روغن مایع خوراکی چیست؟
نوشته شده توسط : lavender



روغن یکی از پرمصرف‌ترین مواد غذایی محسوب می‌شود و امکان ندارد در طول روز بتوانید غذای سالم و حتی ناسالمی میل کنید که در آن روغن به کار نرفته باشد. بسیاری از مردم تصور می‌کنند مصرف روغن برای بدن مضر است و باید آن را از رژیم غذایی خود حذف کنند.

این، در حالی است که ترکیبات روغن‌های گیاهی دارای ویتامین‌ها و مواد مغذی هستند که بدن را تقویت می‌کنند و حتی ریسک ابتلا به بیماری‌های مختلف را کاهش می‌دهند. البته این اتفاق تنها در صورتی می‌افتد که شما بهترین و مناسب‌ترین روغن مایع خوراکی را خریداری کنید و به‌شکل صحیح در طبخ مواد غذایی از آن‌ استفاده کنید.

در ادامه با ما همراه باشید تا انواع روغن‌های مایع خوراکی را به شما معرفی کنیم.

معرفی انواع روغن مایع خوراکی
روغن‌های مایع خوراکی انواع مختلفی دارند و با توجه به بو، طعم و مواد مغذی درون ترکیباتشان می‌توانند مورد استفاده قرار بگیرند. ما در ادامه، انواع روغن مایع خوراکی موجود در بازار را به شما معرفی می‌کنیم.

روغن آفتابگردان
یکی از رایج‌ترین و پرمصرف‌ترین روغن‌های مایع مخصوص پخت‌وپز میان خانواده‌های ایرانی و حتی در سراسر دنیا، روغن آفتابگردان است که خواص بسیار زیاد و طعم و بوی فوق‌العاده‌ای دارد. درصد بالای امگا ۶ و امگا ۹، ویتامین‌های گروه A, E و D و همچنین عدم وجود ترانس و کلسترول در ترکیبات روغن آفتابگردان باعث شده است تا خانواده‌ها ترجیح دهند از این روغن برای پخت‌وپز استفاده کنند. علاوه‌بر این‌ها، مصرف روغن آفتابگردان در رژیم غذایی می‌تواند ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را تا حد زیادی کاهش دهد و تمام این موارد نشان می‌دهد که استفاده از روغن مایع آفتابگردان چقدر می‌تواند مفید و کاربردی باشد.

روغن کانولا
روغن کانولا یکی از روغن‌های خوراکی است که میان ایرانیان چندان شناخته‌شده نیست. در حالی که ترکیباتی بسیار شبیه به ترکیبات روغن زیتون دارد. این روغن از دانه‌های کلزا تهیه می‌شود و به‌دلیل اینکه چربی‌های آن از نوع غیراشباع است، برای افرادی با سطح کلسترول بالا یک گزینه ایدئال و مناسب محسوب می‌شود.

همچنین ترکیبات این روغن، حاوی مقادیر زیادی از امگا ۳، امگا ۶ و امگا ۹ است و مصرف آن می‌تواند به عملکرد سیستم عصبی، سلامت سیستم ایمنی و کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی کمک کند. نکته مهمی که در مورد این روغن وجود دارد، مزۀ خنثی در آن است؛ بنابراین اگر قصد استفاده از آن را دارید، باید بدانید که گزینه مناسبی برای ایجاد طعم و عطر در سالاد نیست و بهتر است از آن، برای پخت‌وپز استفاده شود.

روغن کنجد
حتماً از خواص و فواید دانه کنجد اطلاع دارید و می‌دانید این دانۀ خوراکی چه نقش زیادی در سفره‌های ایرانی به‌عنوان یک طعم‌دهندۀ مقوی دارد. جالب است بدانید بیش‌از ۸۰ درصد اسید‌های چرب این روغن از نوع غیراشباع است و به‌همین‌علت هم مصرف آن به کسانی که از مشکل کلسترول خون رنج می‌برند توصیه می‌شود.

روغن کنجد افزون‌بر همه این موارد، یکی از اصلی‌ترین منابع ویتامین‌ها و مواد معدنی است که می‌تواند با خاصیت ضدالتهابی خود، درد و ورم مفاصل را کاهش دهد و استخوان‌ها را تقویت کند. پیشنهاد می‌کنیم حتماً روغن کنجد را در صورت تناسب با ذائقه‌تان در رژیم غذایی خود بگنجانید.

خرید روغن مایع سرخ کردنی

روغن ذرت
روغن ذرت یکی از مقرون‌به‌صرفه‌ترین روغن‌های بازار است و می‌توان آن را برترین روغن مایع خوراکی از جنبه اقتصادی دانست. روغن ذرت به‌دلیل داشتن انواع ویتامین‌ها، اسیدهای چرب غیراشباع و قابلیت نگهداری طولانی آن، یک گزینه بسیار به‌صرفه برای خانواده‌های ایرانی به شمار می‌رود.

به‌خصوص که این روغن نقطه دود بسیار بالایی دارد و می‌تواند برای سرخ‌کردن عمیق مواد غذایی نیز مورد استفاده قرار بگیرد؛ بنابراین اگر قصد خرید روغن مایع سرخ‌کردنی و استفاده از آن هم برای سرخ‌کردن، هم برای سالاد و هم برای پخت‌وپز را دارید، پیشنهاد می‌کنیم این روغن را در اولویت خرید خود قرار دهید.

روغن زیتون
به اعتقاد بسیاری از افراد، روغن زیتون بهترین روغن مایع خوراکی بازار است. امکان ندارد از خواص این روغن گیاهی فوق‌العاده اطلاعاتی نداشته باشید و توصیه‌های مکرر پزشکان برای مصرف این روغن را نشنیده باشید. خوشبختانه روغن زیتون عطر و طعم مطلوب و بی‌نظیری دارد و عمده مردم ترجیح می‌دهند از آن برای پخت‌وپز و تهیه سالاد، نهایت استفاده را ببرند.

همچنین روغن زیتون یک گزینه ایدئال برای کسانی محسوب می‌شود که با ناراحتی‌های قلبی و عروقی، بیماری‌های پوستی، کلسترول و آلزایمر دست و پنجه نرم می‌کنند. البته حواستان باشد که این روغن، نقطه دود بسیار پایینی دارد و شما نمی‌توانید از آن برای سرخ‌کردن عمیق مواد غذایی استفاده کنید؛ اما برای تفت‌دادن سبک غذاها گزینه پرخاصیتی محسوب می‌شود.

چگونه بهترین روغن مایع خوراکی را انتخاب کنیم؟
تنوع روغن‌های خوراکی بازار بسیار زیاد است. انواع روغن‌های مایع گیاهی، روغن‌های حیوانی و انواع روغن مایع مخلوط تنها بخشی از گزینه‌هایی است که در فروشگاه مقابل شما قرار می‌گیرند و هر یک از آن‌ها ویژگی‌ها و مصارف مختلفی دارند.

شما می‌توانید روغن‌ها را به‌منظور پخت‌وپز، تهیه سالاد، سرخ‌کردن و تفت‌دادن مواد غذایی استفاده کنید. درحقیقت همین نحوۀ مصرف روغن‌ها است که به شما کمک می‌کند بهترین روغن خوراکی مایع بازار را انتخاب کنید. بهتر است پیش‌از خرید روغن، چند نکتۀ را در مورد رژیم غذایی خود، مد نظر داشته باشید تا از میان گزینه‌های موجود مناسب‌ترین را انتخاب کنید.

برای مثال اگر عمده مصرفتان پختن و دم‌کردن برنج‌ است، روغن‌های خالص با عطر و بوی فراوان می‌تواند بهترین گزینه باشد. برای آماده‌کردن سالاد بهتر است از روغن‌هایی مانند روغن زیتون و کنجد استفاده کنید که هم چربی مطلوبی دارد و هم عطر و طعمی دلنشین به سالاد می‌بخشد.

ازطرف ‌دیگر برای سرخ‌کردن مواد غذایی باید سراغ خرید روغن مایع سرخ کردنی بروید که نقطه دود بالایی دارد؛ بنابراین با توجه به این موارد گفته‌شده، واضح است که مهم‌ترین نکته در انتخاب بهترین روغن، آن است که روغنی را تهیه کنید که مواد مغذی رژیم غذایی شما را تأمین کند و بتوانید از آن برای تهیه اصلی‌ترین غذاهای برنامه غذایی خود و خانواده‌تان استفاده کنید.

تفاوت کلی روغن‌های خوراکی در چیست؟
روغن‌های مایع خوراکی موجود در بازار تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و بیشتر، این ذائقه مردم است که باعث انتخاب یکی از آن‌ها برای پخت‌وپز می‌شود؛ اما از لحاظ داشتن اسیدهای چرب می‌توان روغن‌های خوراکی را به سه دستۀ کلی تقسیم‌بندی کرد:

روغن‌های دارای چربی تک غیراشباع؛
روغن‌های دارای چربی چند پیوندی غیراشباع؛
روغن‌های دارای چربی اشباع‌شده.
برای مثال، از میان روغن‌های معرفی‌شده روغن زیتون و کانولا دارای بیشترین میزان اسیدهای چرب تک غیراشباع هستند. روغن ذرت حاوی مقادیر بالایی از اسید‌های چرب چند پیوندی غیراشباع است و روغن‌های جامد، دارای اسیدهای چرب اشباع‌شده‌ هستند.

به‌همین‌علت است که پزشکان استفاده از روغن‌های جامد را به‌دلیل چربی اشباع‌شده و اسیدهای چرب ترانس توصیه نمی‌کنند و اعتقاد دارند که مصرف این نوع روغن‌ها موجب بروز انواع بیماری‌های قلبی، عروقی و حتی سکته می‌شود. بهتر است برای حفظ سلامتی خودتان سراغ انواع روغن مایع مخلوط یا روغن‌های گیاهی بروید.

روغن مایع مخلوط

سخن پایانی

هیچ غذای ایرانی و فرنگی خوشمزه‌ای وجود ندارد که بدون روغن طبخ و آماده شود؛ بنابراین خرید روغن مایع خوراکی برای هر خانه‌ای واجب است و چه بهتر که بتوانید روغن مناسبی را که برای کاربرد خاص خود مانند، سرخ‌کردن، پختن، تفت‌دادن و ... و همچنین دارای عطر خوش و خواص فراوان است را انتخاب کنید.


منبع: https://zoomlife.ir/reportage/2476-what-liquid-edible-oil-verjen.html

 




:: بازدید از این مطلب : 81
|
امتیاز مطلب : 199
|
تعداد امتیازدهندگان : 65
|
مجموع امتیاز : 65
تاریخ انتشار : چهار شنبه 26 ارديبهشت 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: