ی پیازها را به شکل نگینی خرد کنید و به گوشت چرخ کرده اضافه نمایید.
مرحله چهارم
رب گوجه فرنگی را به گوشت چرخ کرده اضافه کرده و کمی تفت دهید. (در اینجا می توانید از رب استفاده نکنید و کاملاً بستگی به ذائقه شما دارد) و بعد مواد را به خوبی ترکیب کرده و اجازه دهید روغن سرخ کردنی و رب گوجه کمی با هم تفت بخورد(جهت خرید روغن سرخ کردنی به فروشگاههای معتبر مراجعه کنید) پس از آن شعله را خاموش نمایید.

مرحله پنجم
کشمش را شسته تا گرد و غبارِ روی آن کاملا پاک گردد و بعد برای چند دقیقه با آب خیس کنید و سپس درون آبکش بریزید تا کاملا آبش گرفته شود.

در ظرف مورد نظر مقداری روغن ریخته و کشمش ها را تفت دهید. می توانید از چند قطره زعفران دم کرده هم برای خوش رنگ و لعاب شدن استفاده کنید.

کشمش ها را مرتب هم بزنید تا نسوزند چراکه در صورت سوخته شدن طعم تلخی به خود می گیرند.

مرحله ششم
بعد از اینکه آب جوشید؛ آب نمکی را که قبلا برنج را در آن خیسانده اید دور ریخته و برنج را به داخل قابلمه ی آب جوش بریزید و با یک کف گیر دسته بلند برنج را هم بزنید. حرارت شعله را بالا برده و در قابلمه را بگذارید تا آب و برنج به جوش آید.

به علت زیاد بودن نسبت برنج به عدس لذا از جوشاندن زیاد برنج باید پرهیز کنید و در نهایت عدس را به برنج افزوده و بعد برنج را درون آبکش بریزید.

 

مرحله هفتم
در این مرحله برنج را با آب سرد آبکش کرده و اجازه دهید تا آب برنج گرفته شده و بعد داخل قابلمه ریخته و بگذارید تا دم بکشد.

در این بخش به دو شکل می توان عمل کرد:

هم می توانید کف قابلمه ته دیگ بگذارید یا بدون ته دیگ لابه لای برنج گوشت چرخکرده بریزید و همچنین می توانید گوشت و کشمش ها را در کنار غذا نیز به طور جداگانه سرو کنید.
اگر خواستید می توانید روی برنج، از گوشت تفت داده، پیاز خلالی، زرشک تفت داده، کشمش تفت داده و زعفران دم کرده نیز استفاده کنید.
نکات طلایی برای تهیه عدس پلو نذری
بهتر است در هنگام خیساندن برنج مقداری نمک به آن بزنید؛ ولی زمان پختن، آب برنج را خالی کرده و با آب سرد بشویید. البته نه تاحدی که نمک آن کاملا از بین برود.
اگر برنج را به روش کته درست کردید به اندازه ی هر پیمانه برنج یک پیمانه آب برای پخت در نظر بگیرید و اندازه ی آب عدس نیز به گونه ای باشد که به اندازه یک بند انگشت روی عدس ها را آب بپوشاند و در آخر همان یک بند انگشت آبی که از پخت عدس مانده را به برنج بیافزایید.
اگر از تخم گشنیز و زیره آسیاب شده استفاده کنید بوی زهم گوشت از بین رفته و کوفته ریزه ها لذیذتر میشود.
چنانچه می خواهید غذایتان خوشمزه باشد ابتدا باید حوصله و دقت کافی به خرج دهید و دوم از مواد اولیه مرغوبی استفاده کنید.
استفاده از زعفران هم فراموش نشود چراکه طعم و عطر غذا به وجود زعفران نیز بستگی دارد.
برای ته دیگ می توانید کمی روغن ته قابلمه ریخته و روی آن کنجد بپاشید و بعد نان لواش را قرار دهید که بسیار خوشمزه می شود.
بسته به سلیقه و ذائقه تان می توانید از گردو، خرما، خلال بادام، خلال پسته و پوست نارنج یا پرتقال نیز استفاده کنید.
برای طبخ عدس پلو برای 50 نفر
اگر قصد داشتید عدس پلو را برای پنجاه نفر بپزید مقدار مواد ذکر شده در متن فوق را نصف کنید. باقی مراحل مشابه مراحل توضیح داده شده هستند.

منبع:نمناک



:: بازدید از این مطلب : 239
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 آبان 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lavender

زمان آن رسیده یاد بگیرید چطور به روش ساده و آسان لازانیا را آماده کنید.به یاد داشته باشید،زمانی که در این تکنیک ها پیشرفت می کنید می توانید مهارت های آشپزی خود را توسعه دهید. پخت لازانیا خیلی ساده تر از آن چیزی است که فکر می کنید. قبل از طبخ لازانیا که غذای محبوبی است اغلب، دست پاچه میشوند، چون فکر می کنید مساله پیچیده ای خواهد بود.با این حال، در واقعیت، درست کردن لازانیا مانند ماکارونی ، پیتزا و خیلی از غذاهای ایتالیایی دیگر ساده است.لازانیا شامل چندین لایه سمولینا و پاستای خشک است که آغشته به پنیر موزرلا و سس می شود و در ادامه این بخش از آشپزخانه نمناک 2 روش عالی و مخصوص برای پخت آسان لازانیا برایتان خواهیم گفت.

طرز تهیه و پخت آسان لازانیای سبزیجات :

اگر تجربه زیادی در آشپزی ندارید اما می خواهید خود را آماده کنید بهتر است دستورالعمل را با سبزیجات انتخاب کنید. به این ترتیب، می توانید آماده سازی مواد اولیه و زمان های پخت وپز را یاد بگیرید. سبزیجات، مانند آن هایی که در این دستور غذا هستند ، کمی راحت تر از گوشت آماده می شوند. در نتیجه گزینه خوبی برای تازه واردها است. هنگامی که این تکنیک کنترل شود، بخش هایی از گوشت ( سفید یا قرمز، بسته به اولویت شما ) می تواند در این دستورالعمل گنجانده شود.

مواد لازم برای لازانیای سبزیجات

قارچ خرد شده :دو فنجان کوچک ( 175 گرم )
فلفل :به مقدار کم
پونه گیاهی :چند عدد
پنیر کم چرب :نصف فنجان ( 95 گرم )
لازانیا از قبل پخته شده :8 برگ ( 250 گرم )
روغن زیتون فرابکر :1 قاشق سوپ خوری ( 45 میلی لیتر )
اسفناج :4 فنجان ( 600 گرم )
سیر له شده :3 حبه ( 15 گرم )
کدو :نصف فنجان (50 گرم )
سس بشامل :دو و نیم فنجان ( 275 میلی لیتر )
پیاز:1 عدد متوسط
گوجه فرنگی :1 عدد
نمک :به مقدار کافی
طرز تهیه لازانیای سبزیجات

طرز تهیه و پخت آسان لازانیا


مرحله اول:

برای درست کردن لازانیای سبزیجات اول داخل تابه ای کمی روغن بریزید وروی حرارت کم قرار دهید.

مرحله دوم:

کدو را به همراه کمی نمک و فلفل داخل روغن بریزید و 5 دقیقه با حرارت کم بپزید.
سپس پیاز را اضافه کنید و بعد از کمی تفت بقیه سبزیجات را اضافه کنید ( قارچ و سیر را انتهای پخت اضافه کنید ).


مرحله سوم:

اسفناج را به طور جداگانه در قابلمه با آب جوش و نمک بیش از دو دقیقه بپزید.


مرحله چهارم:

لازانیا را طبق دستور روی جعبه چند دقیقه بجوشانید و بعد آبکش کنید.
سبزیجات را از روی حرارت بردارید.


مرحله پنجم:

در این مرحله به ترتیب داخل ظرف ترجیحا شیشه ای و پیرکس که کمی هم دیوارهایش را چرب میکنیم و لایه ای از پاستا، بعد سبزیجات، پنیر، گوجه فرنگی و سپس سس بشامل را اضافه کنید و این لایه ها را تا 3 یا 4 طبقه ادامه دهید.


مرحله ششم:

ظرف آماده شده لازانیا را بیست تا بیست پنج دقیقه در دمای 180 درجه فر بپزید.
بعد از پخت بگذارید حدود 5 دقیقه بماند و بعد از آن لذت ببرید .


پخت آسان لازانیا (lasagna)
دستور پخت آسان لازانیا سنتی یا همان لازانیا گوشت کاپرزه
برای آماده کردن یک لازانیای خوشمزه یادگرفتن روش سنتی آماده سازی لازانیا ضروری است،این تنها لذت بردن از آن نیست، بلکه برای کاوش در ریشه های انواع مختلف این دستورالعمل که امروزه وجود دارد. پر کردن، گوشت گاو ، مرغ، مهم است پس به مواد و مقادیر مورد بحث زیر توجه کنید.


مواد اولیه برای پخت لازانیا

روغن زیتون :نصف قاشق سوپ خوری ( 50 میلی لیتر )
سس بشامل:دو و نیم فنجان ( 275 میلی لیتر )
پنیر موزرلا :3فنجان ( 400 گرم )
سس گوجه فرنگی :2فنجان ( 250 میلی لیتر )
پاستا :یک بسته ( 400 گرم )
گوجه فرنگی :یک فنجان ( 115 میلی لیتر )
گوشت چرخ کرده :( 500 گرم )
فلفل :نصف قاشق چای خوری
نمک :به مقدار کافی
پیاز :1 عدد
فلفل دلمه :1 عدد


طرز تهیه لازانیا

نحوه آماده سازی لازانیا

مرحله اول:

گوشت چرخ کرده را در تابه متوسط با گرمای کم با نمک، فلفل، کمی سس گوجه فرنگی، پیاز، گوجه فرنگی و فلفل دلمه حدود 20 دقیقه یعنی تا زمانی که خوب پخته شود روی حرارت قرار میدهیم.


مرحله دوم:
در حالی که ورقه های لازانیا پخته شده، مواد را لایه لایه روی هم بگذارید و لازانیا را پر کنید.


مرحله سوم:
پنیر موزارلا و سس بشامل را کم کم اضافه کنید.
این فرآیند را تکرار کنید تا کل سطح تابه را پوشش دهد.


مرحله نهایی:
مدت 25 دقیقه در دمای 180 درجه سانتیگراد داخل فر قرار دهید.
زمانی که آماده شد اجازه دهید پنج دقیقه بماند.
همانطور توجه کردید، آماده سازی لازانیا کار دشواری نیست ، از طرفی دیگر، از جایگزینی گوشت با ماهی تن یا استفاده از ورقه های سنتی پاستا (که از اسفناج به جای آرد استفاده می شود)، نترسید. این کار باعث می شود ظرف کم تر یکنواخت شود و ارزش غذایی آن افزایش یابد.
نکات تکمیلی در مورد پخت آسان لازانیا
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 40دقیقه میباشد .
پخت آسان لازانیا را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

منبع:نمناک



:: بازدید از این مطلب : 245
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 آبان 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lavender

شب یلدا از جمله شب های به یاد ماندنی و خاطره انگیزی است که برای تمامی ایرانیان از اهمیت بالایی برخوردار است. شبی که با فرا رسیدن فصل زمستان متجلی شده و طولانی ترین شب سال محسوب می شود.

در این شب خاطره ساز خانواده ها به دور هم جمع می شوند و محفلی بسیار صمیمانه تشکیل می دهند و سپس با آداب و رسوم مختص این شب مثل حافظ خوانی، قصه گویی، فال گرفتن، موسیقی گوش دادن و یا دیگر رسم های رایجی که از گذشتگان به جامانده است خود را سرگرم می کنند.

در هر حال اگرچه شب یلدا در ادبیات ما نمادی از تاریکی و ظلمت شبانه می باشد اما در حقیقت می توان گفت مردم ایران این شب طولانی را با ذوق هر چه تمام سپری کرده و آن را تبدیل به شاد ترین شب سال می کنند.

علاوه بر اینها خوراکی های منحصر به فرد شب یلدا نیز در متفاوت بودن آن نقش بسیار زیادی دارد. اینکه در یک شب خاص با انواع و اقسام خوراکی های خوشمزه و رنگارنگ مواجه شوید بسیار هیجان انگیز و جذاب است.

خوراکی هایی که از دیرباز به عنوان نماد شب یلدا در همه جهان شناخته شده هستند. شما با انواع دسر، غذا و آش های مخصوص شب یلدا می توانید یک منوی کاملی برای پذیرایی مهمانان یلدایی خود باشید

شام شب یلدا

منوی شام شب یلدا مخصوص بانوان با سلیقه ایرانی
در این بخش با فهرستی از غذاهای خوشمزه مختص وعده شام شب یلدا آشنا خواهید شد. چرا که تدارک دیدن برای وعده شام یکی از ملزومات و آداب و رسوم مهم شب یلدا می باشد، پس چه بهتر که شما با تهیه یک غذای منحصر به فرد این شب را برای اعضای خانواده و مهمانان خود لذت بخش تر کنید.

خورش انار مسما
خورشت انار مسما از جمله خورشت هایی است که در شب یلدا پخته می شود و طرفداران بسیار زیادی دارد. این غذای مجلسی و پاییزی از غذاهای سنتی گیلان نیز به شمار می رود که طعم و عطر بسیار منحصر به فردی دارد و از ترکیب موادی همچون مرغ، پیاز، رب انار، زعفران دم کرده، انار دانه شده، روغن، نمک و فلفل تهیه می شود.

 

فسنجان مجلسی
خورشت فسنجان با مرغ و خورش فسنجان با قلقی از آن دسته غذاهای لذیذی است که با طعم های مختلفی و با انواع گوشت ها تهیه می شود و هر شهری طبق آداب و رسوم سنتی خود این غذا را در برنامه غذایی خود لحاظ می کند اما یک چیز در اکثر شهر ها در مورد فسنجان به طور رایج وجود دارد آنهم اینکه یکی از گزینه های بسیار با اهمیت و پرطرفدار شام شب یلدا می باشد و ایرانیان هر سال فسنجان را به عنوان یک غذای خاص و لذیذ در سفره شب یلدای خود قرار می دهند.

خورش اناربیج
خورشت اناربیج جزو غذاهای معروف و خوشمزه شمال به شمار می رود که طرز تهیه نسبتاً راحتی در مقایسه با غذاهای دیگر دارد. از این غذا در شب یلدا تهیه می کنند و در پخت آن موادی همچون گوشت، رب انار، گردو، آب انار، پودر گلپر، سبزی خرد شده، نمک، زردچوبه و پیاز به کار برده می شود.

 

سینه مرغ بریان با سس انار
یک غذای فوق العاده که مخصوص شام شب یلدا است سینه مرغ بریان با سس انار می باشد. اگر می خواهید شب یلدای متفاوتی تجربه کنید این غذا را در سفره شام این شب خاص بگنجانید.

برای اینکه این غذا را تهیه کنید به موادی همچون سینه مرغ با پوست و استخوان، روغن زیتون، سماق، پودر هل، پودر فلفل قرمز، رب انار، آب مرغ، آویشن، دانه انار و پیازچه خرد شده احتیاج دارید.

خورش ناردون
در شمال کشور اصلی ترین غذای شام شب یلدا خورشت ناردون می باشد که با انار درست می شود. اسم این غذا " کِرک اِنار تیم پهلو" می باشد که به اسم خورشت ناردون معروف است.

علاوه بر انار در تهیه غذا می توان از مرغ گوشت پرنده های بومی همچون مرغابی و اردک استفاده کرد. از دیگر موادی که در این غذا به کار می رود می توان به پیاز، رب انار، شکر، آلو، نمک و فلفل اشاره کرد.

 

انار پلو شیرازی
از غذاهای مجلسی و خوشمزه ای که اصالتا به شهرهای شیراز و قزوین برمی گردد انار پلو نام دارد. از این غذا به عنوان غذای مناسبتی یاد می کنند و یکی از مناسبت هایی که بیشترین آمار در پخت این غذا متعلق به آن است شب یلدا یا همان بلندترین شب سال است. در تهیه این غذا از برنج، دانه انار، سینه مرغ، چوب دارچین، خلال پسته، پیاز، گشنیز، زعفران دم کرده و نمک و فلفل سیاه به کار می رود.

خورش انار و بادمجان
از غذاهای خوشمزه دیگری که از گذشته تا به امروز پای ثابت سفره های ایرانی در شب یلدا می باشد می توان به خورشت انار و بادمجان اشاره کرد. این غذا متعلق به خطه شمال می باشد و در آنجا طرفداران بسیار زیادی دارد. طرز تهیه این غذا از موادی همچون آب انار، دانه انار، گوشت مرغ، روغن سرخ کردنی، بادمجان قلمی و پیاز استفاده می شود.

 

 

کوفته انار
کوفته انار غذای مخصوص و محبوب شمالی ها است که در شب یلدا پای ثابت سفره های یلدای خانواده ها است. طعم این غذا بسیار لذیذ و خوشمزه است و در تهیه آن انار و گردو و نعنا به کار می رود. البته باید بدانید که به غیر از نعنا می توانید از سبزیجات معطر دیگر همچون ترخون یا جعفری نیز استفاده کنید.

کلم پلو
کلم پلو از آن دسته غذاهایی است که بسیار ساده و سریع آماده می شود. این غذا خاصیت ضد سرطانی دارد و بسیار مقوی است. در شب یلدا این غذا را در وعده شام می پزند. برای پخت این غذای خوشمزه و سنتی به موادی همچون برنج، گوشت چرخ کرده، کلم خرد شده، پیاز خرد شده، نمک و ادویه، روغن و رب گوجه فرنگی نیاز دارید.

 

 

مرغ ترش شمالی با سس انار
برای چشیدن طعم چندین باره مرغ ترش شمالی که به آن ران مرغ ترش با انارهم میگویند باید در منزل خود هم سور و سات تهیه این غذای لذیذ را بچینید. این غذا به قدری خوشمزه است که جزو محبوب ترین غذاهایی به شمار می رود که در شب یلدا تهیه می شود. از مواد به کار رفته در این غذا می توان به مرغ، سبزیجات معطر، پیاز، گردو، رب انار، نمک و فلفل و زردچوبه اشاره کرد.

مبع:نمناک



:: بازدید از این مطلب : 269
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 15 آبان 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lavender

از دیر باز تاکنون تبریز به عنوان یک شهر تاریخی با قدمت دیرینه خودنمایی می کند و با جاذبه های گردشکری بی نظیرش همواره توریست های زیادی را پذیرا میگردد اما تنها جاذبه های دیدنی این شهر زیبا، دعوت کننده ی مهمانان نیست بلکه غذاهای خوشمزه و سنتی این شهر نیز فرهنگ دیرینه و کهن این شهر زیبا را به نمایش می گذارد.

تبریز شهر غذاهای متنوع و دلپذیر می باشد تنوع غذاهای خوشمزه به قدری زیاد است که انتخاب را مشکل ساز می کند. غذاهای محلی و سنتی تبریز به خوشمزه و پر رنگ و لعاب بودن شهره اند و اکثرشان با هر ذائقه ای سازگارند.

شما هم می توانید با مسافرت به این شهر پرآوازه، از غذاهای خوشمزه ی این شهر که لیست آنها را در این بخش از آشپزخانه نمناک آورده ایم چشیده و لذت کافی را ببرید. وقتی وارد تبریز بشوید و از غذاهای خوشمزه تبریز نوش جان کنید محال است که طعم دلپذیر و خوشمزه ی آن را از یاد ببرید چرا که غذای سنتی تبریز با صبر و حوصله ی فراوان طبخ و مهیا می گردد.

عطر غذاهای تازه پخته شده مشام هر رهگذر گرسنه ای را قلقک می دهد و میل فرد را برای خوردن افزون می کند حتی خاطره انگیز بودن سفر نیز به خوردن غذاهای آن شهر می باشد. با اینکه از تاوا کبابی و کبابهای خوشمزه ی تبریز به هیچ عنوان نمی توان چشم پوشی کرد ولی ما پیشنهاد می کنیم که دیگر غذاهای محلی و سنتی را نیز امتحان کنید.

 

دسرهای تبریز با طعم عالی و متفاوت
دسر ها و پیش غذاها خیلی مواقع باعث می شوند که مسافران به خوردن غذای اصلی هم ولع داشته باشند در واقع زمانی که دسر ها رنگ و بوی خوبی دارند پس در جذابیت خوراک های بعدی هم نقش دارند. با ما همراه باشید تا با چند مورد از دسر های شهر تبریز آشنا شوید.

خاگینه یا قیقاناخ
خاگینه به عنوان یک دسر خوشمزه در مهمانی یا دور همی ها سرو می شود. خاگینه ی نعنا پرطرفدارترین خاگینه در بین سایر خاگینه ها می باشد که مواد اصلی آن را تخم مرغ و سبزی تشکیل می دهد خاگ به معنی تخم مرغ می باشد که از ترکیب تخم مرغ و سبزی یا سبزی کوهی خاگینه پخته می شود.

حلوای اوماج
از حلواهای محلی خوشمزه و پرطرفدار حلوای اوماج است. این حلوا دارای بافت و طعم متفاوتی می باشد که مواد تشکیل دهنده ی آن عبارت است از :آرد، روغن، گردوی نیمکوب، گلاب، آب چودر یا عرق هل، زعفران دم کرده، شکر آب و شیره ی انگور می باشد.

پخت حلوای اوماج با زحمت و حوصله ی زیادی همراه است ولی در پایان نتیجه ی کار بسیار عالی و خوشمزه می گردد. اوماج یک کلمه ترکی به معنی ساییدن و از ریشه ی اوماغ است و همانطور که از معنی آن مشخص است در واقع در پخت حلوا آرد را در بین کف دو دست به هم می سایند تا آرد به شکل ریزه های سنگی از آرد درست شود.

 

حلوای کفگیری تبریز
از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین حلواها، حلوای کفگیری می باشد. این حلوا به علت دارا بودن مواد تشکیل دهنده ی مختلف در بین هموطنان آذری طرفداران بسیاری دارد که همیشه قنادیها از این حلوا برای فروش دارند.

موادی که برای طبخ این حلوای بی نظیر مورد استفاده قرار می گیرد عبارت است از:آرد سفید قنادی، آرد نخودچی، پودر قند، کره، گردو یا بادام خردشده، پودر هل، روغن جامد یا نیمه جامد و زعفران دم کرده می باشد.

بورانی کدو سبز
بورانی کدو سبز از جمله دسرها و پیش غذاهای خوشمزه آذربایجان شرقی می باشد که به خاطر استفاده از ماست و کدو در آن یک خوراک مقوی و پرخاصیت محسوب می شود. جالب است بدانید که این پیش غذا با دو روش متفاوت رژیمی و غیر ژیمی درست می شود و در تهیه آن از ماست، کدو سبز، سیر، شوید، دارچین و نمک استفاده می شود.

 

آش های تبریز؛ پرطرفدارترین ها میان غذاهای محلی تبریز
آش های تبریز بخاطر طعم و مزه بی نظیرشان طرفداران بسیار زیادی به خود اختصاص داده اند در این بخش به معرفی آش های تبریز پرداخته ایم.

داش کلم آشی
از آش های مخصوص و منحصر بفرد تبریز آش داش کلم می باشد که فقط در تبریز پخته می شود برای طبخ یک آش خوشمزه ی داش کلم از موادی همچون:کلم قمری، پیاز، لپه، برنج و بلغور و انواع سبزی ها شامل تره، جعفری، کروز و گوجه فرنگی، رب گوجه، و فلفل استفاده می گردد.

البته برخی از افراد با توجه به ذائقه ی خود به آن کشک هم اضافه می کنند و برای تزیین آن و خوشمزه ترشدن بیشتر از نعنا خشک هم استفاده می کنند.

آش گوجه فرنگی
یکی از آش های خوشمزه ی تبریز که اشتها برانگیز و خوش رنگ و لعاب است آش گوجه فرنگی می باشد. همانطورکه از اسم آش مشخص است برای طبخ آن از گوجه فرنگی بیشتری استفاده میشود و موادی که در آن بکار میرود شامل:لوبیا چیتی، یا چشم بلبلی، پیاز داغ، بلغور، برنج. سبزی آش (جعفری و تره) و آبغوره، که نقش بسزایی در طعم خوشمزه ی آن دارد.

 

سوپ بذرک
سوپ بذرک از آن دسته غذاهای سنتی انرژی زایی است که طرفداران زیادی در بین مردم آذربایجان شرقی دارد. این غذا معمولاً در وعده های صبحانه و میان وعده میل می شود و در تهیه آن از موادی همچون بذرک، آرد گندم، آب، روغن یا کره و در صورت تمایل شیره انگور استفاده می شود.

آش کلم برگ
آش کلم برگ یکی دیگر از آش های سنتی تبریز به شمار می رود که طعم بسیار لذیذ و متفاوتی دارد. پیشنهاد می کنیم اگر میهمان مردمان شهر تبریز هستید این آش خوشمزه را برای یکبار هم که شده امتحان کنید. بخاطر وجود سبزیجاتی همچون هویج، کلم برگ و ... در این آش در روزهای سرد پاییز و زمستان به عنوان یک تقویت کننده سیستم ایمنی بدن عمل می کند.

برای تهیه آش کلم برگ نیاز به موادی همچون کلم برگ ریز خرد شده، هویج نگینی خرد شده، برگ کرفس خرد شده، عدس، نخود، لوبیا چیتی، پیاز داغ، رشته آش، کشک، نمک، فلفل و ادویه دارید.

 

آش یخ
آش یخ معروف یکی از متفاوت ترین غذا های سنتی مردم آذربایجان شرقی می باشد. این آش طرز پخت ساده و بسیار جالبی دارد و با کمترین امکانات می توان آن را درست کرد.

در تهیه آن از ماست، برنج پخته شده، یخ، سیر رنده شده، نمک، فلفل، سبزیجات معطر پخته شده مثل ترخون، تره، گشنیز، جعفری و برگ چغندر به کار برده می شود. این آش خوشمزه، برای میان وعده و وعده های عصرانه مناسب است.

آش گوشواره
آش گوشواره از پرطرفدارترین آش های استان تبریز می باشد. علت نامگذاری آن به خاطر وجود خمیر هایی است که داخل آن به کار رفته است. برخلاف آش های دیگر معمولاً زمان طولانی برای پخت آن نیاز است اما با این وجود طرفداران بسیار زیادی را به خود اختصاص داده است.

از مواد به کار رفته در تهیه این غذا می توان به رب گوجه فرنگی، کره، نخود، پیاز، تخم مرغ، آرد، گوشت چرخ کرده، سرکه، تخم مرغ، نمک، جعفری، آب، زردچوبه و فلفل اشاره کرد. پیشنهاد می کنیم این غذای اصیل و خوشمزه را در سفرتان به تبریز فراموش نکنید.

 

آش میوه
از آش هایی معروفی که در منطقه ی آذربایجان طبخ می شود میتوان به آش میوه اشاره کرد. چون در پخت این آش از انواع میوه های خشک استفاده میشود به آن آش میوه می گویند که برای شستشوی دستگاه گوارش بسیار مفید است. برای پخت این آش سبزی، میوه های خشک مانند آلو خورشتی، زردآلو و آلو قیسی حتما باید استفاده گردد.

آش دندونی یا دیشلیق
یکی دیگر از آش های سنتی و قدیمی تبریز آش دندونی نام دارد. این آش را به مناسبت درآوردن اولین دندان کودک درست کرده و بین دوستان و آشنایان پخش می کنند و حتی مهمانی های مجللی به مناسبت این اتفاق برگزار می کنند و در کنار این آش با کیک و انواع خوراکی ها و گیفت های هدیه نیز از میهمانان پذیرایی می کنند.

آذربایجانی ها معتقدند که با درست کردن و خوردن این آش خوشمزه بقیه دندانهای بچه راحت تر رشد می کنند. مواد مورد نیاز برای تهیه این آش منحصر به فرد گندم پوست کنده، نخود، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، پیاز، آب قلم یا آب گوشت، نمک، فلفل، زردچوبه و پیاز داغ می باشد.

آش شیله عدس
آش شیله عدس هم همچون شوربا در سفره های تبریزی از قدمت کهنی برخوردار است ولی امروزه دیگر کمتر پخته می شود. موادی که در پخت آن بکار میرود شامل بلغور، پیاز، عدس، رب گوجه فرنگی و نوعی سبزی محلی به نام "کالش"می باشد.

 

شوربای تره (سوزی شورباسی)
از غذاهای کهن تبریز که امروزه دیگر در سفره های ساکن تبریز جایی ندارد. در زمانهای قدیم اهالی تبریز و دیگر شهرها این غذا را به شیوه های مختلف طبخ میکردند و میتوان گفت که دستور پخت مشخصی را برای تهیه ی این غذا وجود ندارد و هر شخصی با توجه به آنچه در خانه داشت این غذا را می پخت یکی از معروفترین شوربا ها، شوربای تره است. برای تهیه ی آن از سیب زمینی، گوجه فرنگی، روغن، تخم مرغ، رب گوجه فرنگی و ادویه استفاده می شود.

آش شیر
از غذاهایی که بسیار خوشمزه است و در فصل پاییز و زمستان بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد آش شیر است این غذا از غذاهای سنتی دریان در استان آذربایجان شرقی است که با شیر، گندم، نمک و فلفل، کشمش بی دانه، بادام و گردو تهیه می گردد.

غذایی بسیار دلپذیر که بدون روغن تهیه می شود و دارای کالری زیادی است و اگر هنگام سرماخوردگی مصرف شود از ضعف عمومی بدن نیز جلوگیری می کند و چون دارای شیر بیشتر است یک غذای عالی برای دوره ی نقاهت فردی که دچار سرماخوردگی شده توصیه می گردد.

 

آش قوروت قیله
طعم بی نظیر و متفاوت آش قوروت قیله در بین مردمان آذربایجان شرقی زبانزد است. این آش سنتی هم به عنوان میان وعده و هم به صورت پیش غذا میل می شود. در زبان محلی قوروت قیله از دو بخش قوروت به معنای کشک و قیله به معنای گوشت قورمه ای تفت داده شده در روغن گوشت تشکیل شده است.

از مواد به کار رفته در این غذا می توان به بلغور، برنج نیم دونه، لوبیا چشم بلبلی، گوجه فرنگی، لوبیا سبز خرد شده، تره خرد شده، جعفری خرد شده، بادمجان، ریحان خرد شده، سیر، پیاز نگینی شده، نمک، فلفل سبز تند، زردچوبه، آب گوشت یا قلم اشاره کرد.

آش ماست
آش ماست همیشه در سفره های رنگین تبریزیها پای ثابت است و طرفداران بیشتری دارد. موادی که برای پخت آش ماست استفاده می شود عبارتند از:(روغن، نخود، لوبیا، عدس، برنج گرده، بلغور گندم ریز، پیاز داغ، هویج، فلفل سبز تازه، سبزی آش و البته ماست ) میتوان در این آش به جای ماست از کشک نیز استفاده کرد و به عنوان آش کشک سرو کرد.

آش اوماج
در روزهای بلند و برفی زمستان سفره های تبریزی ها با آش خوشمزه ی اوماج مزین می گردد که بسیار مفید و برای سرماخوردگی عالی است. اوماج در واقع همان رشته است که برای تهیه ی آن آرد را خمیر کرده و بعد رنده می کنند و از عدس در پخت آش استفاده می کنند. عدس قبل از پخت چند ساعتی باید خیس بخورد.

موادی که برای آش لازم است عبارت است از رشته یا اوماج ، سبزی شامل ریحان و مرزه و تره و پیاز و فلفل و زردچوبه. امیدواریم که شما هم پخت این غذای دلچسب رو امتحان کنید.

 

غذاهای سنتی و محلی معروف تبریز
در این بخش قصد داریم به معرفی غذاهای سنتی و خوشمزه تبریز بپردازیم غذاهایی که علاوه بر اینکه بسیار خوش طعمند، به جرات میتوان گفت برای بسیاری از افراد نام آشنا هستند.

آبگوشت دیزی سنگی
آبگوشت دیزی سنگی در تبریز به عنوان یک غذای سنتی و معروف است اما فقط به تبریز خلاصه نشده است و در بیشتر شهرهای ایران نیز پخته می شود. اما این را نباید فراموش کرد که آبگوشت های تبریز از لحاظ طعم و مزه یک چیز دیگر است.

اگر سفری به تبریز داشتید پیشنهاد میکنیم حتما برای یک بار هم که شده این غذای لذیذ و خوشمزه را امتحان کنید. در تهیه آبگوشت از گوشت گوسفندی با استخوان، لپه یا نخود، دنبه، پیاز، آب گوجه فرنگی، نمک، فلفل، مغز لیمو عمانی، رب گوجه فرنگی و سیب زمینی استفاده می گردد.

دویماج
یکی دیگر از غذاهای محلی تبریز دویماج می باشد که اغلب برای وعده ی صبحانه سرو می گردد. دویماج به همراه انگور و هندوانه و سبزی خوردن بسیار خوشمزه و دلچسب است. موادیکه در دویماج استفاده می گردد شامل نان خشک، آب یا دوغ، پنیر تبریز، کره و گردوی ریز شده است.

 

دلمه ی برگ مو (یپراخ دولماسی)
یکی دیگر از غذاهای سنتی و خوشمزه ی آذری ها که معمولا در تابستان بیشتر پخته می شود دلمه برگ مو است که برای تهیه ی آن از برگ درخت انگور، برنج، لپه، بلغور و سبزیجات معطر استفاده می کنند. دلمه هم، مانند کوفته از غذاهای مورد پسند و شناخته شده ی خاورمیانه می باشد اما مواد و طرز پختشان با هم متفاوت است.

دلمه برگ مو در زبان فارسی با نام (یپراخ دلماسی) معروف است و از کلمه ی ترکی «دلماخ » یعنی پر شدن گرفته شده است. در منطقه ی تبریز علاوه بر دلمه برگ مو، دلمه فلفل دلمه و کدو و گوجه فرنگی نیز درست می کنند که بسیار هم خوشمزه هستند. در سال ٢٠١٧ جمهوری آذربایجان دلمه را در فهرست میراث فرهنگی خود در یونسکو به ثبت رساند.

قارنی یاریخ یا همان بادمجان شکم پر
بادمجان شکم پر که در زبان آذری به قارنی یاریخ معروف است. این یک غذای خوشمزه و مورد علاقه ی تبریزیهاست که برای پخت آن از بادمجان، سیر، جعفری، رب، ادویه های مخصوص و گوشت چرخ کرده استفاده می کنند. این غذای لذید معمولا با نان یا ماست و سبزی خوردن و یا ترشی نوش جان می شود.

 

قورما شورباسی
در روزگاران گذشته به خاطر نبودن یخچال مردم برای نگهداری و محافظت از مواد اولیه راهکارهای جالبی داشتند که این راهکارها به خوشمزه شدن غذا کمک بیشتری می کرد. قورما شورباسی نوعی آبگوشت بسیار خوش طعم است که چون گوشت را قورمه می کردند به این نام مشهور شده است.

برای پختن این غذا از گوشت قورمه شده گوسفند، تخم مرغ، چربی دنبه گوسفند، سیب زمینی، فلفل قرمز، لپه، رب گوجه فرنگی، نمک و زعفران و ادویه های محلی استفاده می کنند. در بعضی مواقع از سبزی محلی به نام کالش نیز در طبخ آن استفاده می کنند.

کوفته تبریزی
وقتی اسم تبریز را می شنویم بی شک اولین چیزی که یادمان می آید غذای خوشمزه و لذید کوفته تبریزی می باشد. غذای معروفی که مختص تبریز است اگر چه در دیگر نقاط خاورمیانه هم پخته می شود ولی نوع پخت آن متفاوت با دیگر جاها می باشد.

در گذشته برای پخت کوفته ی تبریزی گوشت را ابتدا در هاون له می کردند. بعد به آن لپه و سبزیجات اضافه میکردند اما امروزه به جای کوبیدن گوشت آنرا در چرخ گوشت چرخ می کنند.

از دیگر مواد مورد استفاده لپه و برنج و سبزیجات و گردو و تخم مرغ می باشد. پس از آماده شدن هم با پیاز داغ و زرشک تزیین می کنند. نا گفته نماند به جای گوشت در این غذا می توان از مرغ هم استفاده کرد.

 

برنج کاسه ای آذری
از غذاهای خوشمزه و محلی می توان به برنج کاسه ای اشاره کرد. البته این غذای بسیار لذیذ را میتوان در برنامه ی رژیم غذایی نیز جای داد و از طعم خوشمزه ی آن نهایت لذت را برد مواد لازم برای تهیه ی این غذای خوشمزه و لذید شامل:برنج، ذرت، نخود فرنگی، هویج خردشده، گوشت مرغ، زرشک، خلال بادام، پیاز خرد شده نمک و فلفل و ادویه و روغن می باشد.

کوکوی لوبیا سبز
این کوکو نیز از غذاهای خوشمزه است که بیشتر به عنوان پیش غذا و در مراسمات خاص مانند مهمانی های افطاری سرو می شود موادی که در تهیه ی این کوکو بکار می رود عبارت است از گوشت چرخ کرده، هویج، تخم مرغ، پیاز، زعفران و البته لوبیا که ماده ی اصلی این کوکو میباشد. برای تزیین و طعم بهتر می تـوان از زرشک استفاده کرد.

کوکوی تره تبریز
کوکوی تره تبریز از غذاهای سنتی آسانی به شمار می رود که زمان کمتری برای آماده شدن نیاز دارد و جزو کوکو های سالم و خوشمزه پرطرفدار می باشد، گاهی مواقع با اضافه کردن گردو و زرشک به این غذا در سفره های مجلسی از آن استفاده می کنند.

خواص زیادی برای کوکو تره آمده است که یکی از آنها خونساز بودن آن می باشد، برای تهیه این غذای سریع و آسان به کار بردن موادی همچون تخم مرغ، سیب زمینی آب پز، نمک، تره تازه، زردچوبه، روغن مایع سرخ کردنی و فلفل سیاه نیاز است.جهت خرید روغن مایع سرخ کردنی از فروشگاههای معتبر استفاده کنید.

 

خورش هویج
از پرطرفداران ترین غذاهای تبریزی محسوب می شود همانطور که از اسمش پیداست هویج ماده ی اصلی این خورش است. برای طعم بهتر این خورش میتوان کمی زعفران و نیز آلو به آن افزود و برای طعم ملس هم میتوان کمی آبلیمو اضافه کرد.

لوبیا پلوی تبریز
عطر و طعم بی نظیر لوبیا پلوی تبریز به قدری خاص و تک است که بین همه مردم ایران، مخصوصاً مردم آذربایجان شرقی طرفداران زیادی به خود اختصاص داده است. اگر سفری به تبریز داشتید مطمئن باشید با یکبار چشیدن طعم این غذا شیفته عطر آن خواهید شد.

برای پخت این غذا شما نیاز به موادی همچون برنج، لوبیا چشم بلبلی، روغن، شوید، دارچین، کره، سینه مرغ، دارچین، پیاز، زعفران دم کرده، آب مرغ، آب جوش، نمک و ادویه دارید.

 

قورمه سبزی تبریزی
یکی از غذاهایی که در بین همه ی مردم محبوب است و طرفداران زیادی نیز دارد قورمه سبزی می باشد اصل این غذای لذید آذری می باشد. "قورماق" نوعی سرخ کردن است که در آن از روغن استفاده نمی شود. "قورمه" به گوشتی میگویند که بدون هیچ روغنی و با چربی خود گوشت سرخ می شود.

در زمانهای قدیم استفاده از این نوع گوشت در مناطق آذربایجان رواج بیشتری داشته است که مشهورترین آن شوربای قورمه و قورمه سبزی است ولی این روش سرخ کردن دارای مشکلاتی است و هم چنین نیاز به وقت زیادی دارد به همین دلیل روش پخت گوشت قورمه سبزی به مرور تغییر کرد.

البته امروزه هم روش پخت قورمه سبزی در مناطق مختلف ایران دارای تفاوتهایی است. در قورمه سبزی تبریز از لوبیا چیتی، پیاز، روغن، سبزی خردشده شامل تره، جعفری، و شنبلیله، گوشت گوسفند یا راسته ی گوساله و لیموعمانی استفاده می شود.

تاوا کبابی تبریز
یکی از غذاهای ناب و لذید که مخصوص خود ایران است اما ریشه ی آن به تبریز بر می گردد تاوا کبابی است که در تابه پخته می شود. این کباب به صورت سنتی در تنور طبخ می گردد البته در پخت این غذا تفاوتهایی نیز وجود دارد به همین دلیل به آن کباب تابه ای یا کباب دیگی هم می گویند.

این غذای خوشمزه در زمان کمی تهیه و آماده می شود و از موادی همچون گوشت، نمک، زردچوبه، رب، پیاز، پودر سیر، فلفل قرمز، روغن و زعفران حل شده درست می شود.

 

خوراک دل
خوراک دل از آن دسته غذاهای پر چرب و چیلی آذربایجان شرقی میباشد که طرفداران زیادی دارد. معمولاً در وعده ناهار و شام از این غذا میل می کنند و در زمان بسیار کوتاهی آماده می شود.

مواد تشکیل دهنده این خوراک خوشمزه دل مرغ یا دل گوساله، پیاز، قارچ، نمک و فلفل می باشد. ناگفته نماند شما می توانید به جای قارچ از سیب زمینی نگینی خرد شده در این خوراک خوشمزه استفاده کنید.

یتیمچه ی تبریزی
روش پخت این غذا بسیار راحت است با مواد ساده ای هم چون بادمجان، گوجه فرنگی، پیاز، رب ،کره، زعفران، فلفل و زردچوبه تهیه میگردد که طعم بسیار لذید و خوشمزه ای دارد.

این غذای محلی در اکثر مناطق کشورمان البته با کمی تغییر پخته می شود اما مواد اولیه ی آن تقریبا در همه جا یکسان است روش تهیه ی یتیمچه ی تبدیری و مواد آن با میرزا قاسمی تقریبا شبیه است و جزو غذاهایی است که بادمجان ماده ی اصلی آن را تشکیل می دهد. با این همه یک غذای کاملا خوشمزه است و برای کسانیکه علاقمند به خوردن غذاهای گیاهی هستند گزینه ی بسیار مناسبی است.

شیر پلو
یکی دیگر از غذاهای سنتی و محلی تبریز شیر پلو است. این غذا که به آن سوتی پلو هم میگویند از موادی هم چون گلاب، کشمش، زعفران، برنج، شیر، خلال پسته پخته می شود و برای ماه رمضان بسیار مقوی است.

منبع:نمناک



:: بازدید از این مطلب : 319
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 آبان 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lavender

دستورالعمل و طرز تهیه کتلت و کوکو بدون تخم مرغ
کتلت یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه و پرطرفدار است که از موادی مانند سیب زمینی، تخم مرغ، گوشت چرخ کرده، پیاز و ادویه تهیه می شود. کتلت جزء غذاهایی می باشد که با نان، سبزی خوردن، گوجه فرنگی و خیارشور سرو می شود و طعم بی نظیری دارد.

برخی از افراد به هر دلیلی طعم تخم مرغ را دوست ندارند و علاقمند به تهیه کتلت بدون تخم مرغ هستند اما آیا می توان کتلت را بدون تخم مرغ پخت؟ کتلت بدون تخم مرغ در روغن وا نمی رود؟

 

طرز تهیه کتلت گوشت بدون تخم مرغ

 

برای تهیه کتلت بدون تخم مرغ اینگونه عمل کنید:

مواد لازم:
سیب زمینی
پیاز
ادویه
آرد
گوشت چرخ کرده


طرز تهیه:
ابتدا سیب زمینی و پیاز را رنده کنید.
آب سیب زمینی و پیاز رنده شده را حتما بگیرید. در صورت آبدار بودن کتلت در روغن پخش می شود اما برای چسبندگی مواد کتلت نباید آب سیب زمینی و پیاز کامل خشک شود.
مقداری گوشت چرخ کرده را به سیب زمینی و پیاز بیافزایید.
ادویه هایی مانند زردچوبه، نمک، فلفل و سایر ادویه هایی که خودتان میپسندید، را به مواد اضافه کنید.
در این مرحله باید مواد را با هم حسابی ورز دهید تا کتلت چسبندگی لازم را داشته باشد.
مواد را ساعتی در یخچال استراحت داده و بعد در روغن سرخ کنید.جهت سرخ کردن مواد خرید روغن سرخ کردنی را پیشنهاد می کنیم.
میتوانید از سبزیجات معطر تازه برای درون کتلت استفاده کنید.
دقت کنید اگر گوشت کمتر از مقدار سیب زمینی پیاز باشد احتمال وا رفتن در حین سرخ کردن زیاد است.
برای جلوگیری از وا رفتن مواد می توانید یک قاشق آرد به آن بیافزایید.

طرز تهیه کتلت مرغ بدون تخم مرغ
کتلت مرغ نوع دیگری از کتلت است که طعم فوق العاده ای دارد و می توان آن را به صورت فینگر فود در مهمانی ها و جشن های تولد سرو نمود. برای تهیه کتلت مرغ بدون تخم مرغ:

مواد لازم:
سیب زمینی
سینه مرغ
پیاز
ادویه های مختلف
کمی آرد گندم
روغن
زعفران


طرز تهیه:
سینه مرغ را به شکل تکه های بزرگ خرد کرده و با چرخ گوشت چرخ می کنیم.
سیب زمینی و پیاز را پوست کنده و رنده می کنیم و آب آن را با دست می گیریم.
ادویه ها و آرد و زعفران را به آن اضافه می کنیم.
اکنون مواد را ورز می دهیم و روی مواد را با سلفون پوشانده و یک ساعت درون یخچال استراحت می دهیم تا به خوبی مزه دار شود.
به جای سینه کامل مرغ می توانید از نصف سینه و نصف ران استفاده کنید.
درون کتلت مرغ مقداری جعفری خشک یا تازه بریزید.
می توانید به کتلت، آرد سوخاری نیز بیافزایید تا بافت خوبی ایجاد شود.
سپس مواد را درون روغن سرخ می کنیم.


طرز تهیه کتلت مرغ

طرز تهیه کوکو سیب زمینی بدون تخم مرغ
کوکو سیب زمینی یکی از سنتی ترین غذاها است که با سیب زمینی پخته و خام تهیه می شود. برای تهیه کوکو بدون تخم مرغ:

مواد لازم:
سیب زمینی
فلفل دلمه ای سبز
آرد یا آرد نخودچی
بیکینگ پودر
سیر رنده شده
نمک، فلفل و زردچوبه
آب سرد
پنیر پیتزای گیاهی (اختیاری)


کوکو سیب زمینی

طرز تهیه:
سیب زمینی ها را پخته و بعد پوست آن ها را می گیریم.
سیب زمینی های پخته شده را با گوشت کوب له می کنیم تا حالت خمیری و چسبنده پیدا کند.
سیب زمینی را با دست کاملاً ورز دهید.
حالا در این مرحله به موادتان آرد، سیر، نمک، زردچوبه، فلفل و بیکینگ پودر افزوده و دوباره خوب ورز دهید.
چند قاشق ( خیلی کم ) آب سرد را به مواد افزوده تا یکدست بشود.
دو قاشق غذاخوری فلفل دلمه ای رنده شده را به مواد اضافه می کنیم.
در صورت شل بودن خمیر کوکو به آن مقداری آرد و در صورت سفت بودن کمی آب به آن اضافه می کنیم.
مخلوط را حدود دو ساعت در یخچال بگذارید.
داخل تابه بعد از داغ شدن کمی روغن بریزید اما دقت کنید مقدار روغن زیاد نباشد زیرا کوکوها وا می روند.
دست را با آب سرد خیس کرده و از مواد اندازه یک گردو برداشته و داخل روغن هر دو طرف را سرخ می کنیم.

منبع:نمناک



:: بازدید از این مطلب : 297
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 13 آبان 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lavender

ترکمن ها يکي از اقوام استان گلستان به شمار مي روند که داراي مذهب سني مي باشند و نوع پوشش خاصي دارند و از پيراهن و چارقد استفاده مي کنند. ترکمن ها عادات غذايي بسيار خاص و منحصر به فردي دارند و براي خوردن غذا اکثراً روي زمين و به دور سفره اي جمع ميشوند که ثاچاق نام دارد.

جالب است بدانيد يکي از عادات ارزشمندي که ترکمن ها دارند اين است که پيش از شروع به غذا خوردن «بسم الله» مي گويند و پس از اتمام غذا خوردن بزرگ خانواده که معمولاً پدر است شروع به تلاوت آياتي از قرآن کريم مي کند و بقيه اعضاي خانواده به شکرانه نعمتي که از آن بهره مند شده اند آمين مي گويند.

ترکمن ها فرهنگ غذايي خاصي دارند و غذاهاي محلي بسيار خوشمزه و منحصر به فردي را در برنامه غذايي خود گنجانده اند و اينکه اسامي غذاهاي محلي اين منطقه بسيار جالب توجه است. 

پيشمه
پيشمه يکي از شيريني هاي پرطرفدار منطقه ترکمن است که در ميان مردم ايران نيز زبانزد است. عطر و طعم دلپذير اين شيريني باعث شده است که مردم اين منطقه به طور حتم از اين خوراکي در مراسم ها و ميهماني هايشان تهيه کنند. اين شيريني شباهت زيادي به باميه دارد.

 

قاوور تماچلي چوروک
قاوور تماچلي چوروک يکي از نان هاي محلي ترکمن ها به شمار مي رود که خمير آن را با دنبه ريز شده گوسفند ، پياز و قاورتماچ مخلوط مي کنند و در داخل تنور آن را طبخ مي کنند و يک نان بسيار خوشمزه و لذيذ به دست مي آيد.

قاتلاما
قاتلاما نوعي نان به شمار مي رود که معمولاً در مراسم هاي عروسي استفاده ميشود و البته به عنوان سوغاتي نيز در بين ترکمن ها کاربرد دارد. اين نان با استفاده از موادي همچون تخم مرغ، آرد، شکر و روغن که به شکل خمير هاي ورقه اي در مي آيد تهيه مي شود و سپس در روغن سرخ مي گردد. جالب است بدانيد که بعضي افراد پس از پخته شدن اين نان روي آن شکر ميريزند.

پتير چوروک، نان فتير
از نان هاي ديگر ترکمني ها پتير چوروک ، نان فتير نام دارد که با ترکيبي از شير، جوش شيرين، روغن و شکر به دست مي آيد. اين نان بسيار خوشمزه است و در بين ترکمني ها طرفداران بسيار زيادي به خود اختصاص داده است. ناگفته نماند که اين نوع نان نيز داخل تنور پخته مي شود.

 

بوروک
بوروک نوعي نان محلي ترکمني ها مي باشد که معمولاً در ماه مبارک رمضان طرفداران زيادي دارد و در اين مناسبت بيشتر پخته ميشود. ترکمني ها از اين نان به عنوان يک وعده غذايي استفاده مي کنند. ناگفته نماند اين نان از لحاظ پخت شبيه به پيراشکي مي باشد.

اکمک
اکمک نان تقريباً شيريني است که به همراه چاي در وعده صبحانه ميل مي شود. اکمک در ترکمنستان به چلفلک معروف است. روغن نقش چنداني در تهيه اين نان ندارد و جالب است بدانيد که مانند شيريني کاک کرمانشاهي پخته ميشود و با ريختن شکر لابلاي آن در کنار چاي طعم بسيار بي نظير و دلچسب به کامتان ميبخشد.

باسترمه
يکي از انواع پلو هاي محلي که متعلق به ترکمني ها است و يکي از غذاهاي محلي گلستان نيز به شمار مي رود باسترمه نام دارد. در تهيه اين پلو موادي همچون نمک، فلفل، سيب زميني، انار دون شده، ماهي و برنج به کار برده مي شود. اگر بخواهيد اين غذا را به اصيل ترين شکل ممکن بپزيد از ماهي اوزون برون استفاده کنيد.

 

خورشت ساک
از غذاهاي محلي فوق العاده دل انگيز ترکمني ها خورشتي به نام خورش ساک وجود دارد که معمولاً در تهيه و طبخ مي شود و بين اهالي پخش ميکنند. اين غذا طرفداران بسيار زيادي به خود اختصاص داده است و با استفاده از موادي همچون اسفناج، گوشت ادويه هاي مخصوص تهيه مي شود.

چکدرمه
يکي از غذاهاي محلي اصيل قوم ترکمن که بيشتر مواقع در مراسم عروسي پخته مي شود چکدرمه نام دارد. اين غذا شباهت زيادي به استانبولي داشته و طعم بسيار خوشمزه و لذيذي دارد و جالب است بدانيد چکدرمه را در قابلمه هاي مخصوصي به نام قازان مي پزند. پيشنهاد مي کنيم براي يک بار هم که شده طعم بي نظير اين غذا را امتحان کنيد.

بولامه
از جمله غذاهاي معروف و اصيل محلي منطقه ترکمن مي توان به آن اشاره کرد. اين غذا شباهت زيادي به حليم دارد و در هفتمين روز تولد نوزادان پخته مي شود. در اين مراسم از خانم هاي فاميل ، همسايه و دوستان دعوت مي شوند و با همکاري هم اين غذا تهيه مي شود.

 

ترش پلا
يکي ديگر از غذاهاي محلي ترکمن ها که مزه ترشي نيز دارد و از طرفي طرفداران ويژه اي به خود اختصاص داده است ترش پلا مي باشد که مواد تشکيل دهنده آن رب انار و آلوچه، دانه هاي انار و عدس است، به خاطر همين مزه آن به ترشي مي زند.

سومسه
سومسه يا همان سمبوسه خمير هاي مثلث شکل مي باشد که لابلاي آن را با پياز، گوشت و مواد ديگر طبق سليقه سرآشپز پر مي کنند و سپس اين خميرها را داخل روغن سرخ کردني سرخ کرده و سرو مي کنند. اين غذا بسيار خاص و خوشمزه است و طرفداران زيادي بين ترکمن ها دارد.

ماش پلو
ماش پلو را در هر خانه اي به شيوه متفاوتي طبخ مي کنند بعضي از افراد به آن گوشت اضافه نميکنند و بعضي ديگر به ميزان کم يا زياد در تهيه اين غذا از گوشت استفاده مي کنند. از مواد تشکيل دهنده اين غذاي خوشمزه ميتوان به موادي همچون گوشت، ماش، برنج و ادويه هاي لازم اشاره کرد.

 

قايش
از غذاهاي محلي معروف ترکمن ها که در ميان بانوان ترکمني زبانزد است قايش نام دارد. دليل اينکه ترکمني ها اين غذا را تشبيه به غذاي بانوان کرده اند اين است که آن را بيشتر در دورهمي هاي زنانه تهيه و طبخ مي کنند. اين غذاي خوشمزه از موادي همچون گوشت چرخ کرده، خمير مخصوص، ماست، ادويه کاري و ... به دست مي آيد.

ترچلو
ترچلو يا همان قارون آتي از غذاهاي محلي خاص ترکمني ها مي باشد که پيشنهاد مي کنيم که چنانچه سفري به اين منطقه داشتيد حتماً آن را امتحان کنيد. اين غذاي خاص با استفاده از بخشي از گوشت گوساله و برنج تهيه مي شود و طعم بي نظيري دارد.

ته چين
جالب است بدانيد که اهالي ترکمن ته چين را با نام ترچين نيز مي شناسند و در اکثر مهماني هايشان انواع متنوع ته چين را با عنوان لوبيا ترچين، بادمجان ترچين، گوشت ترچين و ... طبخ مي کنند. اين غذا يکي از بهترين غذاهاي محلي در ميان اهالي ترکمن محسوب مي شود و محبوبيت خاصي دارد.

 

نخود پلو
نخود پلو يکي ديگر از غذاهاي سنتي ترکمني ها به شمار مي رود که همانطور که از اسمش پيداست با استفاده از نخود، کشمش و گوشت قلقلي تهيه مي شود و طعم بسيار لذيذي دارد. اين غذا به همراه دوغ ميل مي شود.

ماهي کپور
کپور کله يکي از غذاهاي محلي ترکمن محسوب مي شود که به همراه ماهي کپور طبخ مي کنند. در تهيه اين غذا ماهي کپور را همراه با سير، جعفري، پياز و ساير ادويه ها مي پذند و در نهايت يک غذاي بسيار خوشمزه با طعم فوق العاده دل انگيز به دست مي آيد.

ايشليکي
ايشليکي نوعي کيک گوشت مي باشد که در ميان شن و زغال پخته مي شود و در واقع در تهيه اين غذاي محلي ترکمني هيچ احتياجي به ظرف و منقل نمي باشد و جالب است بدانيد که ترکمني ها اين غذا را با عنوان غذاي بياباني معرفي مي کنند.

منبع: نمناک



:: بازدید از این مطلب : 300
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 آبان 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lavender

صحبت از غذا که می شود طیف بسیار وسیعی از خوراکی ها به ذهن معطوف می شود. هرکجای جهان هستیم و ایران عزیزمان را که بالا و پایین کنیم با غذاهای متنوعی مواجه خواهیم شد که دست ما را برای انتخاب باز می گذارد.

از بین همه غذاها، غذاهای سنتی و محلی هر منطقه با روح و روان هر انسانی بازی می کنند و دیگر انتخاب یک غذا آسان نیست. شاید بیراه نباشد اگر بگوییم غذاهای محلی مطابق با طبع و ذائقه انسان ها به وجود آمده اند و از این رو می توان نتیجه گرفت که با چه طیف گسترده از غذاها مواجه هستیم. ایران عزیزمان که مهد اقوام مختلف است در هر گوشه و کنار خود مردمانی با فرهنگ غذایی متفاوت را در خود جای داده است.

در این بین مشهد که در دوره تاریخی افشاریان پایتخت ایران زمین بوده و اکنون کلان شهری در شمال شرق ایران است، علاوه بر اینکه دارای اماکن زیارتی و جاذبه های گردشگری بسیاری می باشد، شهرت تنوع غذاهای محلی بسیار پرآوازه ای نیز دارد. طعم و عطر غذاهای سنتی مشهد که حاصل خوش سلیقگی مردم این منطقه است از یاد هیچ مسافری نخواهد رفت و جزیی از بهترین خاطرات هر مسافری است.

 

ماقوت
مسقطی مشهدی یا ماقوت یک نوع حلوا است که برای خوشمزه تر شدن به آن زعفران، بادام می افزایند. مشهدی ها در مورد ماقوت تعبیر جالبی دارند که حلوای ماقوت بهتر از جوهر یاقوت است این حلوای دلپذیر از آرد یا نشاسته و زعفران تهیه می شود و در اغلب مراسمات مشهدی ها می توان این حلوای خوشمزه را دید.

دیگچه مشهدی
شاید وقتی اسم دیگچه مشهدی را میشنوید ممکن است که این فکر در ذهن شما تداعی شود که غذایی است بار گذاشتی و پر از گوشت. ولی در اصل این یک شیرینی و دسر می باشد که در مراسمات مذهبی مانند ماه محرم و یا افطاری تهیه می گردد و از ترکیب هل، گلاب، برنج، شکر، زعفران، شیر، کره، پخته می شود.

آش ماست مشهد
از غذاهای سنتی و خوشمزه ی مشهد می توان به آش ماست اشاره کرد که گاهی از آن به آش دوغ نیز یاد می کنند. البته این آش خوشمزه در بیشتر نقاط کشورمان پخته می شود اما دستور پخت آش مشهدی با بقیه نقاط اندکی تفاوت دارد. این غذا را می توان به عنوان پیش غذا یا حتی یک وعده ی غذایی نیز استفاده کرد.

البته آش ماست در ابتدا مختص سبزوار بوده و در آنجا از محبوبیت بیشتری برخوردار بوده است و بعدها در مشهد نیز پخت آن مرسوم گشته است. برای پخت این آش لذیذ از سینه ی مرغ، برنج، لپه، ماست، سیر، پیاز، نعنا خشک، نمک، فلفل، زعفران و برگ بو استفاده می کنند.

 

شیشلیک
از مرغوبترین کبابها می توان به شیشلیک اشاره کرد. که حتی وقتی اسمش را نیز تلفظ می کنیم طعم خوشمزه اش در ذهنمان تداعی می شود این کباب بی نظیر از گوشت بره درست می شود البته با توجه به اینکه طرفداران زیادی دارد شاید از گوشت دیگری نیز طبخ گردد. شیشلیک مشهد از غذاهای گران و پرطرفدار می باشد و به شدت هم خوشمزه است اگر به مشهد مسافرت کردید حتما شیشلیک مشهد را امتحان کنید.

آش لخشک
آش لخشک از آش های محلی و سنتی مشهد است و جزو خانواده ی آش ها محسوب می شود با این تفاوت که فقط از عدس استفاده می شود و از حبوبات دیگر در آش استفاده نمی کنند.

در داخل آش از رشته های پهن و بلندی به نام لخشک استفاده می کنند که در زمانهای قدیم بانوان خودشان در خانه درست می کردند. این غذا به خاطر وجود منابع آهن و مخصوصا داشتن عدس بسیار مورد استفاده قرار می گیرد در این آش معمولا از پیاز داغ، سیر داغ، نعنا داغ و کشک استفاده می کنند.

 

شله مشهدی
شله مشهدی هم از خانواده ی آش ها است و در مشهد به شُله معروف است برای پخت این غذا از گوشت، ادویه ی بسیار و حبوبات استفاده می شود. قدمت پخت این آش به حمله ی مغولها برمی گردد که به خاطر نبودن مواد غذایی، هرچیزی که پیدا می کردند به غذا می افزودند و اگر گفته شد که این غذا مغولی است کاملا اشتباه است چرا که منظور این است که پخت آن به زمان مغول برمی گردد چون برای تهیه ی این غذا باید حبوبات زیادی مصرف شود و زحمت زیادی نیز دارد به همین دلیل در خانه ها زیاد پخته نمی شود بلکه به مقدار زیادی در مراسمات مانند محرم توسط آشپزهای خبره پخته می شود. این آش برای مشهدی ها بسیار مهم است و در لیست آثار معنوی کشور ثبت شده است.

کوکو شیرین
کوکو شیرین از غذاهای قدیمی مشهد است و از غذاهای دسری و شیرین مشهدی ها که به عنوان دسر یا پیش نیاز غذا استفاده می کنند. شیره ای که بر روی این غذای خوشمزه ریخته می شود طعم دلچسبی به آن می دهد که سبب شده طرفداران زیادی داشته باشد این شیره از مخلوط گلاب، زعفران، شکر، آب، درست می شود و زمانی که کوکو کمی سرد شد شیره را به آن می افزایند. تهیه ی کوکوی شیرین در قزوین و تبریز هم رایج است اما اصالت آن به مشهد بر می گردد.

 

یتیمچه مشهدی
این یک غذای راحت و ساده و در عین حال بسیار مقوی است و در بیشتر شهرهای کشورمان نیز پخته می شود و روش پخت و مواد آن نیز با توجه به ذائقه ی ساکنان هر منطقه ای متفاوت است. در یتیمچه ی مشهد لوبیا، بادمجان، نخود، عدس، دارچین، زرد چوبه، نمک و فلفل بکار می برند.

البته گاهی هم از کشک و گوجه فرنگی و نعنا داغ هم استفاده می کنند. این غذا در واقع مختص نیشابور است چون این غذا راحت و ساده است احتمالاً همه ما خوردن آن را چند باری امتحان کرده ایم البته پخت این غذا در میان ترک های آذری و شیرازی ها نیز رایج است و تنها مختص مشهد نیست.

رشته پلو
رشته پلو غذای محلی و بومی مشهد، اردبیل و کرمانشاه می باشد که در مناطق دیگر هم به روشهای مختلف طبخ می گردد. مشهدی ها در نوروز این غذای خوشمزه را پخته و نوش جان می کنند و معتقد هستند که با خوردن این غذا سر رشته کار به دستشان می آید. رشته پلو از موادی مانند برنج، ران مرغ، رشته پلویی، دارچین، زعفران، سماق، کره، پیاز، نمک و فلفل درست می شود.

 

پلو مخلوط مشهدی
یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه و دلچسب خطه خراسان رضوی پلوی مخلوط است که در واقع همان استانبولی و لوبیا سبز است که با هم مخلوط شده اند و ترکیب بسیار خوشمزه ای را ایجاد کرده اند. باید بدانید در طبخ این غذا از برنج، گوشت، هویج، رب گوجه فرنگی، ادویه های گوناگون بکار می برند.

غذای چنگالی
این یک غذای سنتی است که سریع و فوری حاضر می شود و بسیار لذیذ است. اگر مایل به میل غذای سبک و ساده در وعده ی صبحانه یا میان وعده هستید پیشنهاد میکنیم چنگالی را امتحان کنید.

این غذای پرطرفدار در اکثر شهرهای مشهد طبخ می شود. برای پخت چنگالی اول نان را ریز ریز کرده در داخل روغن قرار می دهند و بعد با شیره، شکر یا عسل مخلوط می کنند در بعضی نقاط به آن کره حیوانی هم می زنند.

دیزی سنگی
دیزی سنگی یک آبگوشت بسیار خوشمزه است که در ظرف های سنگی یا سفالی پخته می شود. آبگوشت های مشهد در لیست عالی ترین غذاهای محلی و سنتی مشهد قرار دارند و چون در ظرف های مخصوص پخته می شوند دارای طعم بسیار خوشمزه و به یادماندنی هستند در تهیه این غذا موادی مانند گوشت، لوبیا، سیب زمینی، نخود، ادویه، پیاز، نمک بکار برده می شود.

 

کمه جوش
غذایی که اگر با سبزی خوردن و نان سرو شود بسیار لذیذ خواهد شد یکی دیگر از غذاهای محلی مشهد می باشد که کمه جوش نام دارد، این غذا در بین مردمان خراسان رضوی بسیار پرطرفدار است.

جالب است بدانید که کمه یک نوع ماست چرب و سفت می باشد که در این غذا به کار برده می شود. در تهیه این غذای خوشمزه به موادی همچون ماست چکیده یا کمه، سبزیجات شامل (نعنای خشک و تازه، تره)، پودر گردو، کشک، کره، تخم مرغ، پیاز روغن حیوانی احتیاج دارید.

خورش ریواس مشهد
در فصل بهار در بخش های کوهستانی ایران گیاهان خودرویی رشد می کنند که دارای یک طعم ترش و خوشمزه اند. که با آن خورشتی بسیار خوشمزه پخته می شود. خورشتریواس نه تنها در مشهد بلکه در استان های خراسان جنوبی و کردستان هم طرفداران خود را دارد. موادی که برای این خورشت بکار می روند عبارتند از گوشت، شکر، نعنا، جعفری تازه، پیاز و ریواس می باشد.

 

اشکنه قوروت
این غذای مشهدی بسیار مقوی و مفید است که کله جوش هم نامیده می شود و از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار مشهدی می باشد. اشکنه قوروت به علت داشتن کشک، سرشار از کلسیم می باشد و برای تهیه آن از کشک ساییده شده، نعنا داغ، ادویه، مغز گردوی ریز شده، پیاز داغ ،استفاده می کنند.

ساطری پلو
از جمله غذاهای سنتی خوشمزه و لذیذ دیگر مشهد می توان به ساطری پلو اشاره کرد، این غذا شباهت زیادی به هویج پلو دارد ولی با این تفاوت که داخل آن کشمش به کار برده می شود.

موادی که در تهیه این غذا به کار برده می شود عبارتند از:برنج، گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، هویج، کشمش، نمک و فلفل استفاده می شود. پس از اینکه مواد آماده طبخ شدند هویج های خلالی در ماهیتابه تفت داده می شود و در نهایت کشمش داخل روغن سرخ می شود.در این مرحله جهت خرید روغن مایع سرخ کردنی حتما از فروشگاههای معتبر استفاده کنید .

 

قیمه مشهدی
قیمه مشهدی نیز از آن دسته غذاهای سنتی مشهد به شمار می رود که عطر و طعم بسیار فوق العاده ای داشته و شباهت زیادی به قیمه های معمول شهر های مختلف دارد ولی فقط در یک مورد قیمه مشهدی را می توان متفاوت از سایر قیمه ها دانست آن هم به کار بردن ادویه هایی همچون زنجبیل، جوز هندی، زعفران، هل و دارچین می باشد.

به خاطر همین با خوردن یک بار از آن یک طعم بخصوصی از این غذا زیر زبانتان خواهد ماند. این غذا در بین مردم مشهد و زائران و گردشگرانی که همه ساله به آنجا سفر می کنند طرفداران بسیار زیادی به خود اختصاص داده است. بنابراین پیشنهاد می کنیم چنانچه سفری به این شهر مقدس داشتید برای یکبار هم که شده طعم این غذای خوشمزه را بچشید.

منبع:نمناک



:: بازدید از این مطلب : 315
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 10 آبان 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lavender

غذاهای ایتالیایی به تند بودن معروف هستند و افرادِ زیادی در گوشه گوشه دنیا از آن استفاده می کنند و آن ها را با چاشنی های متفاوت درست می کنند. پیتزا ایتالیایی جزو معروف ترین غذاهای ایتالیا است.

در این قسمت از آشپزخانه نمناک قصد داریم که بهترین غذاهای ایتالیایی را به شما معرفی کنیم که بین مردم محلی ایتالیا، جزو محبوب ترین و معروف ترین غذاهاست و شاید دل تان خواست آن ها را امتحان کنید.

پیتزا ناپولتانا (Pizza Napoletana)
این غذا یکی از معروف ترین غذاهای ایتالیایی می باشد که در اقصی نقاط دنیا هم آن را درست می کنند. از نان پیتزا درست شده و شبیه به پیتزای معمولی است. داخل آن گوشت بوفالو، پنیر موزارلا، گوجه فرنگی و ریحان و نان پیتزای مارگاریتا استفاده می شود و حتماً باید آن را روی هیزم درست کنند. اگر هیزم در دسترس نباشد، باید یک دقیقه گرمای حاصل از سوختن چوب به آن برسد.

پولنتا (Polenta)
این غذا یک بافت کرم مانند دارد. طعم بسیار اعجاب انگیزی داشته و حتماً آن را می پسندید. داخل آن ذرت به کار رفته است؛ آرد زیادی برایش استفاده می کنند که خاصیت چسبندگی و کرمی غذا را بالا می برد و همه چیز شییه به پودینگ است. از این غذا به عنوان میان وعده هم استفاده می‌ کنند. سس، کره، پنیر و نمک هم باید در این غذا استفاده شود.

 

ریبولیتا (Ribollita)
این غذا طرز تهیه آسانی دارد و خیلی راحت می توانید آن را آماده کنید. برای درست کردن آن باید آبِ گوشت قرمز را بگیرید و داخل غذا بریزید؛ خود گوشت هم داخل این غذا استفاده می شود. کلم و لوبیا هم داخل آن وجود دارد و یک طعم نمکی خوبی را به خود می‌ گیرد.

ریزوتو آلا میلانز (Risotto alla Milanese)
این غذا را با برنج می‌ خورند. انواع مختلفی از آن را درست می‌ کنند که هر کدام یک رسپی جداگانه دارد و جزء غذا های محلی و سنتی محسوب می شود. رنگ این غذا زرد روشن است و بوی بسیار مطبوعی دارد که شما را سرخوش می کند. داخل آن باید از ادویه های زیادی استفاده کنید. جالب است بدانید که؛ برنج این غذا داخل کره و پیاز تفت داده می‌ شود.

کوتولتا آلا میلانز (Cotoletta alla Milanese)
این غذا شبیه به غذا های فرانسوی می باشد و شما می توانید در هر رستوران ایتالیایی آن را سفارش دهید. داخل آن آرد و نان استفاده شده و غذا را داخل روغن می پزند و به شما تحویل می دهند تا از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.

اوسو بوسو آلا میلانز (Osso Buco alla Milanese)
گوشت مهم ترین ماده ای است که باید داخل این غذای ایتالیایی استفاده شده باشد.‌ معمولاً قلم گوشت را داخل آن به کار می‌ برند تا غذا خوشمزه تر باشد و حتما آن را داخل سس پیاز به آرامی می‌ پزند. کرفس، هویج، گوجه فرنگی هم داخل این غذا استفاده می‌ ‌کنند و هنگام خوردن؛ به آن سیر، لیمو و جعفری می زنند.

 

ریسوتو دی سپی آلا ونزیانا (Risotto di Seppie alla Veneziana)
این غذا رنگ زرد روشن دارد و جزء غذاهای معروف ایتالیایی است. حالت خامه ای به خودش می گیرد و حتماً از طعمش لذت می برید و می توانید همیشه آن را بپزید. داخل آن گوشت قرمز، روغن زیتون، پیاز، سیر، برنج و مقدار جعفری استفاده می کنند.

بوتارگا (Bottarga)
این غذا یکی از بهترین غذا های مدیترانه ‌ای است. خاویار مدیترانه داخل این غذا استفاده می شود و حتماً باید به آن نمک بزنید. تخم مرغ هم داخل این غذا به کار می برند. بعد از پختن غذا آن را در معرض هوا قرار می‌ دهند تا حالت خشک و برشته پیدا کند.

باسالا (Baccalà)
داخل این غذا از ماهی استفاده می‌ شود اما ماهی را به ادویه و طعم های مختلف آغشته می کنند. حتما باید نمک، سیر و روغن زیتون به آن بزنند تا بافت کرمی پیدا کند و آن را با گوجه فرنگی، سیر و ریحان درست می کنند.

ویتلو توناتو (Vitello Tonnato)
داخل این غذا به جای ماهی؛ از تن ماهی استفاده می‌ ‌کنند. این غذا هم یک بافت کرمی دارد. سس مخصوص آن طرفداران بسیار زیادی دارد و حتماً باید مقداری هم مایونز داخل آن استفاده شده باشد و در بین ایتالیایی ها یک غذای راحت و مقرون به صرفه است.

کاندرلی (Canederli)

این غذا از ایتالیا آمده اما در کشور های دیگر هم آن را سرو می‌ کنند و می توانید در رستوران های ایتالیاییِ داخل ایران هم آن را سفارش دهید. شبیه به سبکِ غذا های استرالیایی و آلمانی هم هست. نان برشته، آرد، شیر، تخم مرغ و مقداری گوشت داخل این غذا استفاده می شود.

فریتو میستو (Fritto Misto)
وقتی که می‌ خواهند این غذا را بپزند، کمی به آن آرد می زنند؛ سپس سیب زمینی ها را داخل روغن سرخ می کنند تا حالت برشته به خودش بگیرد. مقداری نمک و آبلیمو هم به آن اضافه می کنند و به عنوان یک غذای خوشمزه و محبوب آن را استفاده می نمایند.

راگو آلا بولوگنس (Ragù alla Bolognese)
این غذا شبیه به اسپاگتی است. یک نوع غذای ایتالیایی است و مواد خوشمزه زیادی داخل آن به کار می رود. وجود گوشت قرمز نیز در این غذا اهمیت زیادی دارد. در کنارِ آن هویج، کرفس، گوجه فرنگی، پیاز، شیر، نمک و فلفل دلمه ای استفاده می کنند که همه این ها باید در دمای خیلی پایین پخته شود.

استیک فیورنتینا (Bistecca Fiorentina)
این غذا نسبتاً ساده به نظر می رسد و شما می توانید در سریع ترین زمان ممکن آن را درست کنید؛ به شرطی که گوشت قرمز در منزل داشته باشید. بهتر است از فیله گوشت هم استفاده کنید و مراقب باشید که خیلی ضخیم نباشد؛ حتماً باید به آن نمک بزنید و هنگام طبخ باید از روغن زیتون و برگ رزماری استفاده کنید. در واقع نتیجه کار شبیه به استیک گوشت خواهد شد.

 

آرانسینی (Arancini)
بدون شک؛ این غذای سرخ شده از معروف ترین غذا های ایتالیایی می باشد. از گوشت قرمز و پنیر داخل آن استفاده شده است. همه آن ها را داخل روغن سرخ می کنند و حتماً باید برنج داخلش بریزند.در این مرحله خرید روغن سرخ کردنی جهت حفظ سلامتی شما توصیه می شود.

ملانزنی آلا پارمیگیانا (Melanzane alla Parmigiana)
داخل این غذا پنیر پارمسان و بادمجان استفاده می کنند. این غذا به شدت محبوب است و رسپی سختی هم ندارد. فقط باید بادمجان های گریل شده همراه با گوجه فرنگی و ریحان را داخل آن استفاده کنید.

سالتیمبوکا آلا رومانا (Saltimbocca alla Romana)
این غذا ترکیبی از همه طعم هایی هست که دوست دارید آن را بچشید و حتماً از امتحان کردن آن لذت می برید. کافی است که مواد غذایی که معرفی می‌ کنیم را داخل ماهیتابه بریزید و آن ها را سرخ کنید. بافت این غذا کمی شبیه پاستا است.

ساسیو ای پپه (Cacio e Pep)
این غذا شاید کمی سخت درست شود؛ اما نتیجه نهایی شما را راضی می‌ کند. گوشت گوسفند همراه با ذرت و پاستا داخل آن استفاده می‌ شود و سس مخصوص هم دارد که طعم بی نظیری خواهد داشت.

گنوچی (Gnocchi)

این غذا را معمولاً با سس سرو می‌ کنند. داخل آن پاستا هم وجود دارد. مقداری سیب زمینی هم داخل آن می ریزند. این غذا سنتی است و حتما باید از آرد هم داخلش استفاده شود تا بتواند طعم اعجاب انگیزی را برای تان ایجاد کند.

اسپاگتی ال ونگولی (Spaghetti alle Vongole)
این غذا یکی از بهترین‌ ها است. شبیه اسپاگتی می باشد اما سبک و سیاق مدیترانه‌ ای دارد و می ‌توانید آن را در نقاط مختلف ایتالیا و حتی در رستوران های ایتالیاییِ ایران هم امتحان کنید. داخل آن روغن زیتون، سیر و جعفری استفاده می کنند.

منبع: نمناک



:: بازدید از این مطلب : 269
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 9 آبان 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lavender

“سالاد سزار” از سالاد های بسیار معروف و پرطرفدار ایتالیایی هست که طعم خاص و عالی داره. این سالاد رو میشه به عنوان یک وعده سبک و عالی و کم کالری استفاده کرد.


طرز تهیه سالاد سزار خانگی
سالاد سزار از محبوب ترین سالاد های بین المللی می باشد. سالادسزار اصالتی ایتالیای دارد و مانند دیگر غذا های ایتالیایی مانند پاستا و پیتزا در سراسر جهان پر طرفدار می باشد. سالاد سزار هم مانند پاستا با دستور تهیه های متفاوتی تهیه می شو ما در این بخش از آشپزخانه نمناک طرز تهیه سالاد سزار را به شما آموزش می دهیم.

مواد لازم برای تهیه سالاد سزار


مواد لازم میزان لازم
کاهو 1 بوته
سینه مرغ 4 عدد
نان تست 2 عدد
روغن زیتون فرابکر و سیر به میزان لازم
نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه
گوجه گیلاسی به میزان دلخواه
نکته : اگر برای تهیه سالاد سزار از فیله مرغ استفاده می کنید باید میزان فیله به تعداد نفرات باشد.

مواد لازم برای طرز تهیه سس سالاد سزار


مواد لازم میزان لازم
پنیر پارمزان رنده شده 6 قاشق غذا خوری
سرکه بالزامیک 3 قاشق غذا خوری یا بیشتر بسته به ذائقه
سیر 2 حبه
سس مایونز 3 قاشق غذا خوری
سس خردل 1 قاشق غذا خوری
آب لیمو ترش 1 عدد
نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه
روغن زیتون 3 قاشق چایخوری


طرز تهیه سس سزار
مرحله اول :

برای تهیه سس سالاد سزار ابتدا باید سیر را به صورت ریز ریز رنده کنید و در کاسه ای که می خواهید سس را در آن تهیه کنید بریزید.

مرحله دوم :

به سیر رنده شده سس مایونز را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا سس مایونز رقیق شود.

مرحله سوم :

سس خردل را نیز به سس مایونز اضافه کرده و هم بزنید.

مرحله چهارم :

ادویه ها را به همراه آب لیمو ترش نیز به سس اضافه کنید. توجه داشته باشید که می توانید در این مرحله از میزان کمتری آب لیمو ترش استفاده کنید این کار کاملا ذائقه ای می باشد.

مرحله پنجم :

سرکه بالزامیک را نیز به سس اضافه کنید. شما در این مرحله می توانید به میزان دلخواهتان سرکه بالزامیک اضافه کنید. زیرا برخی افراد طعم سرکه بالزامیک را نمی پسندند و ترجیح می دهند میزان کمتری سرکه استفاده شود و برخی افراد میزان بیشتری سرکه دوست دارند.

مرحله ششم :

حال نصف میزان پنیر پارمزان را نیز به سس اضافه کنید ، میزان پنیر نیز سلیقه ای می باشد.

سالاد سزار

نکته : در سس سالاد سزار (caesar salad) به جای سرکه از آبلیمو هم میتوان استفاده کرد.

طرز تهیه سالاد سزار
مرحله اول :

برای تهیه سالاد سزار ابتدا فیله مرغ را در (روغن زیتون، نمک و فلفل، 1 حبه سیر رنده شده) بخوابانید و ماساژ دهید تا مزه دار شود. کنار بگذارید تا کمی مواد به خورد فیله ها برود.

مرحله دوم :

در ظرف کوچکی 1 حبه سیر را با روغن زیتون ترکیب کنید تا مخلوط شوند. در ادامه نان تست را به صورت مربع های متوسط برش دهید و با کمک برس نان تست ها را چرب کنید.

مرحله سوم :

سینی فر را کاغذ روغنی بگذارید سپس نان تست ها را داخل سینی فر بچینید و برای 5 الی 10 دقیقه داخل فر قرار دهید تا سوخاری شود. راه های دیگری برای سوخاری کردن نان وجود دارد شما می توانید برای این کار از مایکروویو ، توستر و یا حتی ماهیتابه استفاده کنید.

مرحله چهارم :

فیله مرغ مزه دار شده را با حرارت بالا در تابه سرخ کنید و این نکته را در نظر داشته باشید که حتما باید شعله گاز حرارت بسیار بالایی داشته باشد تا سینه مرغ به خاطر از دست دادن آب سفت نشود. پس از اینکه فیله ها را سرخ کردید می توانید فیله ها را به صورت نواری خرد کنید و یا اینکه به صورت مربعی خرد کنید.

مرحله ششم :

سعی کنید از کاهو پیچ استفاده کنید و اگر از کاهو معمولی استفاده کردید سعی کنید بیشتر از مغز کاهو استفاده کنید تا کاهو تیره نباشد. حال کاهو ها را به صورت متوسط خرد کنید بخیسانید تا تمیز شود. پس از اینکه تمیز شد آبکشی کنید و اجازه دهید تا آب آن خشک شود.

مرحله هفتم :

کاهو را درون ظرفی که می خواهید سالاد را در آن سرو کنید بریزید سپس نان سوخاری را به آن اضافه کنید.

مرحله هشتم :

مرغ خرد شده را به همراه گوجه گیلاسی روی سالاد سزار بگذارید. شما می توانید نصف فیله مرغ را با کاهو ترکیب کنید و نصف دیگر را روی سالاد سزار تزیین کنید.

مرحله نهم :

سس سالاد سزار را روی سالاد بریزید و در ادامه نصف پنیر پارمزان را که نگه داشته اید را روی سالاد بریزید سپس سالاد را سرو کنید. میزان پنیر پارمزان و سرکه بالزامیک در این مرحله دلخواه است.

سالاد سزار خانگی

نکاتی در مورد سالاد سزار :
برای تهیه سس سالاد سزار از سس هزار جزیره نیز میتوانید استفاده کنید زیرا طعم خوبی را به سالاد شما خواهد داد.
شما میتوانید به جایسیر تازه از پودر سیر استفاده کنید.
خیار و هویج ترکیب رنگی سالاد سزار را تغییر میدهد و نباید از آنها استفاده کرد.
روی نان های تست خرد شده سس نزنید زیرا باعث نرم شدن تکه های نان شده و تردی نان ازبین می رود.
کاهو پیچ یا کاهوی رسمی مناسب ترین کاهو برای سالاد سزار است و باید آن ها را درشت تر خرد کنید.
سالاد را با دست و به آرامی مخلوط کنید. و در آخر پنیر پارمسان رنده شده را رویش بریزید.
بسیاری از افراد سرکه بالزامیک را جداگانه روی سالاد می ریزند این کار کاملا سلیقه ای است.
شما می توانید فیله ها را مانند مرغ سوخاری تهیه کنید. و یا اینکه مرغ را گریل کنید.
با توجه به ذائقه خودتان میتوانید افزودنی های مناسب را به آن اضافه کنید.


نکات تکمیلی در مورد سالاد سزار
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
سالاد سزار را می توانید در وعده میان وعده - شام - پیش غذا - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

منبع: نمناک



:: بازدید از این مطلب : 294
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 8 آبان 1402 | نظرات ()