تفاوت انواع روغن های خوراکی
نوشته شده توسط : lavender

به نقل از persianv.com تفاوت روغن های خوراکی در درجه اول، مربوط به منبع استخراج آن‌ها است؛ اما روغن‌ها عمدتاً قبل‌از مصرف تصفیه می‌شوند تا طعم حاصل از نظر حسی برای مشتریان خنثی باشد. در ایران بسیاری از مصرف‌کنندگان، روغن‌های بدون طعم و تصفیه‌شده را ترجیح می‌دهند، درحالی‌که در برخی از کشورهای اروپایی، آسیایی و آفریقایی، طعم‌های طبیعی ضعیف روغنی، مغزی یا کره‌ای پرطرفدارتر است. روغن‌های خوراکی مرسوم در بازار ایران معمولاً شامل آفتابگردان، ذرت، کنجد، زیتون و کانولا هستند. شرکت ورژن با سابقه درخشان در زمینه تولید داخلی و صادرات انواع روغن‌های گیاهی فرابکر، بکر و تصفیه‌شده یکی از موفق‌ترین شرکت‌های تولید روغن در ایران به‌شمار می‌رود.

معرفی انواع روغن‌های خوراکی


تغذیه سالم برای سلامت قلب مهم است و یکی از ضروری‌ترین فاکتورها برای سلامت قلب استفاده از روغن پخت‌وپز سالم است. در ادامه قصد داریم به معرفی و مقایسه انواع تفاوت روغن گیاهی، حیوانی و مخلوط بپردازیم.

روغن‌های گیاهی
روغن‌های آفتابگردان، زیتون، کانولا، بذر کتان، هسته انگور و کنجد همگی از روغن‌های رایج گیاهی برای آشپزی هستند و می‌توانند از پخت‌وپز گرفته تا تفت‌دادن و استفاده برای سالاد کاربرد داشته باشند. این روغن‌ها به‌طور طبیعی حاوی چربی‌های تک و چندگانه غیراشباع سالم هستند. انتخاب این چربی‌های غیراشباع سالم به‌جای چربی‌های اشباع‌شده (مانند روغن نارگیل، کره) برای قلب مفید است و می‌تواند کلسترول بد (LDL) را کاهش و کلسترول خوب (HDL) را افزایش دهد. روغن‌هایی مانند کانولا، روغن زیتون کودک و روغن بزرک نیز منبع اسیدهای چرب ضروری امگا ۳ و امگا ۶ هستند و به بهبود عملکرد مغز کمک می‌کنند.

روغن‌های حیوانی
شاید مهم‌ترین تفاوت روغن گیاهی و حیوانی در این باشد که کلسترول، غالب‌ترین استرول در چربی‌ها و روغن‌های حیوانی است که در روغن‌های گیاهی به مقدار ناچیزی وجود دارد. این ماده علاوه‌بر سنتز توسط کبد، ممکن است از طریق رژیم غذایی و از طریق مصرف غذاهای حیوانی نیز به دست آید. سطوح بالای کلسترول در خون می‌تواند منجر به ایجاد آترواسکلروز شود و با مشکلات سلامتی بی‌شماری همراه است. بااین‌حال، عملکردهای مثبت کلسترول شامل تعدیل سیالیت و نفوذپذیری غشاء، حفظ یکپارچگی ساختاری غشاها، توسعه و عملکرد سیستم عصبی مرکزی، رشد اسپرم و رشد جنینی نیز نباید نادیده گرفته شود.

روغن‌های مخلوط
روغن‌های مخلوط از ترکیب نسبت مناسب ۲ یا چند روغن به‌دست می‌آیند و تفاوت چندانی با روغن‌های معمولی به لحاظ طعم و مزه ندارند. بااین‌وجود، منبع غنی MUFA (چربی‌های تک غیراشباع) و PUFA (چربی‌های چندگانه غیراشباع) هستند. بااین‌حال، فرآیند مخلوط‌کردن روغن‌ها به این سادگی نیست و یک فرمول علمی خاص برای ترکیب هر روغن وجود دارد.

بسیاری از روغن‌های گیاهی نقطه دود پایینی دارند، یعنی نمی‌توان آن‌ها را در دمای بالا برای سرخ‌کردن استفاده کرد؛ چون خیلی زود شروع به دود می‌کنند؛ اما روغن‌های مخلوط می‌توانند نقطه دود بالاتری نسبت به روغن‌هایی تک داشته باشند و برای مصارف مختلف استفاده شوند.

 

تفاوت روغن‌های خوراکی در مصارف روزانه


به‌طورکلی، روغن‌های گیاهی حاوی اسیدهای چرب ضروری غیراشباع بیشتری هستند، درحالی‌که روغن‌های حیوانی اسیدهای چرب غیراشباع کمتر و اسیدهای اشباع بیشتری دارند. قابلیت هضم روغن‌های گیاهی نیز بیشتر از روغن‌های حیوانی است. ویتامین‌های این دو روغن هم متفاوت‌اند. روغن‌های نباتی حاوی ویتامین E هستند و روغن‌های حیوانی مقادیر بیشتری ویتامین A و D دارند.

مصرف بیش‌ازحد روغن حیوانی ممکن است منجر به چاقی و فشارخون، گرفتگی عروق، بیماری عروق کرونر قلب و غیره شود. مصرف زیاد روغن‌های گیاهی و مخلوط نیز مضر است. اسید چرب اصلی موجود در روغن‌های نباتی، اسید چرب غیراشباع است که به‌راحتی تشکیل لیپید پراکسیداسیون و رادیکال‌های آزاد می‌کند که مسوول پیری و تومور هستند. اکثر متخصصان تغذیه معتقدند که بهتر است از نسبت متعادلی از روغن‌های حیوانی و گیاهی در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

وجود پیوندهای دوگانه در روغن‌های گیاهی منجر به سیالیت بیشتر آن‌ها در دمای اتاق می‌شود و بالعکس! همچنین، روغن‌های گیاهی با اسیدهای چرب غیراشباع، سالم‌ترند چون حاوی اسیدهای چرب ضروری مانند امگا ۳ و امگا ۶ هستند. روغن‌های گیاهی به‌دلیل داشتن نقطه دود کمتر در مقایسه با چربی‌های حیوانی برای پخت‌وپز در دمای پایین‌تر ترجیح داده می‌شوند؛ اما چربی‌های حیوانی به‌دلیل اشباع بودن، پایداری بیشتری برای پخت در دمای بالا دارند و طعم متفاوتی به غذاها می‌دهند.

به‌طور خلاصه، تعداد پیوندهای دوگانه در اسیدهای چرب روغن‌های نباتی و حیوانی، وضعیت فیزیکی و ارزش غذایی، مناسب بودن آن‌ها را برای روش‌های مختلف پخت مشخص می‌کند.

 

در انتخاب روغن خوراکی به چه ویژگی‌هایی باید توجه داشت؟


همه روغن‌ها چربی هستند؛ اما همه انواع چربی‌ها سالم نیست‌اند. روغن‌های های اشباع‌شده می‌توانند تأثیر منفی بر سلامتی شما بگذارند، به‌خصوص زمانی که به‌طور بی‌رویه مصرف شوند. توصیه متخصصان بر این است که هنگام خرید روغن سرخ کردنی بهتر است روغن‌های حیوانی را محدود، اما مصرف اسیدهای چرب ضروری را (برای انجام عملکردهای منظم بدن از جمله پردازش ویتامین‌های محلول در چربی) به میزان متعادل حفظ کنید. روغن‌های سالم دارای چربی‌های اشباع کم و سرشار از چربی‌های غیراشباع هستند که در انواع مختلف روغن‌های گیاهی و دانه‌ها یافت می‌شوند.

 

تفاوت آشپزی با روغن گیاهی و حیوانی


تفاوت روغن‌ حیوانی و گیاهی در نوع ترکیبات آن‌ها است. اولی عمدتاً از اسیدهای چرب تک غیراشباع (MUFA) و SFA تشکیل شده و دومی سرشار از اسید اولئیک و اسید لینولئیک است، بنابراین اثرات سلامتی آن‌ها بر بدن انسان نیز متفاوت خواهد بود. در سال‌های اخیر، مردم از استفاده از روغن‌های گیاهی به‌جای روغن حیوانی استقبال کرده‌اند. تفاوت عمده ظاهری این دو نوع روغن به طعم، بو، نقطه دود و میزان سیالیت آن‌ها برمی‌گردد.


نکات پایانی برای خرید روغن خوراکی
روغن‌های گیاهی از بهترین و پرکاربردترین روغن‌ها در آشپزی هستند؛ اما باید در انتخاب روغن مناسب دقت کنید. تفاوت روغن گیاهی و حیوانی بسیار زیاد است؛ اما بهترین روغن‌ها معمولاً روغن‌های بکر و فرابکر هستند که تصفیه نمی‌شوند و خواص طبیعی خود را حفظ می‌کنند. شرکت ورژن با تولید انواع روغن‌های بکر، فرابکر و تصفیه‌شده توانسته است گام‌های بزرگ و ارزشمندی در جهت‌دهی به تغییر ذائقه عمومی و پیشرفت به سوی سلامت کلی جامعه بردارد. شما می‌توانید با مراجعه به سایت فروشگاه ورژن، محصول مورد نظرتان را سفارش دهید و با بهترین کیفیت در اسرع وقت تحویل بگیرید.





:: بازدید از این مطلب : 45
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : پنج شنبه 5 مهر 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: